Zničte panenku, která by mohla šmírovat děti, radí úřady

Zničte panenku, která by mohla šmírovat děti, radí úřady
Foto: Youtube/Supermámy
Sdílej na facebooku
23. února  2017 
 15:34

Dětská hračka vybavená mimo jiné wi-fi, bluetooth, mikrofonem a schopností mluvit skrze vestavěný reproduktor, to už zase tak nepřekvapí. Jenže chytré hračky přinášejí nejen nové funkce, ale taky nová rizika. Právě na to upozornily německé úřady, když jednu takovou panenku zakázaly prodávat a rodičům doporučily, aby ji zničili.

Problematickou panenkou je My Friend Cayla, kterou na trh dodává Vivid Toy Group. Ta neprošla testem, který ověřuje splnění podmínek německého telekomunikačního zákona. Podle tamní direktivy musí být komunikační zařízení – a tahle panenka jím zkrátka je – dostatečně zabezpečeno, aby nemohlo dojít k jeho zneužití pro skryté sledování osob.

Panenka My Friend Cayla má nezabezpečené bluetooth připojení k mikrofonu, takže se k ní přes bluetooth může připojit prakticky kdokoli. Navíc komunikuje s internetem, takže by teoreticky mohl dítě někdo špehovat. 

V Německu už se proto prodávat nesmí, a navíc zákon zakazuje i vlastnictví takového zařízení. Pokud rodiče chtějí dětem samotnou panenku zachovat, měli by zajistit destrukci alespoň vnitřní elektroniky. Jen vyndat baterky nestačí...

Více se o panence dočtete ZDE

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Osobně si myslím, že se české porodnice za posledního čtvrt století změnily k lepšímu. Bohužel ne všude a ne dost a týká se to jak vybavení, tak přístupu…celý článek

Psycholožka varuje: Děti mají příliš mnoho hraček. To je hodně stresuje

Psycholožka varuje: Děti mají příliš mnoho hraček. To je hodně stresuje

Vánoce se blíží, dětské představy o množství nových hraček. které by mohly dostat, se stupňují. Chcete potomkům udělat radost a zároveň vás pohled…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku