Tipy na hračky a hry pro děti: Pastelky, které doopravdy kreslí, skládačky a mluvící knížky

Hračky do vody většina dětí miluje
Foto: Little Tikes
Sdílej na facebooku
17. května  2016 
 16:00

Možná u vás doma dárky k blížícímu se Dni dětí neřešíte, možná ano. Pak se vám mohou hodit některé z následujících tipů. Stejně tak z nich mohou být dárky k svátku či narozeninám, případně dárky pro celou rodinu jen tak. 

Nedávno byl můj pětiletý syn půl měsíce nemocný a už trochu nebylo čím ho zaujmout. Antibiotika dávno zabrala, nic moc mu nebylo, ale o to těžší bylo udržet ho v doporučeném klidu. Číst od rána do večera jsme mu nemohli, videa s vlaky jsme mu celý den pouštět nechtěli. 

Postavička je vysoká asi 15 centimetrů
Postavička je vysoká asi 15 centimetrů
Autor: Ravensburger
Nakonec se nejvíce osvědčily dvě věci: 3D puzzle, protože nic takového do té doby neznal, a pak také nový kousek ze série Kouzelného čtení s elektronickou tužkou. Malé 3D puzzle s Mimoni ho potěšilo, ačkoli dosud tyhle filmové postavičky moc neznal a ačkoli skládačku ještě neuměl složit úplně sám, nicméně řekla bych, že je to jen otázkou času. 

Výrobce tuhle skládačku doporučuje od deseti let
Výrobce tuhle skládačku doporučuje od deseti let
Autor: Ravensburger
Těžší a také podstatně větší variantu tohoto typu skládačky představuje Big Ben s funkčními hodinami. Tuto variantu proto výrobce doporučuje až od deseti let. Menší Mimoňové jsou od sedmi. 

Pokud jde o elektronickou tužku, tu už máme doma nějaký čas, zatím jsme k ní měli jen puzzle o státních symbolech Můj stát a Hru do auta. Obojí bylo fajn, ale nevýhodou puzzle je nutnost ho vždy znovu složit, aby se hra dala hrát, přičemž moc není kde ho nechat rozložené. Hra do auta je zase rozsahem nevelká.

Dalším titulem je Atlas světa, doporučená cena rovněž 399 korun
Dalším titulem je Atlas světa, doporučená cena rovněž 399 korun
Autor: Know
Teď jsme konečně pořídili jednu z plnohodnotných knížek – Českou republiku – a syna viditelně potěšila, dokáže u ní strávit i desítky minut. Princip je stále stejný, pomocí elektronické tužky (bez ní to nejde) dítě spouští různé zvuky z knížek. Na něm je, jak podrobné informace zvolí, navíc si může dát i různě těžké kvízy. Momentálně máme v merku Svět zvířat a Atlas světa. 

Se stavebnicí LEGO DUPLO Moje první zahrádka mohou děti pěstovat rajčata i   brambory. Minifigurky, které konvičkou zalévají rostliny a sbírají spadlé listí do zahradního kolečka. Více informací na www.lego.cz, doporučená cena 499 korun
Se stavebnicí LEGO DUPLO Moje první zahrádka mohou děti pěstovat rajčata i brambory. Minifigurky, které konvičkou zalévají rostliny a sbírají spadlé listí do zahradního kolečka. Více informací na www.lego.cz, doporučená cena 499 korun
Autor: Lego
Lego inovovalo Duplo tak, aby nešlo jen o stavebnici. Set Moje první housenka dětem přináší hned dvojí zábavu. Děti se jejím prostřednictvím mohou naučit počítat do tří a díky zvlášť přidaným kostkám mohou přestavět stavebnici tak, aby se z housenky vyklubal krásný motýl. Se stavebnicí Můj první náklaďák budou děti trénovat hledání stejných dvojic, pomocí stavebnice Moje první zahrádka se dozvědí, jak pěstovat vlastní zeleninu, a se stavebnicí Moje první autíčka a náklaďáky rozjedete společný závod přímo ve vašem obýváku.

Playmobil přišel s novými sadami a spoustou panáčků pro o něco větší děti, zhruba od čtyř let. Pořídit můžete buď aquapark se spoustou doplňků, nebo zoo, která se opravdu hodně povedla. 

Hračky Millaminis koupíte například na www.hracky-4kids.cz
Hračky Millaminis koupíte například na www.hracky-4kids.cz
Autor: Millaminis
Pro nejmenší děti, které se stavebnicemi teprve začínají, je tu například Millaminis se svým výrobkem zaměřeným právě na ně. Česká firma vymyslela hračky, které rostou spolu s dítětem a jsou zároveň úplně bezpečné. Zvířátka ve stavebnicích nahrazují osoby, které se během svého putování poznávají s dalšími zvířecími kamarády. Hlavními postavami jsou hrošík, krokodýl, žirafa a opičák.

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Rodičovství je skvělá věc. Ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Je to pěkná dřina, i když všechno běží hladce. Taky to u vás doma někdy…celý článek

Cestovní verze je bytelná a přitom skladná
Cestovní verze je bytelná a přitom skladná
Autor: Piatnik
U nás doma máme rádi také různé hry na cesty. Momentálně tak testujeme Pentago, což je jedna z nejúspěšnějších her firmy Piatnik. Cestovní verze potěšila svou bytelností, i když je kvůli ní trochu těžší, a tak se hodí spíš do batohu než do kabelky (ale do větší se bez potíží vejde také a zase tolik se nepronese). Praktické je umělohmotné pouzdro, které je nicméně vysoké jen 2,5 cm a skrývá hrací desku s kuličkami. Hra není složitá a zvládají ji i prvňáci – vyhrává ten, komu se podaří vytvořit řadu pěti kuliček vlastní barvy. 

Na cesty se hodí i další hry, mezi novinkami mě zaujalo třeba kvarteto, které pracuje nejen s obrázky, ale také se zvuky zvířat, či hra na motivy filmového hitu Star Wars. 

Pastelky se dají kupovat i jednotlivě za cenu kolem 45 korun
Pastelky se dají kupovat i jednotlivě za cenu kolem 45 korun
Autor: Stabilo
Náš momentální domácí hit? Konečně jsme našli pastelky, které kreslí a které se zároveň nezlomí, když spadnou na zem. Jmenují se Woody 3v1 a vyrábí je Stabilo. Nenechte se zaskočit tím, jak jsou tlusté. Dá se s nimi kreslit dobře, a to i na jiné povrchy než jen na papír. 

Basketbalový set od Little Tikes se hodí pro děti od 3 do 8 let, orientační cena 559 Kč
Basketbalový set od Little Tikes se hodí pro děti od 3 do 8 let, orientační cena 559 Kč
Autor: Little Tikes
Pokud chcete potěšit děti něčím na dvorek či zahradu, za úvahu stojí malý basketbalový set od firmy Little Tikes: basketbalový koš má nastavitelnou výšku (celkem do pěti poloh), a roste tak spolu s dětmi. Koš je možné pohodlně nastavit do pěti různých výšek, a to až do 210 cm. Součástí balení je i juniorský basketbalový míč. Set se hodí od 3 do 8 let a k dostání je v každém dobrém hračkářství. Set lze naštěstí snadno složit. Stejná firma vyrábí i povedené hračky do vody: například svítící rybku, která dětem pomáhá překonat strach z vody, nebo vodní fontánky, které užijí jak ve vaně, tak v bazénech. 

Kartonový domek ve tvaru rakety, kterou mohou dozdobit technickýmui vymoženosti vaši malí kosmonauti, na www.pompo.cz za 499 korun
Kartonový domek ve tvaru rakety, kterou mohou dozdobit technickýmui vymoženosti vaši malí kosmonauti, na www.pompo.cz za 499 korun
Autor: Bino
Venku užijete také novinky od Bina: třeba zahrádkářské náčiní, batůžky nebo lahve na pití s motivy Krtečka. Firma patří také mezi tradiční dodavatele součástek pro vláčkodráhy. Paleta výrobků možná není tak pestrá, ale výhodou jsou nižší ceny. Mě v nabídce firmy zaujala velká kartonová raketa coby varianta oblíbených dětských domečků a schovávaček. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku