Vychytávky: Jak učit dítě malovat, a přitom mít uklizeno

Vychytávky: Jak učit dítě malovat, a přitom mít uklizeno
Nebojte se s dětmi pustit do malování. Poradíme vám, jak zlikvidovat následky.
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
1. prosince  2015 
 06:00

Malé děti milují, když dostanou barvy, lepidlo nebo nůžky a mohou něco vytvářet. Rodiče už méně milují, když musí likvidovat následky jejich výtvarného snažení. Naštěstí to patří mezi činnosti, které si člověk umí ulehčit. Podívejte se, jaké nápady ohledně tvoření s dětmi přináší kanál WhatsUpMoms. 

Když na to půjdete správně, naučíte dítě zacházet s barvami, zabavíte ho, rozvinete jeho smysly a zároveň si sami nepřiděláte práci. Na kanálu, který natáčejí samy matky, se v jednom videu objevilo hned dvanáct nápadů, jak toho dosáhnout. 

...
...
Autor: Shutterstock.com
Napadlo by vás například nalít lepidlo na kuchyňskou houbičku? Když ji dáte do krabičky, poslouží podobně jako razítkovací polštářek, pro dítě to bude mnohem snazší, než když by ho mělo neustále mačkat z tuby. Dalším skvělým tipem je plastový sáček, do kterého dáte čtvrtku, na kterou jste vymačkali několik hustých barev. Batole díky tomu může prsty barvy míchat nebo smíchat, aniž by se jakkoli ušpinilo. 

Trochu drsný je nápad, že si všechno, co děti vytvoří, vyfotíte a výtvor pak odložíte do sběru. Ale jako tip pro někoho, kdo chce výtvory alespoň probrat, se to možná hodí. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku