Tak už prosím tě pojď!

Trvalo mi to osmnáct let a čtyři děti, ale nakonec jsem to zkusila a ono to funguje. Vždycky když jsem se někam přesunovala s batoletem, snažila jsem se ho přinutit, aby to bylo mým tempem, občas hodně rychlým, protože časovou ztrátu jsme nabrali už doma při vypravování. 

S nejmladším dítětem už to nedělám. Pokud vyloženě nespěchám a nepřesvědčím dceru, že je fakt potřeba, aby byla v kočárku – moc to nejde, má svou hlavu – nechávám tempo na ní. A tak nám cesta trvá sice déle, než kdybych lpěla na tom, že kilometr nemá trvat víc než dvacet minut, ale většinou je to vlastně docela zábava. A hlavně nejsem zpruzelá z neustálého popohánění dítěte a dítě není zpruzelé, že si nic neužilo. Domů přijdeme obě v dobré náladě a často si jdeme každá po svém. Já většinou ke konvici na kafe, dcera k nějaké stavebnici nebo kočárku s miminkem. 

Nevěřila bych tomu, ale když nechám dceru, aby se pět minut houpala na zábradlí na břehu strouhy, a přetrpím nějakou tu obavu, že tam spadne, omrzí ji to a dobrovolně pokračuje v cestě. Když dítěti dovolím, ať si sebere klacek nebo kámen, potěší ho to, chvíli s nimi blbne a pak je zase zahodí. 

Uznávám, funguje to většinou, ne úplně vždycky. Občas jdeme s dvouletou Josefínou necelých čtyři sta metrů ze školky domů hodinu. Ale co už, stane se. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy

 

Zobrazit domovskou stránku