Kam s dětmi: Za interaktivní architekturou, na balet, festival designu pro nejmenší či Lego

Novinka z Národního, balet Malá mořská víla
Foto: Národní divadlo
Sdílej na facebooku
16. listopadu  2016 
 14:00

Vyrazit na adventní trhy není složité na vymýšlení, konají se u nás i v zahraničí, ale kromě toho probíhá celá spousta dalších akcí, které taky stojí za pozornost. A ne všechny jsou nutně spojené s adventem a Vánoci, což může přinést příjemné zpestření. 

Už příští víkend se v pražském Kafkově domě koná Festival mini – prodejní výstava dětského designu, která stojí za návštěvu, i kdybyste tam snad nic pořizovat nemínili. Minimálně pro tu inspiraci. Zaměřují se především na miminka, batolata a předškoláky.  

Pokud chcete i větším dětem dopřát i jiné než adventní a předvánoční zážitky, vezměte je například na novou zajímavou výstavu nazvanou Architektura pro korunu, která v pražské Valdštejnské jízdárně mapuje dobu Karla IV. Interaktivním způsobem seznamuje především mladé návštěvníky s profesemi, životem a architekturou 14. století. Samy děti si budou moci práci architekta rovněž vyzkoušet, a to například v některém z workshopů. Jeden povede známá architektka Vera Hampl. 

GALERIE: Tipy na akce najdete ve fotogalerii

Máte rádi divadlo a vaši potomci také? Jděte na sedmý ročník přehlídky Ostrava v Praze!!! – v neděli 27. listopadu uvede na scéně Divadla ABC ostravské Divadlo loutek dramatickou Shakespearovu romanci Bouře, kterou pojal režisér Václav Klemens jako originální loutkářsko-činoherní spektákl. 

Už pro děti od pěti let se hodí Král a chuďas aneb zrození orchestru. Je to vánoční příběh o moudrém králi a chudém chasníkovi. Koncert vznikl ve spolupráci souboru Collegium Marianum a České filharmonie. Kromě koncertu se můžete vydat i na dopolední a odpolední hudební dílny, rezervace předem ZDE

A co takhle balet? V pražském Stavovském divadle měla před pár dny premiéru Malá mořská víla  - příběh o velké lásce mořské víly k pozemskému princi je první baletní premiérou současné sezony první scény. Nenechte se mýlit, rozhodně nejde jen o pohádku pro malé děti, možná naopak. O převedení Andersenova pohádkového příběhu do „jazyka“ tanečního divadla se postaral stejný inscenační tým jako v roce 2013 v případě velice úspěšného Krabata – Čarodějova učně: choreograf Jan Kodet, režiséři Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský (SKUTR). Kombinace osvědčených tvůrců, dramatického děje a mistrovství členů Baletu Národního divadla je příslibem mimořádného zážitku pro diváky všech generací!

Lulu, Milena, Axl, River... Jaká zvláštní jména daly celebrity dětem a proč?

Lulu, Milena, Axl, River... Jaká zvláštní jména daly celebrity dětem a proč?

River, přesněji řečeno River Rocket. Nebo Řeka Raketa. Přesně takhle se jmenuje nejmladší pátý potomek kuchařské hvězdy Jamieho Olivera a jeho ženy…celý článek

Chcete nějakou další akci spíše pro sebe? A co byste řekli tomu, obdarovat letos příbuzné a přátele originálními dárky vlastní výroby? V Praze si je můžete vyrobit na předvánočních kurzech s výtvarnicí Irenou Slavíkovou. O víkendu 2. až 4. 12. budete mít na výběr hned ze čtyř různých kurzů: Černá elegance, Andělky, Malujeme pro chlapy a Mandaly. V nich se naučíte, jak si vytvořit originální vánoční prostírání nebo dekorativní polštář, jak s různými pomůckami dekorovat černý textil nebo jak na textil dostat vícebarevné mandaly.

Kdybyste pro zěmnu dostali chuť si hrát, zkuste Kostkolandv Praze - Butovicích. Největší herna a muzeum kostiček Lego v České republice má novou expozici, aby pravidelní návštěvníci a opravdoví fanoušci populární stavebnice mohli při každé prohlídce objevovat stále nové zajímavosti. „Tentokrát si výstavu užijí i nadšenci do sci-fi a technologií, přidali jsme totiž modely technické architektury, modely z vesmíru nebo oblíbené Star Wars scény,“ říká Radovan Pekárek z fóra Kostky.org. Dalšími novinkami jsou DUPLO modely pro nejmenší nebo modely pirátských lodí a ostrovů s poklady. V Kostkolandu v OC Galerii Nové Butovice nechybí ani oblíbená Lego herna se statisíci kostiček, kde si malí i větší návštěvníci můžou vytvořit vlastní svět podle své fantazie.

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Když jsme byli malí, adventní kalendáře jsme neznali vůbec. Před nějakými třiceti dvaceti lety se sem dostaly čokoládové kalendáře, které za svými…celý článek

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku