Hračka roku: Vyhrála elektronická tužka, uspěly štěně, chytrá stavebnice i ťapací autíčko

Vítězové soutěže Hračka roku 2016
Foto: Supermámy
Sdílej na facebooku
24. listopadu  2016 
 16:00

Soutěž Hračka roku má své vítěze. Rozhodovala o nich odborná porota i hlasy veřejnosti. Ze všechno nejvíce jich získal Atlas světa ze série Kouzelné čtení, k němuž se používá takzvaná elektronická tužka. Interaktivní knihy se hodí pro děti od tří let. Krom celkového vítěze se udělovaly ceny v šesti kategoriích. Hodnotí se hračky, které do soutěže zasílají sami výrobci nebo dovozci. 

Hledáte vodítko pro to, jak se vyznat v nabídce hraček a vybrat vhodný vánoční dárek? Pak se vám mohou hodit informace o tom, jaké kousky uspěly v soutěži Hračka roku, jejíž devátý ročník skončil před několika dny. 

Autoři projektu chtějí vybrat a ocenit nejlepší hračky prodávající se v České republice, je ale třeba fér říci, že záleží na tom, který výrobce, dovozce či distributor se do soutěže přihlásí. Výběr tak není úplně reprezentativní, ale zajímavé kousky se mezi vítězi určitě najdou, ačkoli některé kategorie mě spíše zklamaly.  

GALERIE VÍTĚZŮ: Tyhle hračky vyhrály v soutěži Hračka roku

Celkovým vítězem se stalo Kouzelné čtení, konkrétně interaktivní Atlas světa s elektronickou tužkou od  firmy Albi, což mi přijde jako dobrá volba. Náš pětiletý syn ji má ve velké oblibě a naučil se díky ní překvapivě hodně věcí, které chápe v souvislostech, nejde tedy o memorování se toho, co slyší. Atlas světa s tužkou vyhrál i v kategorii Vzdělávací a kreativní hračka. O zkušenostech s tužkou jsme psali ZDE

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Když jsme byli malí, adventní kalendáře jsme neznali vůbec. Před nějakými třiceti dvaceti lety se sem dostaly čokoládové kalendáře, které za svými…celý článek

Na druhou stranu mě trochu zarazilo striktní rozdělování hraček na klučičí a holčičí, přičemž tu první kategorii vyhrála stavebnice a tu druhou, jaké překvapení, panenka. Stavebnice Georello Tech, která v hlasování porazila i Lego, se mi nicméně dost líbí.

Pokud jde o kategorii pro batolata a předškoláky, sama bych volila určitě jinou hračku než plyšového pejska, který svým chováním napodobuje skutečného. Na druhou stranu, pamatuji si, že podobný se prodával, když jsem sama byla malá, a vím, že tehdy by mi asi udělala radost. A to toho jistě uměl o mnoho méně než ten dnešní. 

Soutěžilo se v šesti kategoriích, vítěze najdete v GALERII

  • Vzdělávací a kreativní hračky
  • Outdoorové hračky
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Baby a předškolní hračky
  • Stolní hračky

Porota, v níž seděli mimo jiné psycholog Karel Humhal či Jana Johnová z katedry primárního vzdělávání Technické univerzty Liberec, hodnotila následující kritéria: zábavu, vzdělávací hodnotu, bezpečnost, originalitu, design a kvalitu použitých materiálů. 

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Rodičovství je skvělá věc. Ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Je to pěkná dřina, i když všechno běží hladce. Taky to u vás doma někdy…celý článek

Matka na fotkách zachytila pouto mezi svou dcerou a zvířaty

Matka na fotkách zachytila pouto mezi svou dcerou a zvířaty

Americká fotografka Suzanne Mead ze všeho nejraději fotografuje děti. A ze všeho nejčastěji svou dceru Miu, která se stala její hlavní múzou. Nafotila…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku