Druhé dítě bude mít režim! Jaké představy ještě zmizí s jeho narozením?

  • Druhé dítě bude mít režim! Jaké představy ještě zmizí s jeho narozením?
    S jedním dítětem možná plány vycházejí, ale se dvěma?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    15. října  2015 
     06:00

    Příchod druhého dítěte do rodiny provázejí stejné smíšené pocity jako u toho prvního. Celá rodina se na miminko těší, zpravidla i vaše první dítě, neboť ještě netuší, co ho opravdu čeká. A rodiče mají mnoho představ, jak to bude vypadat, a předsevzetí, co všechno budou dělat... A realita je dost často jiná. Jaké představy rychle berou za své?

  • Teď už vím, do čeho jdu

    Je porod doma pro miminko to nejlepší?
    Je porod doma pro miminko to nejlepší?
    Autor: Profimedia.cz
    Ano, odkojila jste jedno dítě, zvládnete i druhé. Zvládnete i třetí a čtvrté, když budete chtít, ale každé dítě je jiné a to, co s úspěchem platilo na to první, nebude s největší pravděpodobností akceptováno jeho sourozencem. To není žádné překvapení, jen je fajn uvědomit si to co nejdříve.
  • Nevyženu manžela z postele

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Vždycky vás ten pohled děsil: matka a obě děti v manželské posteli a nebohý otec odstrčený na kanapi v obýváku. "To se pak nedivím, že se každé druhé manželství rozvede," říkáte si. Po několika nocích, kdy jste při kojení usnula a junior s vámi, se tam uhnízdí natrvalo. A za nějaký čas začne docházet i ten druhý. Někdy stačí jen rýma staršího dítěte a postel je rázem plná. Pokud máte velkou postel, můžete si hrát na šťastnou rodinu a spát ve čtyřech. Pokud ne, vezme otec zavděk klidem v obýváku.
  • Budu hodně fotit

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Staršího sourozence máte vyfoceného každý den tisíckrát jinak. Mladšího chcete fotit méně a kvalitněji, abyste potom nemuseli procházet tolik zbytečných obrázků, když chcete něco vybrat a nechat udělat ve fotolabu. Výsledkem je, že si zpočátku vzpomenete čas od času, a stejně se vám všude narve ten starší. Výhoda? Nemusíte se probírat tolika fotkami, protože fotoalbum už stejně nestíháte.

  • Budu si všechno zapisovat

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Podobně to dopadá se zamýšlenými plány ohledně zápisů do deníčku. U prvního stálo za zaznamenání v podstatě vše – jeho první rozmrzelost, úsměvy, chytnutí lžičky... U druhého si sem tam vzpomenete: "Někdy kolem těch veder mu začaly růst zuby, ne? Nebo to bylo už v květnu? To byly koneckonců vedra taky."

  • Nastolím režim hned od začátku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pokus o jakýkoliv pravidelný režim nemá šanci na úspěch. Dřív se režim odvíjel od potřeb prvorozeného, teď se odvíjí od potřeb prvorozeného a nestíhá se kvůli druhorozenému. Takže představy, že "mobil opravdu nedostane do ruky dřív než v pěti letech", případně "budu používat jen látkové pleny" nebo "sladkosti opravdu co nejpozději", vezmou rychle za své, protože když má starší dítě zásek a potřebujete ho nějak zpacifikovat, berete zavděk čímkoliv, co mladší zabaví.

  • Když mi něco spadne, hned to uklidím

    Mazliček
    Mazliček
    Autor: shutterstock
    Hned, jak se něco rozlije, utřu to. Hned, jak to spadne, tak to zvednu, říkáte si možná. Jen tak je šance na úspěch a na jakž takž uklizenou domácnost. Teoreticky ano, prakticky ovšem ne, rozhodně ne v prvním roce života vašeho nového přírůstku. Když kojíte a starší dítě jí, budete jen bezmocně sledovat, jak matlá jogurt po stole, jak padá na zem a ono do toho svou nožičkou stoupá a pokračuje do pokoje. Obrňte se trpělivostí a požádejte o to i partnera. Zrovna představy o čistých tričkách po celý den a naleštěných podlahách jsou rozptýleny zdaleka nejrychleji.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku