Žena si myslela, že má ledvinovou koliku. Místo toho porodila čtvrté dítě

Foto: Facebook/Michael Jaegers
Sdílej na facebooku
26. prosince  2016 
 06:00

Už jste asi slyšeli o ženách, které porodily, aniž vůbec tušily, že čekají dítě. A přišlo vám to nemožné, protože vlastní těhotenství se přece přehlédnout nedá, i když je bezproblémové . Američanka Stephanie Jaegers to viděla stejně. Měla už tři děti a přišlo jí nemožné, že někdo může být těhotný a nevědět to. Až do dne, kdy zjistila, že je ve 38. týdnu a rodí. 

. Stephanii bylo sedmatřicet, měla tři děti. Každé její těhotenství bylo náročné a porody jakbysmet. Před dvěma a půl lety se jí narodil třetí potomek dcera Georgia a lékaři jí kvůli komplikacím doporučili, aby už žádné další děti neměla. Později jí rovnou řekli, že už by to stejně ani nešlo, protože se dostala do předčasné menopauzy. 

Unikátní a dojemné fotky: Matka kojí starší dítě během porodu

Unikátní a dojemné fotky: Matka kojí starší dítě během porodu

Porodní fotografka Maegan Dougherty fotí krásné fotky příchodu dětí na svět. Někdy je to zážitek ještě silnější než obvykle, jako…celý článek

Teď její příběh probíhá médii, psal o ní i deník The Washington Post. Letos v říjnu totiž porodila čtvrté dítě, syna, přičemž vůbec netušila, že je v jiném stavu. Ve středu 19. října jí od rána trápily křeče v břiše, které se hodinu od hodiny zhoršovaly. Bolela ji záda a navíc se přidaly nepříjemné pocity při močení. Vypadalo to jasné, ledvinové kameny, ledvinová kolika, bez lékařského zásahu to nepůjde. 

Proto Stephanii její manžel Michael odvezl do nemocnice, kde se jí sestra okamžitě zeptala, zda je těhotná. To žena samozřejmě popřela, ostatně zrovna menstruovala. Lékaři z nemocnice Piedmont Henry v Stockbridge provedli rutinní vyšetření moči a krve a samozřejmě také ultrazvuk. Výsledek? Jste těhotná, zhruba ve 38. týdnu a zrovna rodíte. 

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

"Než se mi to stalo taky, četla jsem podobné příběhy a připadalo mi neuvěřitelné, že nějaká žena nepozná, že je těhotná," citoval čtyřnásobnou matku web Babble.com. Přišlo jí nemožné, že by někdo tak málo znal své tělo, že by si nevšiml žádných změn souvisejících s graviditou. 

Šok byl o to větší, že jelikož o těhotenství nevěděla, nepodstupovala žádná vyšetření, ani o sebe nijak více nedbala. Ani ne dva týdny předtím byla s manželem na docela drsné horské dráze a týden a půl před nečekaným porodem si zlomila kotník a podstoupila rentgen. 

Nepovedené vánoční fotky dětí: Představy versus realita. To se nepovedlo!

Nepovedené vánoční fotky dětí: Představy versus realita. To se nepovedlo!

Fotoagentury stejně jako sociální sítě a reklamy jsou plné rozkošných momentek, na kterých malé děti pózují s vánočními ozdobami a světýlky. Vždycky…celý článek

Dítě leželo v děloze dolů koncem pánevním a částečně za hrudním košem, takže Stephanie neměla velké břicho. Zároveň to vypadalo na komplikovaný porod, takže lékaři se po dohodě s rodiči rychle rozhodli pro císařský řez. Už to ale nestihli, protože ženě praskla plodová voda, dítě se dalo do pohybu a nakonec se narodilo přirozeně. 

"Množství emocí a myšlenek, které se nám hnaly hlavou, bylo šílené," připustil otec miminka Michael Jaegers. Připomněl, že většina lidí se na něco takového psychicky, fyzicky i finančně připravuje osm měsíců. My jsme na to měli pár hodin, takže jsem na chvíli propadl panice," přiznal s tím, že jakmile zaslechl křik novorozeného syna, uklidnil se. 

Co na bráchu ostatní sourozenci? 

A začalo vymýšlení jména pro miminko – shodli se na jméně Shaun, protože ho zvažovali už u minulého dítěte, pokud by to byl kluk. A k tomu přidali Jude, protože Michael je velký fanoušek Beatles. Potřeby pro miminko dali záhy dohromady i s pomocí přátel. 

Otec miminka tvrdí, že Shaun je ze všech jejich potomků nejakčnější, od jednoho týdne drží sám hlavu. Šestičlenná rodina už si na něj zvykla: starším synům je 15 a 11 let, dceři jsou tři. Zatímco starší chlapci se snaží pomáhat, malou holčičku nový sourozenec trochu zaskočil, ale už si zvyká.

Každopádně se rodiče shodují na tom, že už nikdy nebudou jen tak lehkovážně hodnotit či dokonce odsuzovat to, co se stává ostatním lidem, protože jim by se to přece stát nemohlo.

Dva příběhy babiček: Jedna nesmí své vnouče ani vídat, druhé zůstala vnučka na krku

Dva příběhy babiček: Jedna nesmí své vnouče ani vídat, druhé zůstala vnučka na krku

Pavla čekala na první vnouče. K překvapení všech se ale na roli babičky těšila zbytečně. Snacha jí totiž odmítla vnoučátko půjčovat. To Blanka má opačný…celý článek

Pozor, žlutá rýma! S jakou nudlí poslat dítě do školky a s jakou už ne?

Pozor, žlutá rýma! S jakou nudlí poslat dítě do školky a s jakou už ne?

Neznám dítě, kterému by se vyhýbala rýma. Jenže zatímco jedno má sice nudli u nosu od září do března, ale vždycky čirou, bez horečky a dalších příznaků,…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy