10 věcí, na které si musíte nechat zajít chuť, když máte malé děti!

  • 10 věcí, na které si musíte nechat zajít chuť, když máte malé děti!
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    3. července  2017 
     06:00

    Možná jste si všimla, že vaše malé děti způsobily, že některé věci s nimi dokončujete trochu obtížněji nebo velmi těžko nebo vůbec ne. Jistě, existují úžasné scénáře, které si dopředu sice naplánujete, ale v praxi zjistíte, že prostě budete muset počkat, až děti vyrostou.

  • Vyhodit si z kopýtka a maličko se opít

    Autor: iStock

    Asi tak. Opít se není zase tak moc složité, že? Ovšem můžete si to dovolit, když máte miminko nebo malé dítě, ke kterému se v noci 3x budíte, protože ho trápí prdíky, potřebuje nakrmit nebo přebalit, případně všechno dohromady? Ne, nejde vyhodit si z kopýtka a přiopít se s kamarádkami jako kdysi. Aspoň ne do té doby, než děti povyrostou a vy nebudete muset cítit vinu, protože jste si odskočila a dala si pár skleniček vína.

     

    Proč se s malým dítětem vážně nedá nic stihnout? Podívejte se na video:

     

  • Jíst v luxusní restauraci

    Autor: iStock

    Já vím, někteří z vás mají úžasné a dobře vychované děti, které zvládnou téměř každý večer v týdnu jíst ve fantastických restauracích. Což je super, a tak trochu vám závidím. Jenže moje děti takové nebyly. Ne že by byly zlobivé a vzteklé, jen prostě nevydržely sedět (nebo ležet) ani chvilku, aniž bych je musela zabavit. Sednout si do restaurace? Blázníte? Ten stres nebo oblečení špinavé od kečupu mi za to nestály. A vám? Na luxusní restauraci si prostě některé matky musí počkat.

     

  • Nerušený spánek minimálně osm hodin v kuse

    Autor: iStock

    Myslím, že spánek byla věc, která mi chyběla v raném mateřství asi nejvíc. Toužila jsem po dnech, kdy bych mohla zůstat ležet v posteli a spát a spát… Můj manžel by mi jen přinesl kávu a snídani až do postele, nemusela bych kojit, přebalovat a držet v náručí dítě, aby si odříhlo. Nikdy se to nestalo a mému nejmladšímu synovi je už třináct. Mé tělo se prostě i teď pořád probouzí v šest ráno, někdy i dříve. A jak se zdá, už nikdy se pořádně nevyspím – po padesátce přijde pro změnu menopauza, pro kterou je nespavost taky typická. Ach jo, proč mi tohle nikdo neřekl?

     

    Jak vypadá všední den mámy a jak to vidí děti? Podívejte se na video:

     

  • Ležet v posteli a opravdu se pořádně vyléčit

    Autor: iStock

    Pokud jste rodič, zvláště s dítětem mladším dvou let, asi mi dáte za pravdu, že jen stěží řeknete svému broučkovi, že dnes nevaříte, nehrajete si s ním, nejdete ven na procházku, neperete, nepřebalujete atd. atd., protože jste onemocněla. Maminky prostě nemocné být nemůžou, aspoň v době, kdy jsou jejich děti opravdu hodně malé. Vzpomínám si, že poprvé jsem vyležela chřipku o Vánocích před dvěma lety, kdy bylo nejmladšímu synovi deset.

     

  • Práce z domova

    Autor: iStock

    Přiznám se, i já jsem pracovala z domova, když jsem měla malé dítě. Není to nemožné, ovšem je to někdy velmi obtížné. Dítě není věc, kterou někam odložíte a večer si vyzvednete. Pořád něco chce a vy mu musíte vyjít vstříc. Vždyť proto jste si ho pořizovala, nebo ne? Každých padesát sekund můžete být vyrušována a nedá se s tím nic dělat. Možná se zdá home office tím nejlepším řešením, když máte malé dítě a zároveň chcete pracovat, ovšem zvažte všechna pro a proti. Ve finále jsem zjistila, že je fajn zajistit si aspoň na pár hodin hlídání, abych se mohla plně věnovat práci.

     

  • Hádat se s manželem

    Autor: iStock

    Jistě, můžete vést dramatické hádky s partnerem, i když jsou kolem vás děti, ale to asi nechcete dělat. Moc hezký vzor to tedy není. Jistě, občasná hádka je efektivní a nedá se odkládat, ale větší hádky je lepší odkládat na pozdější věk dětí. Přece jen, poklidná rodinná atmosféra má něco do sebe.

     

  • Jen se tak flákat a nedělat absolutně nic

    Autor: iStock

    Matky malých dětí se prostě neflákají, nemají na to čas. Se třemi dětmi jsem si mnohokrát přála, aby nastal den, kdy nebudu dělat vůbec nic. Doslova nic. Něco takového ale ještě nepřišlo, nebo jsem si jen špatně zorganizovala den? Je to zvláštní, ale i když jsem si lehla na gauč s knížkou a děti byly ve svém pokojíčku a hrály si, měla jsem takový nepatřičný pocit, že dělám něco zakázaného. Jistě, byl to jen můj pocit, ale nemáte někdy stejný?

     

  • Mít dokonalé nehty a make-up

    Autor: iStock

    Nemluvím o tom, že si jednou za měsíc zajdete ke kadeřnici nebo si necháte udělat nehty v salonu (jsou nádherné), mluvím o tom, že si neuděláte nehty sama doma, aniž byste si přitom rozlila lak na podlahu nebo prostě stihla nalakovat jen jednu ruku. Máte-li malé dítě, hezké nehty a pečlivé nalíčení je úkol jen pro silné jedince. Spíše rozteklá nebo rozmazaná řasenka, protože vám dítě právě skoro vypíchlo oko svým prstíkem nebo legem.

     

  • Perfektně uklizená kuchyně a byt

    Autor: iStock

    Jistě, jsou matky, které zvládají naprosto všechno a dokonale. Uklidí, postarají se o dítě, nemají na zemi ani jeden drobeček a kuchyně jim září novotou. Téměř všechny mé kamarádky, včetně mě, ale na perfektní úklid rezignovaly. Tedy aspoň do té doby, než se děti přesunuly do školky. Pravda, byt se dá udržet celkem v čistotě, ovšem kuchyně je téměř nedosažitelný cíl.

     

  • Dívat se na zprávy nebo film

    Autor: iStock

    Po třech dětech a stovkách hodin, které jsem strávila s nimi, jsem zjistila, že jediné, čím jsem si jistá, je, že je v naší zemi mír. Jakmile jsem si pustila televizi, abych se podívala na večerní zprávy, kluci vešli do pokoje a dožadovali se pozornosti, takže světové katastrofy včetně tsunami šly mimo mě. No, zase to mělo svá pozitiva, neměla jsem noční můry.

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku