Neskutečné: Dvanáctiletá dívka pomáhala s narozením svého bratra

Jacee u porodu
Foto: Facebook
Sdílej na facebooku
6. dubna  2020 
 12:00

Kdy jste poprvé ukázali novorozence starším sourozencům? Asi málokdo je tak odvážný jako Zack and Dede Carrawayovi, kteří k narození třetího potomka vzali svou dvanáctiletou dceru. Vznikly z toho mimo jiné neskutečně emotivní fotky. 

Většina dětí poprvé spatří své sourozence pěkně umyté a zabalené v povijanu. Tohle ale není případ dvanáctileté Jacee Dellapenna, která byla přímo u toho, když na svět přišel její nejmladší bratr. 

A nejen to, s jeho narozením přímo aktivně pomáhala. Chlapeček se narodil počátkem června a rodiče krátce poté sdíleli fotky na facebooku, odkud se už rychle rozšířily dále poté, co je zveřejnila rodinná přítelkyně písničkářka Nikki Smith. 

Není to už trochu moc? Mimořádně detailní fotky porodů mohou šokovat

Není to už trochu moc? Mimořádně detailní fotky porodů mohou šokovat

Porodní fotografové jsou čím dál odvážnější. A rodiče, kteří si jejich služby objednávají, taky. Svědčí o tom třeba mimořádná intimita snímků, které…celý článek

Fotky jsou to hodně působivé. Je na nich dívka, jak pláče dojetím, když pomáhá přidržet miminko, je vidět, jak přestřihává pupeční šňůru a jak poté malého kluka chová. 

„Jacee je superstar a je tak statečná," řekla Nikki Smith pro web Babble.com a poukázala na to, jak dojatá a šťastná Jacee u porodu zjevně byla. Rodina se třemi dětmi žije v Mississippi a matka dívky Dede Carraway řekla, že by ji i díky tomuto zážitku nepřekvapilo, kdyby její dcera jednoho dne chtěla být lékařkou. 

Chtěla jsem, aby viděla, jaké to je, řekla matka

Proč vlastně dívku k porodu vzala? Protože rodiče považují příchod dítěte na svět za přirozenou věc, kterou není třeba schovávat před ostatními dětmi, pokud se ho chtějí účastnit. 

Dojemné fotografie sourozenců, které vás chytnou za srdce!

Dojemné fotografie sourozenců, které vás chytnou za srdce!

Není nic roztomilejšího, než když se podíváte na fotky, na nichž se poprvé uvidí starší bratři nebo sestry se svými právě narozenými sourozenci. No…celý článek

Jacee měla v době porodu už jednoho bratra starého 19 měsíců a sama řekla, že tentokrát chce být u toho, až se narodí další sourozenec. Matka navíc věděla, že je to její poslední dítě, a tím pádem také poslední šance, jak by dcera mohla vidět narození sourozence. Zároveň chtěla dívce ukázat, jak vlastně porod vypadá, protože když ji ve dvaadvaceti přivedla na svět, netušila předem vůbec, do čeho jde. To, že Jacee přímo jako první miminko podrží, v plánu nebylo, napadlo to lékaře přímo během porodu. 

Jak se vám tenhle porod líbí? Na facebooku ho komentovala spousta lidí, část z nich rodině fandí, podle dalších je Jacee na něco takového příliš malá a může ji to poznamenat spíše negativně. Ale podle fotek a jejího výrazu ve tváři to rozhodně tak nevypadá. 

Podívejte se na záběry z dalších porodů

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Fotografka zachytila mateřství: Tohle je skutečnost, ne fotky z Instagramu!

Možná se vám tyhle snímky nebudou líbit tolik jako ty, které vídáte na Instagramu i jinde. Nejsou to žádné do detailu a posledního kousku oblečení…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku