Vstává moc brzo? 4 tipy, jak přimět dítě, aby ráno ještě chvíli spalo

  • Vstává moc brzo? 4 tipy, jak přimět dítě, aby ráno ještě chvíli spalo
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    16. listopadu  2016 
     06:00

    Všude je tma, z ulice je slyšet maximálně lidi, kteří se až nad ránem vracejí z večírků. Vlastně všude tma není, vy budete muset rozsvítit, protože váš malý potomek už se domáhá toho, abyste vstali. Bez ohledu na to, že je sotva šest, nebo dokonce ještě méně hodin. Jak ho to odnaučit? 

  • 1. Vezměte ho k sobě

    Chudák otec dítěte byl nemilosrdně odstraněn
    Chudák otec dítěte byl nemilosrdně odstraněn
    Autor: Shutterstock.com

    Vezměte ho prostě k sobě do postele. Na mnohá robátka má teplé rodičovské hnízdečko takřka magický účinek a jsou ochotná si ještě chvíli pospat nebo si alespoň v blízkosti dřímajících rodičů ještě chvíli lebedit. Pokud to jde, posuňte večerní ukládání, a tedy i celý denní režim. V některých případech to po čase může skutečně „zabrat“.

  • 2. Nemá hlad?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Některé děti se brzy ráno budí hlady, a tak se můžete pokusit po konzumaci ranní porce mléka pokračovat ve spánku. Hladová batolata může na chvíli uspokojit například i miska piškotů poblíž postýlky apod.

  • 3. Nezapomeňte na hračky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nechte dítěti u postýlky hračky, ideálně takové, které nemá k dispozici přes den. Některé děti se umí již v útlém věku na chvíli velmi dobře zabavit samy, tedy v případě, že jim k tomu poskytnete prostor a klid.

  • 4. Nestartujte na první dobrou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    S předcházejícím bodem souvisí i to, že obvykle není třeba vrhat se k postýlce ihned, jakmile uslyšíte první žvatlání či kňourání. „Dopřejte mu čas, aby se naučilo hrát si samo a trochu splnění svých snů oddálit,“ radí kupříkladu populární psycholožka a autorka knih o výchově Anne Bacus.

    DALŠÍ UŽITEČNÉ TIPY NAJDETE ZDE

    Mateřská tabu: 9 věcí, které trápí matky s úzkostnou poruchou

    Mateřská tabu: 9 věcí, které trápí matky s úzkostnou poruchou

    Začátek školního roku bývá dobou, kdy úzkost matek nabírá na obrátkách. Školní akce, úkoly, kroužky, plány, zápasy a turnaje, prostě ani jeden den…celý článek

    Těhotenství za 90 vteřin! Otec natočil své rodině originální video

    Těhotenství za 90 vteřin! Otec natočil své rodině originální video

    Když tenhle muž zjistil, že jeho žena je těhotná, začal ji natáčet. A ve videu dlouhém necelé dvě minuty se mu povedlo zachytit, jak se měnilo její…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku