Chlapeček čekal na játra od dárce pouhých 40 minut

Malý Daniel před operací
Foto: Youtube/Supermámy
Sdílej na facebooku
31. prosince  2016 
 06:00

Lidé, kteří vážně onemocní a potřebují orgán od jiného člověka, mohou na potřebnou operaci čekat měsíce i roky. A někteří se bohužel nikdy nedočkají. Pětiměsíční Daniel McCabe na tom byl naštěstí jinak. Na čekací listině strávil pouhých čtyřicet minut, když lékaři zavolali jeho matce, že pro něj mají játra. 

Když se Daniel narodil, bylo jasné, že není něco v pořádku. Byl bledý, se žlutou kůží a lékaři mu diagnostikovali biliární atrézii. Při této nemoci jsou fatálně postižené žlučové cesty, které tím pádem neodvádějí žluč, což vede k poškození a následnému selhání jater. 

Rodičům malého chlapce řekli, že jediným řešením je transplantace a že čekací doba bude minimálně tři měsíce, během nichž budou dělat vše pro to, aby se miminko transplantace dožilo. 

Žena si myslela, že má ledvinovou koliku. Místo toho porodila čtvrté dítě

Žena si myslela, že má ledvinovou koliku.  Místo toho porodila čtvrté dítě

Už jste asi slyšeli o ženách, které porodily, aniž vůbec tušily, že čekají dítě. A přišlo vám to nemožné, protože vlastní těhotenství se přece přehlédnout nedá,…celý článek

Se souhlasem rodičů se Daniel ocitl na čekací listině pacientů, kteří potřebují transplantaci. Když se ani ne tři čtvrtě hodiny poté lékaři v dětské nemocnici v Chicagu znovu obrátili na matku miminka, obávala se špatných zpráv. Místo toho uslyšela, že se našel dárce jater pro Daniela. 

"Často se čeká měsíce i roky," řekl doktor Riccardo Superina, Danielův transplantační chirurg. Daniel se stal jeho nejmladším pacientem "o velikosti bochníku chleba", operace trvala dlouhých osm hodin a lékaři při ní použili játra od dospělého člověka. 

Jak slavili svátky dcera Dary Rolins, synové Aleny Šeredové, Harper Beckham a další děti celebrit?

Jak slavili svátky dcera Dary Rolins, synové Aleny Šeredové, Harper Beckham a další děti celebrit?

Vánoce v rodinách slavných vypadají vlastně dost podobně jako kdekoli jinde. Jen v zámoří si kromě dárků potrpí i na převleky a pyžama s vánočními…celý článek

Podle lékařů je Daniel den ode dne zdravější a nejpozději v březnu by se měl vrátit domů do Wisconsinu. Jeho rodiče litují neznámého člověka, který zemřel, a jeho rodinu, která o něj přišla. Zároveň jsou mu vděční za to, že díky němu jejich syn může žít. "Je to dar," říká chlapečkův otec Joseph. 

Kate a William po dlouhé době ukázali fotky prince George a malé Charlotte

Kate a William po dlouhé době ukázali fotky prince George a malé Charlotte

Vánoce se staly další příležitostí, při níž se na veřejnosti předvedla rodina vévody a vévodkyně z Cambridge. William a Kate tráví svátky s rodinou…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku