Zázračná sedmerčata oslavila plnoletost, chystají se na vysokou

Zázračná sedmerčata oslavila plnoletost, chystají se na vysokou
Fotografie
Foto: internal
Sdílej na facebooku
3. března  2016 
 16:00

Už je tomu osmnáct let, co Bobbi McCaughey a její manžel Kenny plnili přední strany novin. Bobbi totiž porodila první doložená sedmerčata, která přežila. Miminka, která po narození vážila od 1130 g do 1500 g, byla pro lékaře i rodiče zázrakem.

Kenny junior, Alexis, Natalie, Kelsey, Nathan, Brandon a Joel oslavili plnoletost a těší se na svou samostatnou budoucnost. Brandon se zapsal do armády a ostatních šest sourozenců by rádo nastoupilo na vysokou. Sedmerčata mají ještě starší sestru Mikaylu, která se minulý rok vdala, ale stále bydlí poblíž rodiny. „Bude to velmi drastické – se všemi se rozloučit ve stejný okamžik," řekla jejich matka Bobbi novinám Des Moines Register. 2617993:gallery:true:true

Sedmerčata nejsou tak úplně zázrakem matky přírody jako česká paterčata, protože jejich matka Bobbi McCaughey podstoupila umělé oplodnění. Jelikož pár je silně věřící, rozhodl se pro zachování všech sedmi embryí, která byla úspěšně oplodněna. V té době se hodně spekulovalo, zda toto rozhodnutí bylo správné, protože riziko, že vše nedopadne úplně dobře, bylo vysoké. Naštěstí po úspěšném porodu probíhal jejich vývoj naprosto standardně. Až na to, že média každý rok měla obrovský zájem účastnit se oslav jejich narozenin. 

2617992:gallery:true:true

Říkáte si, v jak velkém domě musí takto početná rodina bydlet? Vystačí si se sedmipokojovým domem, který dostali po narození dětí. Rodina je skromná ve všech dalších ohledech a rodiče vychovávají děti tak, aby se o sebe už od puberty dokázaly postarat. Všichni chodí na brigády, a když chtějí něco extra, jako třeba mobilní telefon, musí si na to vydělat. Už po jejich narození se ozvaly některé univerzity, že když děti budou nadané a budou mít zájem, tak u nich mohou studovat bezplatně, což je pro domácí rozpočet velká úleva, protože v Americe je i studium jednoho dítěte velice nákladná záležitost. 

Podívejte se: jak se batolata tváří, když poprvé vidí malinkého sourozence

Podívejte se: jak se batolata tváří, když poprvé vidí malinkého sourozence

Při narození druhého potomka už rodiče většinou tuší, do čeho jdou. Přesto je tu jedna situace, kterou zažívají poprvé a na kterou se všichni připravují.…celý článek

Sami sourozenci o sobě navzájem mluví jako o nejlepších kamarádech, a ne o bratrech a sestrách. Cítí se svým způsobem požehnaní. Do výjimečné situace se nyní ale dostávají jejich rodiče, kteří budou muset po osmnácti letech v plném domě řešit prázdné hnízdo. Bobbi sice emotivně prožívá, že jedna etapa končí a další začíná, ale jako správná matka se trochu bojí a trochu těší, co přinese budoucnost jejím zázračným dětem.

Sdílej na facebooku
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku