Holky, oni to zvládnou

Nachomýtla jsem se k facebookové diskusi o tom, proč to mají ženy s dětmi v práci těžší než muži s dětmi. A o tom, že čeští muži nechodí na rodičovskou dovolenou. Taky se tam řešilo, že to pak občas vypadá, jako by děti měly jen matku a otce už nikoliv. 

A to je bohužel fakt. Sice přibývá rodin, kde se o péči o malé děti oba rodiče dělí a nejedou tam v módu "hele, asi by sis ho měla přebalit", ale není jich dost. A můžeme si za to samy. Pořád narážím na to, že ženy své muže shazují, tvrdí, že by péči o malé děti nezvládli a že není možné je s nimi nechat samotné déle než pár minut. 

Nedokážu pak takovou holku obdivovat za to, že je hrdinka starající se o mimino či batole dvacet čtyři hodin denně, když vím, že by nemusela, ale že svého muže k péči o potomka vlastně nepustí. Jasně, pokud je na mateřské a on chodí do práce, nemůže to být padesát na padesát, ale aspoň něco by jistě muž uměl stejně dobře jako matka. 

Když jim tak nevěří, proč s nimi ty děti mají?

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy

 

Zobrazit domovskou stránku