Vědci vymysleli melodii, která rozesměje každé dítě. Poslechněte si ji

Vědci vymysleli melodii, která rozesměje každé dítě. Poslechněte si ji
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
10. února  2017 
 10:54

Vezměte profesionální hudebníky, propojte je s opravdu dobrými psychology, oprašte dětskou literaturu, napište pár melodií a textů a pak to všechno vhoďte do jednoho tavicího kotle – vypadne vám perfektní melodie pro dětské uši, která jim spolehlivě rozzáří oči a roztáhne pusinku do úsměvu. Vážně? Vážně.

Melodie vznikla na základě vědeckých poznatků a stojí za ní charizmatický, potetovaný a často s modrými vlasy vystupující vývojový psycholog Caspar Addyman z University of London. Do výzkumného týmu přizval i zpěvačku Imogen Heap a dohromady vytvořili The Happy Song. 

Vědci měli jasné zadání: melodie musí být předvídatelná a zároveň musí překvapovat, musí mít rychlé tempo, aby souzněla s rychlejší tepovou frekvencí dětí (dospělí mají pomalejší tepovou frekvenci a výzkumy ukazují, že jsme vnímavější k písním, které ladí právě s naším tepem).

Melodii musí zpívat žena, protože děti mají sklon dávat přednost ženskému hlasu. A nahrávat se mělo za přítomnosti dětí, protože výzkumy ukazují, že se naše hlasy mění, pokud hovoříme s kojenci.

A co na to váš potomek? Líbí se vám melodie The Happy Song? Pusťte ji svým dětem a dejte nám vědět, jak zafungovala.

Další podrobnosti o hudbě, vlivu na nejmenší děti a ideální melodii najdete ZDE

Mohou za to rodiče! 7 výchovných chyb, kvůli nimž mají děti nízké sebevědomí a nedaří se jim

Mohou za to rodiče! 7 výchovných chyb, kvůli nimž mají děti nízké sebevědomí a nedaří se jim

Cesta do pekla je někdy dlážděna dobrými úmysly. Platí to i o výchově – někdy se snažíme dělat pro děti to nejlepší, ale nevědomky jim tím ubližujeme…celý článek

Takhle vypadáte doopravdy: 20 fotek budoucích rodičů během spánku

Takhle vypadáte doopravdy: 20 fotek budoucích rodičů během spánku

Tenhle fotoprojekt vznikl náhodou. Když se mladá ruská fotografka vydala pomoci svým přátelům cosi opravit v bytě a pak je vyfotila shora ze žebříku.…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Betynka

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku