8 věcí, které musí dítě umět k zápisu. Zvládne je to vaše?

8 věcí, které musí dítě umět k zápisu. Zvládne je to vaše?
Foto: iStock
Sdílej na facebooku
21. března  2017 
 06:00

Na jedné straně platí, že dítě k zápisu do školy nemusí, na straně druhé platí také to, že aspirant usilující o základní školu by toho měl poměrně dost umět. A pozor, nemyslí se tím čtení ani psaní. O co tedy jde? 

Zatímco dříve stačilo, aby dítě v době zápisu umělo zavázat si boty, správně mluvit, odříkat básničku, poznat tvary a barvy, vyjadřovat se plynule, dnes je kritérií mnohem více. Ale nikdo nevyžaduje, aby dítě všechno umělo perfektně. 

1. Mělo by být pohyblivé a fyzicky zdatné

Dítě by mělo umět koordinovat pohyby, házet a chytat míč, udržet rovnováhu na jedné noze, běhat a skákat. Ale mělo by umět i obléknout se a obout, používat příbor a být čistotné.

2. Samostatnost je velmi důležitá

Dítě už by mělo být osobností, mělo by umět vyjádřit svůj názor. Důležitá je i emoční vyrovnanost. Záchvaty hněvu a vzteku už do školy nepatří. Také by budoucí žáček měl vědět, co se sluší, a tedy tušit, že za prohřešky a neukázněnost může „schytat“ poznámku či trest.

Co dalšího musí dítě umět, o tom čtěte ZDE.

Podívejte se, jak chystat děti na psaní:

Vybíráte jméno pro dítě? Pozor, může mu ublížit na celý život!

Vybíráte jméno pro dítě? Pozor, může mu ublížit na celý život!

Všichni rodiče si rádi myslí, že jejich dítě je to nejroztomilejší, nejchytřejší, nejrychlejší, nejzajímavější, prostě nej. A ještě jeden jev tu je,…celý článek

7 věcí z dětských pokojů, které byste měli okamžitě vyhodit!

7 věcí z dětských pokojů, které byste měli okamžitě vyhodit!

Schválně běžte do pokoje svých potomků a podívejte se, co všechno se v nich nashromáždilo. Některé z těch věcí byste měli v zájmu svých dětí a svého…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Maminka.cz

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku