Vyplujte na Titaniku, běhejte pro předčasně narozené děti, jděte na Kühnův sbor

  • Video se připravuje ...
    Sdílej na facebooku
    21. dubna  2016 
     12:00

    Pro rodiče, kteří by uvítali nápady, jak strávit volný čas s dětmi, přinášíme pár tipů na následující dny a týdny. Hned tenhle víkend může celá rodina běhat ve Štiříně, a ještě tím pomáhat miminkům, která se narodila předčasně. Nebo se vydat do zrekonstruované Zahrady Bubec v pražských Řeporyjích. Pokud bude ošklivo, zkuste výstavu Titanic nebo olomoucký festival filmů o vědě. 

  • Běh, který pomůže předčasně narozeným dětem

    ...
    ...
    Autor: Kroš Štiřín

    Krásný crossový závod terénem luk a polí s překonáním malého vodního toku, a to vše 15 km od hranice Prahy. To je běh nazvaný Kros Štiřín, který je určen pro všechny věkové kategorie a koná se v sobotu 23. dubna

    Již šestý ročník přespolního běhu na štiřínských loukách se koná pod záštitou nejlepších atletů světa, jako jsou bývalý desetibojař Tomáš Dvořák, Roman Šebrle nebo oštěpařka Barbora Špotáková. Je určen hlavně pro děti a mládež, ale zúčastnit se mohou jak aktivní sportovci, tak volně příchozí. Letošní ročník je rozšířen o Pomoc druhým. Finanční prostředky ze zaplaceného startovného získá Centrum pro předčasně narozené děti Gynekologicko-porodnické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze, tedy porodnice U Apolináře. 

    Více na www.kros-stirin.cz

  • Zahrada pro rodinu!

    ...
    ...
    Autor: Bubec

    Vydejte se na slavnostní otevření nově zrekonstruované Zahrady Bubec v pražských Řeporyjích v sobotu 23. dubna od 14 do 19 hodin. Tady kromě zeleniny pěstují kulturu, umění a dobré sousedské vztahy. Na okraji Prahy poznáte oázu klidu a v klidu můžete rozvíjet také svou kreativitu. Zahrada je součástí Studia Bubec, které se nachází u sochařského studia Čestmíra Sušky.

    Akce je zároveň oslavou Dne Země, takže nebude chybět například Recyklodílna. Budete si také moci vyrobit vlastní houpací síť a vyzkoušet si, jak zní hudební nástroje z různých koutů světa. 

    Zároveň zde proběhne slavnostní vernisáž výstavy Vrakáč předního představitele pražské streetartové scény Michala Škapy. Výstava potrvá až do konce května. 

    Více na stránkách zahrady.

  • Kašpaři lákají na Májový stan

    ...
    ...
    Autor: Divadlo v Celetné

    Divadelní spolek Kašpar v sobotu 14. května v Divadle v Celetné znovu otevře bambusový Májový stan – prostor pro výjimečné večery. Od 14. do 22. 5. jej zaplní poezie dávných věků, milostné „thebestoffky“, vášnivé dopisy českých spisovatelů, letní kino, pohádka pro nejmenší a další jedinečné kousky. Tradice májového speciálu v podobě bambusového stanu začala uvedením oblíbeného a úspěšného titulu Májový Shakespeare, ve kterém se na jevišti setkávaly zamilované páry ze Shakespearových her.

    Více na www.divadlovceletne.cz

  • Naloďte se na Titanic

    Video se připravuje ...
    Co uvidíte na výstavě Titanic • VIDEO: 

    Nejslavnější loď, která kdy vyplula na vodu – legendární Titanic – se potopila před 104 lety ve vodách chladného Atlantického oceánu. V noci ze 14. na 15. dubna 1912 se pro něj stala osudnou srážka s ledovcem. Této srážce předcházelo několik nepředpokládaných náhod, zvláštních situací a lidských selhání. Mnohé z těchto skutečností odkrývá až do 30. června výstava Titanic, která je nyní otevřena v areálu PVA Expo Praha Letňany. Díky unikátní expozici tam návštěvníci uvidí více než 200 skutečných exponátů vytažených přímo z legendárního vraku a projdou se dokonale zrekonstruovanými chodbami i kajutami Titaniku.

    Díky speciálně vytvořeným věrným rekonstrukcím lodi vstoupí návštěvníci výstavy do kajut I. a III. třídy, okusí atmosféru slavné Verandah kafé, projdou se po chodbě první třídy nebo se dotknou osudného ledovce. Každý návštěvník navíc při vstupu na výstavu obdrží věrnou kopii palubního lístku se jménem skutečného cestujícího z Titaniku. Na konci výstavy se dozví, zda plavbu přežil, či nikoliv. V ceně výstavy je také poslechové zařízení (audio guide), díky kterému dostane návštěvník přesný, věcný i zábavný výklad k celé výstavě.

    Více na www.vystavatitanic.cz

  • Na pomoc týraným dětem

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Za pozornost rozhodně stojí mimořádný benefiční koncert Kühnova dětského sboru, který se koná 20. května 2016. Jmenuje se Děti na Jatkách (78) a jeho výtěžek je určen pro Dětské krizové centrum, které se zabývá těmi nejtěžšími případy týrání a zneužívání dětí.

    "Rozhodli jsme se spojit síly, protože jsme přesvědčeni, že právě děti mohou nejlépe pomoci dětem, aby byl jejich hlas slyšet," říká Kateřina Košťálová, klavíristka sboru, ke koncertu, který se pořádá v pražském multikulturním centru Jatka 78.  

    Na benefičním koncertě zazní jako hlavní bod večera kantáta Ivany Loudové Malý princ. Spojení nebylo vybráno náhodně, téma dětského hrdiny, který nám dospělým ukazuje, co je vlastně v životě opravdu důležité, rezonuje i s posláním centra. 

    Více na www.kuhnata.cz

  • Když máte doma malé vědce

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pro zvídavé starší děti a stejně naladěné rodiče může být lákadlem právě běžící Academia Film Olomouc, který trvá až do neděle 24. dubna. Představí celkem 120 filmů a známé hosty ze světa vědy a techniky.

    Ústřední sekci Space & Place reprezentují holandský architekt-režisér Jord den Hollander & Vladimir 518. Přivezou audiovizuální smršť SPAM. Jord den Hollander naváže přednáškou Visions of the World. Prostřednictvím populárních filmů 20. století dokáže, že architektura a film mají k sobě mnohem blíže, než se zdá. Zamyslí se nad rolí architektury v dějinách kinematografie a jako názorné ukázky mu poslouží filmové klenoty jako Metropolis či Blade Runner, nevynechá ale ani komiksového Spider-Mana.

    Více na www.afo.cz

  • Už jste byli na burlesce?

    ...
    ...
    Autor: archiv

    Až jednou budete mít hlídání, dejte si něco neobvyklého. Třeba tohle. Poslední sobota každého měsíce má v pražské restauraci Buddha-Bar velmi smyslný nádech. Právě v tuto noc zde totiž vystupuje nádherná Stephanie van der Strumpf, umělecká tanečnice proslulá ve stále skloňovanějším žánru burlesque. Hosté, kteří se s burleskou ještě nesetkali a nevědí, co očekávat, se mohou těšit na zábavnou směs šarmu, vtipu, ženskosti, propracovaných kostýmů a kouzelné atmosféry začátku minulého století. První show vždy začíná v 21.30, druhá o hodinu později.

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku