Holčička se narodila se dvěma předními zuby. Jak je to možné?

Bella-Rose a její dva přední zuby
Foto: Profimedia.cz
Sdílej na facebooku
21. února  2017 
 19:00

Když se novopečená matka Samantha Lines poprvé podívala na svou dcerku, zůstala trochu v šoku. Její novorozené miminko mělo v puse dva zuby, což není moc obvyklé – chrup obvykle dětem neroste dřív, než jim je půl roku. 

Devětadvacetiletá barmanka porodila svou dceru Bellu-Rose letos počátkem února v porodnici v Nuneatonu. Považuje svého prvního potomka za malý zázrak, protože měla dlouhé roky potíže s početím a také potratila. "Zuby byly ještě takové překvapení navíc," komentovala Samantha hříčku přírody. Podívejte se na fotky ZDE

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Osobně si myslím, že se české porodnice za posledního čtvrt století změnily k lepšímu. Bohužel ne všude a ne dost a týká se to jak vybavení, tak přístupu…celý článek

Britka holčičku porodila císařským řezem, protože porod se zasekl a nijak nepostupoval. Takže když holčičku poprvé viděla, byla, jak sama líčí, trochu omámená léky na bolest. Při porodu ji doprovázel její partner Jason Coombs (42). 

Mimochodem – Titus Livius v roce 59 př. n. l. považoval natální zuby – tedy chrup, s nímž už se dítě narodí – za předzvěst katastrofy. A takový Caius Plinius Secundus v roce 23 př. n. l. věřil, že pokud se tato anomálie objeví u chlapce, čeká ho skvělá budoucnost, zatímco pro dívku je to špatné znamení. Přímo v Anglii se tradovalo, že dítě narozené se zuby bude vynikajícím vojákem, zatímco ve Francii a Itálii se tradovalo, že tato skutečnost zaručuje dobytí světa. 

Tato anomálie připadá na jeden z několika tisíc porodů. Každopádně lékaři nevědí, proč přesně se tak děje, a někdy doporučují zuby vytrhnout, pokud by kvůli nim miminko například nedokázalo sát.

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Rodičovský omyl! 10 jídel, která nejsou pro děti tak zdravá, jak myslíte

Chcete, aby vaše dítě jedlo zdravě, ale nepřeháníte to? Jen se vždycky snažíte mu nabídnout to, co považujete za zdravější variantu? Pozor na to, dost…celý článek

Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

Na háčkované čepičky u malinkých miminek jsme už zvyklí i v českých porodnicích, ovšem háčkované chobotničky? Personál v porodnici v Pool Hospital…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku