Matka přišla s úžasným nápadem: Šije oblečky pro děti, které se narodily předčasně

Foto: Instagram/Facebook
Sdílej na facebooku
3. prosince  2016 
 06:00

Amanda Huhtová porodila svého syna ve 25. týdnu těhotenství. Ležel v porodnici v inkubátoru a ona byla po celou dobu smutná z toho, že ho nemůže do ničeho obléknout, protože je napojený na různé hadičky a drátky, a všechno oblečení je velké a nepraktické. A tak přišla s nápadem vyrábět oblečení pro předčasně narozené děti.

Když byly jejímu synovi tři roky, rozhodla se spolu s ostatními maminkami, které porodily své děti předčasně, šít košilky a další oblečky speciálně určené pro předčasně narozené děti. A zcela zdarma je poskytuje rodičům v porodnici Tuscon Medical Center.

Amanda Huhtová
Amanda Huhtová
Autor: Instagram/Facebook
Šít ji naučila její maminka, protože ona nikdy předtím nešila. „Možná se zdá, že řešit oblečky pro děti, které leží v inkubátoru, je nesmysl, ale jen máma, která porodila dítě tak brzo, ví, že i takové maličkosti, jako je oblečení, může zvednout náladu a dodat odvahu,“ říká Amanda. 

A jak košilky vypadají? Jsou velmi jednoduché, mají suchý zip, aby bylo možné dítě v případě nutnosti okamžitě svléknout a začít s lékařskými úkony. Košile šijí matky dobrovolnice a snahou je, aby bylo k dispozici dostatek košilek pro všechny děti.

Podívejte se do galerie na její výtvory.

Aby toho nebylo málo, Amandina „mise“ neskončila jen v Tusconu, rozšířila se i do Irska, Brazílie a Austrálie. Amandin projekt se nazývá Dvacet pět a čtyři podle jejího syna, který se narodil ve 25. týdnu a 4. dnu. Vážil pouhých 500 gramů a strávil 110 dní na jednotce intenzivní péče. Máte-li chuť zapojit se do její skvělé košilové mise, mrkněte na její webové stránky

Naštěstí pro malinké děti a jejich rodiče Amanda není sama s podobným nápadem. Naším hrdinou je Ed Moseley – je mu šestaosmdesát, je vážně nemocný a naučil se plést, aby mohl vyrábět čepičky pro děti, které se narodily o hodně dříve, než měly. 

Vysloužilý inženýr nikdy nepletl, ale naučil se to a teď dodává čepičky do nemocnice v Atlantě. Plánuje, že jich nadále zvládne dělat asi 30 měsíčně, protože jsou potřeba neustále. 

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Nejhorší jídla pro děti: Víte, co vadí víc než fast food?

Nejhorší jídla pro děti: Víte, co vadí víc než fast food?

Bylo by laciné říkat, že nejhorším jídlem, které můžete svým potomkům dát, jsou pokrmy z fast foodu. Nejsou zdravé, ale když si je dají výjimečně,…celý článek

Autor: Instagram/Facebook

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy