Jak zkrotit děti poněkud zdivočelé po prázdninách? Škola už se blíží

  • Jak zkrotit děti poněkud zdivočelé po prázdninách? Škola už se blíží
    Léto, kdo by myslel na školu?
    Foto: iStock.com
    Sdílej na facebooku
    21. srpna  2017 
     06:00

    Bojíte se dalšího školního roku? My taky! Ale dřív než dojde na všechny ty příšerné seznamy, nákupy učebnic a přihlašování do kroužků, musíme nejdřív zkrotit děti a přivyknout je tomu, že už nemají volno od nevidím do nevidím.

  • Představy vs. realita

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Možná existují vzorné rodiny, kde se na první školní den i ty následující připravovali nejméně týden předem, takže děti už jsou vycepované a na prázdniny už moc nemyslí. U nás doma si ale volna vždycky užíváme až do posledních chvil, takže přechod do školního režimu je vždycky tak trochu šok. Přesto to i nadále považujeme za nejlepší možný model. Proč prázdniny zkracovat? 

  • Kde je ten batoh?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    První den: dneska ještě stačilo jít do školy s prázdnýma rukama, učí se málokde a leckde prominou i chybějící přezůvky a podobně. Program na odpoledne je jasný aneb kde je batoh, penál, věci na tělocvik...? Bohužel nevylučuju ani to, že na povrch vypluje i nějaká ta červnová svačina... Naštěstí stačí přežít zítřek, později tu budou dva dny na vzpamatování se a dospání. Ale pak už to pojede naostro. Jak na to? 

  • Musíte znovu zavést pravidla

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Během prázdnin jste se možná poflakovali spolu s dětmi. To je dobře! Stejně jako to, že jste jim dovolili věci, které ve školním roce nesměly. Uvolněná pravidla se však musí vrátit do normálu. Nejde jen o to, aby váš den zase dostal řád, ale pokud budou děti například málo spát, budou unavené, nebudou dávat pozor a tak dále. Vraťte se třeba také k tomu, že večeřet budete v plus minus stejnou dobu a rozhodně ne každý ve svém pokoji, což se o prázdninách sneslo. 

  • Budou na vás naštvané. To unesete

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nebylo těžké být v létě za super rodiče, kterého není těžké umluvit na další zmrzlinu nebo pozdní odchod do postele. Teď budete muset přitvrdit, i když bylo docela fajn být tak oblíbeným rodičem. Připravte se na to, že zpět jsou oči v sloup, odmlouvání a vzteklé scény. To přežijete. 

  • Ať se máte na co těšit

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Naplánujte si další hezké zážitky, na které se budete těšit, ať už to budou odpolední cesta na hřiště, kino v pátek odpoledne nebo víkendový výlet. Mimochodem, myslete i na sebe a taky choďte spát dříve, ranní vstávání vám taky půjde snáze a nebudete mít takové kruhy pod očima. 

/
Autor: wall
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku