Žena se rozhodla donosit miminko bez mozku, aby mohla darovat jeho orgány

Keri Young
Foto: Royce Young
Sdílej na facebooku
20. února  2017 
 10:00

Miluju a nesmírně obdivuju svou ženu za rozhodnutí, které udělala. Tohle a ještě mnoho dalšího napsal na Facebook Američan Royce Young pod fotku své spící těhotné ženy. Protože jeho žena čeká dceru, ale holčička je těžce postižená a nemá šanci na přežití. První, co Keri Young vyslovila, když se to dozvěděla, byla otázka, zda bude možné použít její orgány, pokud ji donosí a porodí. 

"Než jsem minulý večer odjel do New Orleansu, díval jsem se na svou krásnou ženu, jak v klidu spí na gauči. Na její velké těhotenské břicho a v něm jsem tušil naši kopající dceru, která nebude žít déle než pár dní," začal svůj status Royce Young, který si manželku vyfotil, a navíc na web popsal jejich příběh. 

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

Osobně si myslím, že se české porodnice za posledního čtvrt století změnily k lepšímu. Bohužel ne všude a ne dost a týká se to jak vybavení, tak přístupu…celý článek

Přiznal, že se má vlastně dobře, protože žije svůj život s různými zajímavými setkáními, zatímco jeho žena zažívá všechny útrapy těhotenství, o kterém už od poloviny ví, že nedopadne dobře. 

"Lékař nám řekl, že naše dítě nemá mozek," vzpomíná na setkání v ordinaci po jednom vyšetření loni v prosinci. Tehdy se jeho žena zeptala, zda kdyby dítě donosila, bylo by možné, že by jeho orgány pomohly jiným lidem. "Musela to být nejhorší chvíle jejího života, zjistila, že její dítě zemře, a přesto jí trvalo sotva minutu, než začala myslet na někoho jiného. Je tak nesobecká," líčí Royce, který s Keri žije již patnáct let, z toho osm jako manželé. Rodina má doma ještě staršího syna. 

Bohužel, změnit to nemůžeme

Pár se nakonec dohodl, že žena holčičku, které říkají Eve, porodí a skutečně její orgány nabídne k transplantaci. To je pro ně hlavním důvodem, proč nechtěli, aby lékaři graviditu ukončili co nejdříve – protože všude žijí rodiče, jejichž dítě potřebuje právě takový zákrok. "Chceme taky, aby viděla svou mámu a svého tátu," napsal muž ještě. Miminko se má narodit letos na jaře. 

"Samozřejmě chtěl bych to všechno změnit, chtěl bych, aby má dcera byla dokonalá. Aby mohla sfouknout svíčku na své první narozeniny, abych ji učil chodit, aby psala esemesky klukům, abych ji mohl vést na svatbě. Ale bohužel, nejde to, taková je naše realita," uvažuje Royce s tím, že jeho žena je mimořádně statečná. 

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

60 celebrit a jejich děti: Komu jsou potomci podobní, komu ani trochu?

Takový syn herce Toma Hankse Colin svého otce skutečně nezapře. Své matce Madonně je podobná i Lourdes, ačkoli na rozdíl od ní nosí tmavé vlasy. Ovšem,…celý článek

Monika Absolonová to od matek příšerně schytala za reklamu na umělé mléko

Monika Absolonová to od matek příšerně schytala za reklamu na umělé mléko

Když se zpěvačka Monika Absolonová na Facebooku pochlubila, že natočila reklamu na mléko pro děti, asi netušila, že spíše než obdiv svých fanoušků…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku