Žena kojila cizí dítě, zatímco jeho matka byla v nemocnici: Vzbudila prudké reakce

Foto: Facebook/Rebecca Wanosik
Sdílej na facebooku
12. října  2016 
 06:00

Matka šesti dětí Rebecca Wanosik udělala něco, čím hodně pomohla jiné ženě a malému dítěti, ale zároveň za to sklidila poměrně dost pobouřených reakcí. Rozhodla se totiž pomoci jiné ženě v nouzi – zatímco ta musela na operaci, kojila večer a celou noc její hladové pětiměsíční dítě spolu se svou o něco starší dcerou. Fotku navíc zavěsila na Facebook. 

Když třicetiletá Rebecca zveřejnila na Facebooku fotku, na níž kojí dvě děti – jedno své a jedno cizí – stovky lidí jí napsaly, že je nemocná a že je to vyloženě ošklivé. A navíc ji nahlásili správcům sítě s tím, že určitě jde o podvodnou stránku, případně že ukazuje nahotu, a web ji zablokoval. Musela dokazovat, že to je její stránka a že ona sama skutečně existuje, což se jí nakonec povedlo. 

GALERIE: Jak žije matka, která kojením nakrmila cizí miminko

Malou Gabby nekojila z plezíru, ale protože její matka musela na plánovanou operaci, ovšem plán, že bude pít z lahve, vůbec nevyšel. Pětiměsíční miminko lahev odmítlo, a tak mu hrozila akutní dehydratace. Večer proto známí rodiny napsali Rebecce, o které věděli, že je nadšenkyní do kojení a že zároveň stále ještě kojí své dítě, a požádali ji o pomoc. 

Pečujte o pleť svého děťátka

Pečujte o pleť svého děťátka

S příchodem miminka na svět pro vás začíná kromě radosti také spousta nových starostí. Každý den je pro vás nový, objevujete jeho potřeby a…celý článek

Zrovna v tu chvíli byla na večeři se svým manželem, ale rozhodla se okamžitě. Podle jejích slov se cizí miminko přisálo prakticky okamžitě a pak celou noc dohánělo, co mu přes den chybělo. "Nechápu, jak to mohou zvládat matky dvojčat," komentovala to Rebecca Wanosik, která kojila i svou osmiměsíční dceru. O jejím zážitku napsalo několik zámořských webů, například Babble.com. Mimochodem – matka holčičky Melissa Rios se zatím se ženou, která jejímu dítěti v nouzi pomohla, dosud nesetkala.

Zajímavý je i příběh samotné Rebeky. Loni jí a manželovi úřady odebraly všechny děti kvůli podezření z týrání – stalo se tak poté, co její páté, tehdy teprve devítitýdenní dítě utrpělo několik zlomenin. Po čase se vysvětlilo, že šlo o vzácný druh potíží s kostmi, který se podařilo vyřešit podáváním zvýšených dávek vitaminu D. Ale než se to potvrdilo, nemohla se rodina o své děti starat a matka nemohla dítě kojit, což Rebecca zpětně hodnotí jako mimořádně strašné. I proto je ochotná kdykoli pomoci matkám v nouzi. 

Vzkaz pro babičky: 9 věcí ve výchově a péči o děti, které už neplatí

Vzkaz pro babičky: 9 věcí ve výchově a péči o děti, které už neplatí

Proč ji nedáváš na nočník, když už jí byl rok? A proč ho neplácneš, když "je tak drzej"? Podobných mezigeneračních sporů se v rodinách objevuje každý…celý článek

 

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy