Barevné panenky z lékařských špachtlí. Poradíme, jak na to

Barevné panenky a panáčci z dřevěných špachtlí
Foto: Supermámy/kog
Sdílej na facebooku
28. května  2017 
 06:00

Znáte špachtle, pomocí kterých se lékaři dívají pacientům do krku? Také je vaše děti nesnášejí? Třeba změní názor. Dají se z nich totiž vyrobit zajímavé hračky. My jsme vyzkoušeli veselé panenky a panáčky. Je to velice jednoduché a děti si s nimi vyhrají, uvidíte. Navíc jsou ideální společníci na cesty, nezaberou totiž téměř žádné místo. Tady je návod, jak na to.

Když se děti doma nudí, nejjednodušší je zapnout jim v televizi pohádku, jenže to by byla škoda. Malí neposedové se dají zabavit i jinak. Že je kreslení nebaví? Zkuste si
s nimi něco vyrobit – co třeba panenky z lékařských špachtlí? Větší děti to zvládnou samy, menším pomůžete a ony se pak s veselými panáčky na chvilku zabaví. Aspoň u nás doma to zafungovalo skvěle.

Nevyhazujte staré voskovky. Vykouzlete z nich třeba srdíčka

Nevyhazujte staré voskovky. Vykouzlete z nich třeba srdíčka

Také se vám doma povaluje poustu starých a rozlámaných…celý článek

Co budete na panenky potřebovat? Základem jsou dřevěné špachtle. Ale nebojte, nebudete je muset krást u lékaře. Prodávají je ve výtvarných potřebách. Takový balíček padesáti kousků pořídíte za 30 až 40 korun. Někde je prodávají i po jednom za symbolickou korunu. A na internetu je seženete úplně bez problémů. 

Dále budete potřebovat washi pásky nebo barevné samolepicí papíry a lihový fix. Toť vše. Kdo by chtěl vyrábět sofistikovanější podobu panenek (jako na videu), musí si pořídit ještě papírové košíčky na muffiny jako sukně, chlupaté modelovací drátky na ruce a mašličku na hlavu. To vše pak přilepí lepidlem nebo tavnou pistolí. 

Vyrobit si můžete i baletky se sukýnkou. Podívejte se na návod:

Postup? Ze samolepicího papíru vystřihněte panence obleček – nejdřív delší triko
a potom kratší sukni (případně kraťasy). Stačí dva centimetrové proužky. Pokud máte washi pásky, je to jednodušší. Stačí vyměřit a ustřihnout požadovanou délku oblečku. Navíc se prodávají z různými veselými vzory. 

Pak přichází na řadu kreativnější část – panence fixem namalujte hlavu, krk, obličej
a vlasy. Oblečení můžete vyzdobit knoflíky nebo třeba domalovat různé kapsičky
a límečky. Na závěr dokreslete postavičce nohy – v pruhovaných punčoškách
a balerínách. Abychom byli „genderově neutrální”, vyrobili jsme i panáčky v teniskách.

Na videu je návod na panenky se sukničkami z papírových košíčků na muffiny
a s ručičkami z drátků. I to není složité. Podívejte se na postup. 

Tvoření s dětmi ano, ale kdo to má pak uklízet? Nebojte se toho! 

10 dortů, které se opravdu nepovedly. Očekávání vs. realita

10 dortů, které se opravdu nepovedly. Očekávání vs. realita

Dětská oslava se neobejde bez báječného dortu. Poslední dobou jsou velkým hitem sladké pohádkové postavičky a motivy z dětských seriálů. Na internetu…celý článek

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Cukry a zase cukry! Mnoho dětí dnes sladkosti vůbec nesmí. Jejich rodiče dbají na zdravý životní styl, což je naprosto v pořádku. Nic se však nesmí…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku