10 dětských jmen inspirovaných vintage hollywoodskými hvězdami

  • 10 dětských jmen inspirovaných vintage hollywoodskými hvězdami
    Audrey Hepburn ve filmu Snídaně u Tiffanyho
    Foto: Foto Strašidla/Fénix Film
    Sdílej na facebooku
    23. července  2016 
     06:00

    Přemýšlíte, jak pojmenovat svoje dítě? Co se inspirovat americkými rodiči, kteří ho našli mezi hollywoodskými hvězdami? Věříte, že jméno dokáže předurčit budoucnost, pomůže odhalit osobnost, charakter, slabiny i silné stránky?  

  • 1. Audrey

    Film Snídaně u Tiffanyho proslavil nejenom Audrey Hepburn, ale i brýle typu wayfarer.
    Film Snídaně u Tiffanyho proslavil nejenom Audrey Hepburn, ale i brýle typu wayfarer.
    Autor: profimedia.cz

    Kdo ví, třeba holčičky s tímto jménem budou milovat klasiku jako Snídaně u Tiffanyho, Prázdniny v Římě nebo My Fair Lady stejně jako herečka Audrey Hepburnová, jedna z nejznámějších tváří filmového plátna, nositelka mnoha ocenění od Oscara, Tony, Emmy i Grammy. Možná čeká podobný úspěch i na vaši dceru – tedy pokud ji pojmenujete po krásné Audrey.

  • 2. Ava

    Děvčátka pojmenovaná po americké herečce Avě Gardner, která na sebe upozornila ve filmu Zabijáci, budou možná zářit stejně jako ona. Stala se přední a uznávanou hollywoodskou herečkou a mnozí ji považovali za jednu z nejkrásnějších žen tehdejší doby.

    Ava Gardner na svatbě s Frankem Sinatrou.
    Ava Gardner na svatbě s Frankem Sinatrou.
    Autor: profimedia.cz

  • 3. Cary

    Že by byl chlapeček pojmenovaný po jednom z nejmilovanějších a nejpopulárnějších mužských hollywoodských hereckých hvězd předurčen ke stejné slávě? Cary Grant byl idolem, definovaný svým mužným zjevem se specifickým smyslem pro humor. Proslavily ho hlavně thrillery Alfreda Hitchcocka, který o něm řekl, že byl jediným hercem, kterého kdy miloval.

    2567492:gallery:true:true

  • 4. Clark

    Clark Gable dostal Oscara v roce 1934 za film Stalo se jedné noci.
    Clark Gable dostal Oscara v roce 1934 za film Stalo se jedné noci.
    Autor: Profimedia.cz

    Byl nazýván „králem Hollywoodu“ a známe ho díky roli Rhetta Butlera ve filmovém zpracování románu Jih proti Severu, za kterou byl nominován na Oscara. Měl šest manželek, takže až budete přemýšlet, zda náhodou nedat svému synovi tohle jméno, raději si to třikrát rozmyslete. Třeba by ten váš Clark mohl dopadnout podobně.

  • 5. Fred

    Tanečník Fred Astaire
    Tanečník Fred Astaire
    Autor: Wikipedia.org

    Jméno tohoto amerického zpěváka, herce, choreografa a tanečníka možná předurčí vaše dítě k podobné kariéře. Chcete-li mít doma tanečníka a umělce, směle do toho a synovi dejte právě tohle jméno.

  • 6. Gregory

    Tahle americká podoba jména Řehoř zní mnohem zajímavěji. Není divu, americký herec Gregory Peck byl charismatický a oblíbený. Kdo by ho nemiloval za jeho roli ve filmu Prázdniny v Římě? A nejen za ni. Po čtyřech nominacích na Oscara dostal v roce 1962 konečně Oscara za roli Atticuse Finche ve filmu Jako zabít ptáčka. I když hrál převážně charakterní postavy, nevyhýbal se ani temnějším – zahrál si například Josefa Mengeleho ve filmu Hoši z Brazílie.

    Gregory Peck
    Gregory Peck
    Autor: Profimedia

  • 7. Jean

    Tohle dívčí jméno bylo nejpopulárnější v roce 1920 – a to díky legendární herečce Jean Harlow. Nebylo to jen kvůli její blonďaté hřívě a výraznému sex-appealu, ale hlavně kvůli jejímu hereckému talentu. V soukromém životě ale moc šťastná nebyla, zapomnění hledala v pití a zemřela v pouhých 26 letech na otravu a selhání ledvin.

    Jean Harlow
    Jean Harlow
    Autor: reprofoto youtube.com

  • 8. Judy

    Líbilo by se vám tohle jméno pro vaši dceru? Není divu – Judy Garland patří dodnes mezi největší hollywoodské legendy všech dob. Matka herečky Lizy Minelli šla z filmu do filmu a podobně jako Jean Harlow i ona svoji únavu a problémy řešila alkoholem. Zemřela předčasně ve 47 letech. Od ostatních hvězd se odlišovala vlastním názorem a vkusem, ale stejně se nedokázala vymanit z tlaku filmových studií.

    Judy Garland (1922-1969)
    Judy Garland (1922-1969)
    Autor: profimedia.cz

  • 9. Marilyn

    Jméno slavné americké herečky bylo mimořádně populární v roce 1930 a vydrželo až do 50. let minulého století. Marilyn Monroe byla zbožňovanou ikonou, která po celý svůj život přitahovala pozornost bulvárního tisku svými profesními problémy i milostnými avantýrami.

    912530:gallery:true:true

  • 10. Marlon

    Kdo by neznal slavného Kmotra, ve kterém zazářil Marlon Brando? Úspěšný americký herec, který se proslavil zejména ve filmech režiséra Elia Kazana z 50. let minulého století, byl notoricky známý pro extrémně vyzařující živočišnou sexualitu a výbušnost. Pokud dáte svému synovi tohle jméno, zaručeně se stane nezapomenutelným. To si pište!

    Marlon Branda ve filmu Kmotr.
    Marlon Branda ve filmu Kmotr.
    Autor: Daniel Černovský, profimedia.cz

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku