Američanka porodila siamská dvojčata poté, co odmítla potrat! Je to hrdinství?

Foto: Istagram/Facebook/GoFundMe
Sdílej na facebooku
22. září  2017 
 06:00

Věřící manželé ze Severní Karolíny měli už pět dětí, když Heather opět otěhotněla. Oba byli nadšení a považovali to za Boží dar. Na konci prvního trimestru se ale dozvěděli, že čekají siamská dvojčata spojená hrudníkem a že by bylo lepší podstoupit interrupci. Oba však razantně odmítli s tím, že to tak chce Bůh, a proto si děti ponechají. Začátkem září pak Heather v Children´s Hospital Medical Center v Cincinnati porodila.

Jason a Heather se poznali na vysoké škole, vyrůstali v Rochesteru. V roce 1999 se vzali a kvůli manželově práci se přestěhovali do Severní Karolíny. Oba byli věřící a brzo se jim narodilo pět dětí – Jacob (17), Elizabeth (15), James (13), Isaiah (10) a Julia (4). Když se na začátku roku dozvěděli, že jim k pěti dětem přibude ještě další, byli velmi šťastní. Termín porodu lékaři vypočítali na 1. října. Na konci prvního trimestru je ale čekala hrozná zpráva. Heather čeká dvojčata – ovšem siamská, spojená hrudníkem. Jejich oddělení by bylo podle odborníků velmi komplikované, takže manželům doporučili interrupci. Oba dva ji kategoricky odmítli.

„Pro nás to bylo nepřijatelné řešení. Bůh to tak chtěl,“ říkají oba. Vzhledem k tomu, že porod siamských dvojčat nemusí probíhat standardně a bez problémů, bylo jim doporučeno, aby ve 35. týdnu odcestovali do nemocnice v Cincinnati, která je lépe vybavená. Rodinní přátelé darovali manželům pět set dolarů na dárkové karty na jídlo, aby neměli v době čekání na porod existenční problémy. Vedle toho jim útočiště poskytl jezuitský kostel sv. Xaveria, kde strávili dobu do porodu.

K tomu nakonec došlo o trochu dříve, než se plánovalo, a to 5. září. Synové Eliáš a Isaac jsou v pořádku a překvapivě se jim vede mnohem líp, než lékaři očekávali. S příběhem se rodina Heather a Jasona podělila na crowdfundingovém serveru GoFundMe, kam můžou lidé posílat finanční dary. „Přátelé, nevidíme, co vidí Bůh. Ani nemůžeme pokaždé chápat, proč a jak se věci dějí, ale tahle rodina je inspirací pro mnohé další rodiny,“ uvádí se na stránkách GoFundMe.

Sdílej na facebooku
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy