6 věcí, kterými vás bude partner po porodu štvát

  • 6 věcí, kterými vás bude partner po porodu štvát
    Foto: iStock.com
    Sdílej na facebooku
    21. února  2017 
     16:00

    Všichni vám dávají spoustu rad ohledně kojení, příkrmů, přebalování, koupání. Ale kdy vám někdo dal radu, jak s nástupem rodičovství ustát partnerský vztah? Ten se totiž změní. A váš pohled na partnera stejně tak! A vůbec to nemusí být vždycky k lepšímu. 

  • Vždyť on je tak boží

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Jestli miminko teprve čekáte, asi se vám to bude zdát velmi nereálné. Můžete kroutit hlavou a říkat si: „Cože? Vždyť on je tak boží. Mluví o tom, jak mi bude pomáhat. Náš vztah je pevný. Jeden druhého máme rádi, ctíme se, respektujeme.“ Můžete si být jistá i tím, že bude skvělý táta.

    Ale vy i on si zatím žijete tak trochu v říši snů. Moc vám přeji jejich naplnění, to mi věřte. Na druhou stranu – já už vím. Co? Že se vztah opravdu pozmění. Musí. Změníte se vy sama, vaše uvažování nabere nejen vlivem hormonů úplně jiný směr. A ani partner nebude už úplně stejný.

    Otec u porodu: Skvělý zážitek, nebo hrůza, která rodiče připraví o sex?

    Otec u porodu: Skvělý zážitek, nebo hrůza, která rodiče připraví o sex?

    Přítomnost otce u porodu se stává samozřejmostí. Skoro aby se budoucí rodiče cítili nepatřičně, když něco takového neplánují. Jenže se ukazuje, že…celý článek

    A i kdyby byl, vám už se stejný zdát nebude. Přibudou nové emoce ve vztahu k němu. Až ho uvidíte s miminkem v náručí, rozplynete se v nekonečnu lásky. Nicméně ne všechny emoce budou kladné. Zažijete vůči svému muži vztek, který jste do té doby neznala. Nebo dokonce i zlobu, která navíc nemá logické příčiny.

  • Odneslo to moje tělo, ne tvoje

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Těhotenství může být nejhezčím obdobím vašeho života. Ale také peklem. Dlouhotrvající nevolnosti, stále se měnící rozměry i citlivost jednotlivých fyzických partií. K tomu neustálá vyšetření, odběry, testy, pocit, že vaše tělo už ani nepatří vám, že si ho vzalo dítě a půjčili doktoři… A pak porod.

    Nástřih hráze, poporodní zranění, dlouhé hojení, bolesti, utrpení při kojení, prsa v trapu. Já vím, že je to všechno náš holčičí úděl, naše velké poslání a že na všechno špatné zapomeneme, jakmile dostaneme miminko do náruče.

    Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

    Co se mi stalo v porodnici: Skutečné zážitky. Zažili jste to taky?

    Osobně si myslím, že se české porodnice za posledního čtvrt století změnily k lepšímu. Bohužel ne všude a ne dost a týká se to jak vybavení, tak přístupu…celý článek

    Ale potom se doma někdy podíváte na toho chlapa, kterého nic nebolí, za poslední rok přibral leda tak z knedlíků od maminky, navíc od něj ani nikdo nečeká, že najednou zase zhubne a bude jako dřív, před miminkem…  Ta malá mrcha jménem „nenávist“ začne klíčit.

    Nespravedlnost jí jde v patách. Podrážděnost nakopnutá hormony si také dává záležet. Ano, chvíle, kdy nesnášíte to, jak jste si to odtrpěla sama, na vlastní kůži, jenom vy… ta může přijít. A vy na to musíte být připravená a vědět, že on za to fakt nemůže!

  • Jen já jsem přišla o svůj život

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Co je horší  ani jeho život nezaznamená velké změny. Vy se už v těhotenství musíte ledasčeho vzdát. Noční život padá, jste unavená už odpoledne. Kulatící se stále obtížněji seženete vhodné oblečení, v němž byste mohla vyrazit aspoň na odpolední čaj s kamarádkou.

    Hůř a hůř se hýbete, spoustu věcí nesmíte jíst, pít, letadlo vám omezují, všichni vám tlučou do hlavy, že se musíte chovat zodpovědně. Ale mužův život? Jaké zaznamená změny? A to je těhotenství jen signálem toho, jak to bude dál. Mně to došlo definitivně po hádce kolem kočárku.

    Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

    Neuvěříte, čím háčkované chobotnice pomáhají předčasně narozeným miminkům

    Na háčkované čepičky u malinkých miminek jsme už zvyklí i v českých porodnicích, ovšem háčkované chobotničky? Personál v porodnici v Pool Hospital…celý článek

    Můj muž byl vlastně vstřícný, pravil: „Vyber si ho podle sebe, ty s ním budeš jezdit!“ Byla za tím spousta pravdy, která mě naštvala. Ano, já budu jezdit s kočárkem, já budu doma, já budu přebalovat, já nebudu spát, já přijdu o čas na čtení, malování… A co on?

    Partnerův život se s narozením potomka určitě změní, ale ten náš? Ten přestane existovat. Pak už je jen dítě, rodina a někde vzadu malý kousek nás. Muž za to nicméně opět nemůže. A vy proti tomu zkuste včas bojovat.

    Cílevědomým a časným stanovením toho, co si ze života vzít nedáte. Protože stát se mámou neznamená nechat umřít své nemateřské já. Ani stát se jen mámou.

  • Jen jemu se dostává za práci uznání!

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Najednou nastane takový ten den, kdy od rána budete lítat kolem dítěte či dětí, budete kojit, vařit, krmit, uklízet, prát, znovu uklízet a znovu prát, hrát si s malým, dojedete nakoupit, uvaříte pro změnu pro muže, protože ten nebude jíst to, co vy na „kojicí dietě“, ani to, co vaše dítě v rámci prvních příkrmů.

    Najednou bude večer, muž za dveřmi – a? Hádejte, co se stane? Vejde do dveří, řekne něco o tom, že vy se máte, že jste nemusela jednat s tím příšerným šéfem. A taky se rozhlédne kolem a lakonicky se zeptá, jestli jste mu vyžehlila tu košili.

    Pediatři nevědí, že kojené děti rostou jinak, a nutí ženy k přikrmování

    Pediatři nevědí, že kojené děti rostou jinak, a nutí ženy k přikrmování

    Kojené děti se nedrží růstových tabulek. Často se stává, že nejdříve rostou rychle a pak se tempo výrazně zpomalí. To nejednoho rodiče znejistí, a…celý článek

    A vy si uvědomíte, že ne, a on pronese něco nelichotivého… A vy si uvědomíte, že i kdybyste to žehlení stihla, nepochválí vás. Že váš mateřský den je podle něj lahoda, relax, který nezaslouží uznání. Nemluvě o tom, že on teď přece jako jediný nosí domů peníze a nenápadně vám to sem tam připomene.

    Ano, tohle je k vzteku. Tady má rozhodně prostor k nápravě, ten váš milovaný muž. Víte, co na to platí? Ráno v sobotu se sbalit, nechat v ledničce odstříkané mléko a zmizet kamkoli, kde vydechnete, aby měl šanci poznat, že si uznání zasloužíte.

    Přečtěte si další tři věci, kterými novopečení otcové štvou své partnerky, a ani za to nemohou. Najdete je ZDE

    Kate a William řeší s dětmi stejné problémy jako všichni rodiče světa. Jak?

    Kate a William řeší s dětmi stejné problémy jako všichni rodiče světa. Jak?

    Je svým způsobem uklidňující, že snad nejsledovanější rodičovský pár světa – Kate Middleton a princ William – řeší s dětmi stejné situace…celý článek

    70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

    70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

    Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

/
Autor: Maminka/Jana Potužníková
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku