Jak vyrobit adventní kalendář pro děti: Desítky nápadů, jak může vypadat

Děti překvapení milují, na výtvarné dokonalosti jim určitě nezáleží
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
18. listopadu  2016 
 06:00

Nechcete dětem kupovat hotový adventní kalendář, ale chcete jim vyrobit originální vlastní? Směle do toho, možností je spousta. Můžete ho vyrobit z papíru, ušít, použít recyklované materiály, koupit nové suroviny nebo rovnou polotovary. Přinášíme vám desítky tipů, kterými se můžete inspirovat. 

Pokud vás popadla touha mít doma vlastní originální adventní kalendář, směle do toho. Můžete ho vyrobit úplně sami, dle své invence, ale klidně se nechte inspirovat desítkami fotografiemi v galerii. Výhodou je,. že můžete použít všelijaké polotovary, které jen dozdobíte, pokud se snad necítíte být dostatečně šikovní.  

GALERIE: Desítky tipů na výrobu adventního kalendáře

„Podstatou adventu je být s blízkými lidmi, abychom se na chvíli v tom uhoněném světě zastavili a zklidnili se. I s dětmi si ostatně to dlouhé čekání na Ježíška můžete hezky užít. Malé děti nemají pojem o čase, nevědí, jak dlouho trvá měsíc, a adventní kalendář jim to ukáže – každý den otevřou jedno okýnko, vysunou jeden šuplíček, nebo rozbalí jeden sáček s dárečkem – a čas je pro ně hned uchopitelnější. Vidí, kolik času do Štědrého dne jim zbývá, a o to víc se těší,“ říká Martina Linková z portálu Aladine.cz, kde najdete spoustu tipů na zábavné tvoření od známých českých výtvarnic a designérek. Včetně razítek a samolepek vhodných právě na výrobu adventního kalendáře.  

Mimochodem, kalendář nemusíte obsahovat jen sladkosti či malé dárečky, ale také společné zážitky - třeba že si spolu půjdete zabruslit, do kina nebo budete hrát pexeso, k němuž si uvaříte horké kakao.  

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Když jsme byli malí, adventní kalendáře jsme neznali vůbec. Před nějakými třiceti dvaceti lety se sem dostaly čokoládové kalendáře, které za svými…celý článek

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku