Vánoce s vlastní rodinou? Vymyslete si nové tradice a rituály

  • Vánoce s vlastní rodinou? Vymyslete si nové tradice a rituály
    Důležité je, že jste spolu
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    22. prosince  2018 
     06:00

    Ještě loni jste byli vy a partner každý u svých rodičů a scházeli jste se později u druhé večeře a společného stromečku. Letos jste ale manželé, a ještě ke všemu tři. Nebo jste si našla nového partnera a letos vás čekají první Vánoce s ním a jeho dítětem z prvního manželství. Zkrátka: letos to bude jiné, než jste byla zvyklá dosud. A může to být stejně krásné. Přinášíme pár tipů na to, co o Vánocích vyzkoušet.

  • Udělejte si vlastní ozdobu

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Děti prožívají Vánoce intenzivně a tradice vyžadují. Dodávají jim mimo jiné pocit jistoty a toho, že náleží do rodiny. Takže cokoliv s nimi začnete dělat, budou nejspíš vyžadovat i napřesrok.

    Můžete začít tím, že si vyrobíte vlastní novou dekoraci. Vystřihněte si betlém, dejte rodinnou fotografii do vlastnoručně vyrobeného vánočního rámečku. Můžete upéct perníčky, společně je ozdobit a pověsit na větev. Nebo si vyrobte svícen či ozdobu z filcu. Dekoraci si můžete schovat na příští rok nebo můžete udělat tradici ze samotné výroby nových ozdobiček.

    Nepovedené vánoční fotky dětí: Představy versus realita. To se nepovedlo!

    Nepovedené vánoční fotky dětí: Představy versus realita. To se nepovedlo!

    Fotoagentury stejně jako sociální sítě a reklamy jsou plné rozkošných momentek, na kterých malé děti pózují s vánočními ozdobami a světýlky. Vždycky…celý článek

  • Udělejte si vánoční kartičku

    dárek
    dárek
    Autor: Shutterstock.com
    Ještě před pár lety jsme mívali ve schránkách alespoň několik vánočních pohledů nebo přání. Dnes většinu přání dostane člověk e-mailem. Sice je možná jednodušší vyrobit vánoční nebo novoroční přání na počítači, naši vnuci si ho ale jen těžko prohlédnou. Zkuste si každý rok vyrobit kartičku pro sebe. S miminkem můžete začít otisky ručičky nebo nožičky, větší děti mohou kartičky malovat, starší i vy na ně můžete psát svá přání. Nebo zaveďte společné foto, u kterého si slíbíte, že alespoň tohle necháte vyvolat ve fotolabu.
  • Ozvláštněte procházku

    Zima klepe na dveře, užijte si zimní radovánky s novými bruslemi! Poradíme, kde koupit super brusle nejlevněji
    Zima klepe na dveře, užijte si zimní radovánky s novými bruslemi! Poradíme, kde koupit super brusle nejlevněji
    Autor: Istock Photo

    Možná jste byli odpoledne zvyklí procházet se jen tak městem. Zkuste procházku nějak ozvláštnit: vyrazte si na chvilku zabruslit nebo spojte procházku s nadílkou zvířátkům. Vezměte kousky ovoce, ty někde v přírodě pověste na strom. Zvířata tuhle vánoční nadílku opravdu ocení.

    Unikátní a dojemné fotky: Matka kojí starší dítě během porodu

    Unikátní a dojemné fotky: Matka kojí starší dítě během porodu

    Porodní fotografka Maegan Dougherty fotí krásné fotky příchodu dětí na svět. Někdy je to zážitek ještě silnější než obvykle, jako…celý článek

  • Nechte děti zdobit stromek

    Možná nosil dosud vašim dětem stromek Ježíšek a ony dorostly do věku, kdy by mohly zdobit samy. Jejich nové Vánoce to určitě ozvláštní – poprvé mohou samy rozhodnout, které ozdoby budou kde viset, dát si své oblíbené tak, aby na ně hezky viděly, a možná také navrhnout, jakou novou ozdobu byste tento rok mohli pořídit.

  • Darujte si čas

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Možná letos zkusíte poslouchat při rozbalování dárků koledy, možná zůstanete druhý den dlouho společně v posteli a budete každý číst knihu, kterou jste našli pod stromečkem. Možná si po vzoru především anglosaských tradic pořídíte vánoční pyžama nebo vyrazíte na koncert či výstavu. A třeba se vrátíte k tradicím domácím a zkusíte lít olovo, pouštět lodičky z ořechů nebo rozkrajovat jablka. Ať už to bude cokoliv, nejdůležitější bude, že to podniknete společně.

    Naučte své dítě spát za pouhých sedm dní! Vyzkoušeno

    Naučte své dítě spát za pouhých sedm dní! Vyzkoušeno

    Je dětská chůvička doslova vaší noční můrou? Změna špatných spacích návyků vašeho dítěte je jednou z nejdůležitějších věcí, které můžete udělat pro…celý článek

    Dva příběhy babiček: Jedna nesmí své vnouče ani vídat, druhé zůstala vnučka na krku

    Dva příběhy babiček: Jedna nesmí své vnouče ani vídat, druhé zůstala vnučka na krku

    Pavla čekala na první vnouče. K překvapení všech se ale na roli babičky těšila zbytečně. Snacha jí totiž odmítla vnoučátko půjčovat. To Blanka má opačný…celý článek

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku