7 věcí, které vám teenageři nikdy neřeknou

  • 7 věcí, které vám teenageři nikdy neřeknou
    S čím se teenageři svěřují a s čím ne?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    4. dubna  2018 
     06:00

    "Náš Martin a cigarety? To nehrozí, on nekouří," tvrdila mi jednou sousedka, jejíž syn si dával cigaretu s kamarády při každém čekání na vlak cestou do školy i ze školy a nijak se tím netajil. Ale asi se tím ani doma nechlubil. Co všechno ještě teenageři svým rodičům neříkají, protože se tím nechtějí chlubit nebo protože jim je nepříjemné takové téma otevírat? 

  • 1. Chybí mi soukromí

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    "Absolutně nerespektují moje soukromí," svěřila se čtrnáctiletá Eleanor serveru Goodhousekeeping,com. Vadí jí, že jí rodiče kdykoli chodí do pokojíčku nebo jí klidně vlezou do školního batohu, protože si myslí, že je ještě malá. 

  • 2. Nechci, aby mi pořád někdo radil

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Máte pocit, že dětem musíte v jednom kuse radit? Možná o to vůbec nestojí! "Jakmile mámě začnu říkat, že na mě trenér na fotbale byl nespravedlivý, okamžitě mi začne říkat, co jsem mu na to měl říct a jak to mám udělat. Já o to vůbec nestojím, stačilo by mi, kdyby si mě vyslechla," stěžuje si třináctiletý fotbalista David. 

  • 3. O klukovi bych jim neřekla

    ilustrační foto
    ilustrační foto
    Autor: shutterstock.com

    "Jednou jsem se prořekla, že jdu do kina s kamarádem, a máma mě nepustila. Takže od té doby tvrdím, že jdu s kamarádkou, u té mě klidně nechají přespat," svěřila se se svou taktikou šestnáctiletá Markéta.

  • 4. Tajím špatné známky

    Dcera odmlouvá matce
    Dcera odmlouvá matce
    Autor: Shutterstock.com

    Sedmnáctiletá Julie neříká svým rodičům, když dostane špatnou známku, protože nechce poslouchat tirády o tom, jak jí vytvářejí skvělé podmínky a ona je zklamává. "Většinou si známku zase opravím a oni se to nedozvědí. Pokud ne – nebo se jich sejde více – dozvědí se to na vysvědčení a odbude se to jedním kázáním."

  • 5. Polibek ano, sex ne

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    "Moje máma ví, že jsem se s klukem líbala, ale neví, že už jsme spolu spali, a rozhodně se jí s tím nemíním svěřovat. Vlastně s rodiči o sexu vůbec mluvit nechci, je mi to nepříjemné a stydím se," popisuje Kamila, gymnazistka. Když byla mladší, hovory o sexu s rodiči jí nevadily, když byly v teoretické rovině. 

  • 6. Omlouvají mladší sourozence

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Janě bude čtrnáct a už nechce s rodiči vést debaty o tom, jak ji její dva mladší sourozenci otravují a berou jí věci. Protože kdykoli to zkusila, slyšela, že dvojčatům je teprve pět a nemůže po nich chtít, aby chápala, čím ji ruší. Považuje to za nefér, ale řešit už to nechce. 

  • 7. Když jí mám plné zuby

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    "Vím, že se někdy chovám hrozně, ale jsem v pubertě, tak to mě snad trochu omlouvá. Jenže moje máma na mě hodně křičí – a to bych byla nejradši, aby mi šla z cesty. Mám ji ráda, tak jí to nechci říkat, ale někdy bych radši byla celý den sama než s ní." Marika, 15 let

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku