Vyhozené peníze! 15 zbytečností pro péči o miminko, které jsme nikdy nepoužili

  • Vyhozené peníze! 15 zbytečností pro péči o miminko, které jsme nikdy nepoužili
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    24. dubna  2019 
     06:00

    Když je žena těhotná nebo má malé miminko, je mimořádně špatně odolná vůči tomu, aby nekoupila všechno, o čem jí výrobce tvrdí, že je to báječné a hlavně, že pokud to dítěti nepořídí, prostě nebude šťastné. Další věci pořídí, protože se jí líbí, někdo jí to poradil nebo je prostě dostane. Nasbírali jsme pro vás dvacítku takových, které si klidně kupte, ale počítejte s tím, že moc opotřebované nebudou, až se je budete někomu snažit prodat. 

  • 1. Set do postýlky

    ....
    ....
    Autor: iStock

    "Když jsem čekala první dítě, koupila jsem několikadílný set do postýlky, který obsahoval polštář, peřinku, mantinel a nebesa nad postýlku. Nakonec jsem to nepoužila ani jednou, protože na to dítě bylo moc malé, pak zase bylo horko, potom jsem se bála, že se do toho zamotá, a nakonec jsem to poslala dál, protože mi došlo, že je to hlavně lapač prachu."

    Karolína

  • 2. Video chůvičky

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Chtěla jsem to nejlepší, a proto jsme za vážně hříšné peníze pořídili místo obyčejných dětských chůviček, které přenášejí zvuk, takové, co přenášely i obraz a měly asi patnáct dalších funkcí. Jejích ovládání bylo tak složité, že jsme nakonec používali právě jen funkci přenášení zvuku. Nehledě na to, že jakmile přenášely i obraz, vybily se skoro okamžitě."

    Daniela

  • 3. Set pro miminko do porodnice

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Coby těhotná jsem nakoupila značkový a do detailu vyladěný setík na cestu z porodnice, protože jsem si představovala, jak se v něm dcera poveze a jak krásně se bude vyjímat na fotkách. A jak to dopadlo? Když jsem do něj dceru v porodnici chtěla obléknout, počurala si ho a za dva týdny, když jsem si na něj vzpomněla, už jí byl malý."

    Kamila

    Podívejte se na první setkání s dětmi po porodu

  • 4. Speciální měkký polštář pro miminko

    Autor: iStock

    "Podlehla jsem pocitu, že jen to nejlepší je pro mé dítě dost dobré a že to navíc musí být do detailu sladěné s ostatním vybavením. Takže jsem zakoupila mimo jiné takový speciální polštář, do kterého se má dávat miminko, aby se cítilo jako v bříšku. Stál skoro dva tisíce a moje dcera ho nenáviděla od prvního okamžiku. Navíc jsem se ji tam bála dávat, protože jsem měla strach, že se pohne, otočí a udusí se v něm."

    Mirka

  • 5. Zimní bundy pro kojence

    Autor: iStock

    "Hrozně se mi líbí dětské oblečení, které vypadá jako zmenšenina dospělého. Ale už ho nekupuju – asi největší blbost byly zimní bundy pro sotva půlroční dvojčata. Oblečení vypadalo božsky, ale věřte mi, mimina mají úplně jiné proporce než dospělý, takže se jim bundy neustále vyhrnovaly a vůbec, stará dobrá kombinéza byla mnohem lepší."

    Janka

  • 6. Přebalovací pult s poličkami

    ...
    ...
    Autor: iStock

    "Nedokázali jsme s manželem odolat speciálnímu přebalovacímu pultu s poličkami, byl tak rozkošný. Ale bohužel se nehodil vůbec na nic jiného a ještě jsme o něj neustále zakopávali. Eliška se na něm nechala přebalovat půl roku. Druhorozený Kuba šel rovnou na komodu s přebalovací podložkou."

    Klára

  • 7. Ohřívač lahví

    Autor: iStock

    "Když jsem čekala první dítě, moje máma mi chtěla něco koupit a já nevěděla co, tak jsem si vymyslela ohřívač na láhve, protože jsem měla pocit, že bez něj se dítě nenají. Nakonec jsem všechny děti kojila víc než rok a na tuhle věc vážně nikdy nedošlo a nechtěly ji ode mě ani kamarádky, které nekojily."

    Gábi

  • 8. Mixér přímo na kojeneckou stravu

    Autor: iStock

    "Kamarádka mi z USA přivezla speciální mixér na dětskou stravu – ale víte co, jen to zabíralo místo, protože obyčejný tyčový mixér byl lepší. Tohle mělo mizerný výkon, vešlo se do toho málo jídla a ještě se to nesmělo mýt v myčce."

    Pavla

  • 9. Ohřívač na ubrousky

    Autor: iStock

    "Byla jsem typická zblblá matka, která si pořídila dítě v době, kdy už nemusela počítat každou korunu. Můj největší úlet? Ohříváček na vlhčené ubrousky! Dala jsem za něj skoro tisícovku, protože jsem uvěřila tomu, že dítě bude nadšené, když mu budu zadek utírat teplým místo studeným ubrouskem. Ale nějak na to nedošlo, dcera se narodila v červenci a dalších několik týdnů bylo vedro, že mě bylo proti mysli ještě něco ohřívat, a pak už mi to přišlo zbytečné. Každopádně, nikdo to ode mě nechce ani zadarmo."

    Darja

  • 10. Kolíbka

    Autor: iStock

    "Líbila se mi představa, že naše dítě bude spát v kolíbce, kde stačí ho jemně pohoupat, aby se uklidnilo. A přece ji nebudeme kupovat z druhé ruky – takže jsme za cenu asi dvou nebo možná tří postýlek pořídili kolébku, kterou syn od jednoho měsíce bojkotoval, protože z ní nic neviděl. I tak to bylo hezké do té doby, ale stačila by nějaká z druhé ruky."

    Lada

  • 11. Koš na plenky

    Autor: iStock

    "Nevím, jak velký máte byt či dům, ale já si do ložnice k přebalováku pořídila koš na použité papírové plenky, protože... nevím, asi mi přišlo, že to využijeme a že jinak by plenky strašně zapáchaly. Ve skutečnosti stačilo dávat je do běžného koše, případně se stejně musel vyhodit hned."

    Monika

  • 12. Boty pro miminka

    Autor: iStock

    "Nemohla jsem se dočkat, až budu dceři kupovat boty, a proto jsem jí od malinka kupovala všelijaké nechodící modely. S jídlem rostla chuť, takže ještě nechodila ani kolem nábytku a už měla tenisky, a to včetně značkových, baleríny a další, já v tom nechala dost peněz a jí to nakonec ani nedrželo na noze!"

    Dita

  • 13. Oblečení v nejmenší velikosti

    Autor: iStock

    "Já byla pidimimino, můj muž byl pidimimino a ani náš potomek neměl být podle ultrazvuku velký. Takže jsem nakoupila vážně hodně oblečení ve velikosti 50, miminka se přece musí často převlékat a narodil se nám kluk, který vážil přes čtyři kila a tohle všechno mu bylo rovnou malé."

    Sára

  • 14. Výbava na látkování

    Autor: iStock

    "Ještě coby těhotná jsem se nadchla pro všechno co nejpřirozenější a rozhodla se, že nebudu používat jednorázové plenky, ale že půjdu do látkových. A protože jsem je zároveň chtěla mít nejkrásnější na světě, nakoupila jsem hotovou sadu za sedmnáct tisíc korun s tím, že se to bohatě vrátí, a navíc ta ekologie. Prvních pár týdnů po porodu jsem byla ráda, že žiju a zvládnu používat papírovky, pak jsem zkusila látkovky, dcera řvala a osypala se a to bylo všechno. Byla jsem ráda, že jsem je prodala za půlku."

    Petra

  • 15. Těhotenský balíček

    Autor: profimedia.cz

    "Nechala jsem se ukecat na takzvaný těhotenský balíček – gynekolog mi v něm sliboval nadstandardní péči během těhotenství, možnost objednání na kontrolu i večer či o víkendu, fotky a videa miminka a tak dále. Skutek ale trochu utek, protože když jsem se chtěla objednat mimo běžné doby, nikdy se mu to nehodilo, fotky dával všem klientkám i bez balíčku, a jakmile se objevily menší potíže, odlifroval mě do porodnice, ať chodím do ambulance tam."

    Markéta

    A taková podložka do vody, není to také zbytečnost? 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku