Jak otěhotnět: potřebujete ideální čas, podmínky a štěstí

Jak otěhotnět: potřebujete ideální čas, podmínky a štěstí
To, že jste těhotná, vám doma rychle ukáže těhotenský test
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
22. srpna  2015 
 21:22

Hledáte způsob, jak otěhotnět? Nebo dokonce jak otěhotnět co nejdříve? Rada číslo jedna zní: přestaňte tlačit na pilu. Na druhou stranu, věřte lékařům, když říkají, že ideální čas na otěhotnění je u žen někde mezi pětadvaceti a dvaatřiceti lety. Jde to samozřejmě i později, ale od pětatřiceti let šance na přirozené početí poměrně výrazně klesají. 

Chcete zvýšit šance na to, že se vám podaří otěhotnět? Zkuste se držet několika následujících rad které se týkají jak toho, jak má vypadat správná výživa před početím, tak i poloh při milování, které údajně zvyšují šanci na úspěch. 

A pamatujte si, že ačkoli se někdy vše podaří hned napoprvé, není třeba se děsit ani po půl roce snahy. Teprve když se vám nebude dařit přijít do jiného stavu celý rok, je čas na to, abyste vše probrali s lékařem a hledali možné příčiny problémů. 

Těhotenství vs. vegetariánství: co si musí hlídat ženy s alternativním stravováním?

Těhotenství vs. vegetariánství: co si musí hlídat ženy s alternativním stravováním?

Z lékařského pohledu je makrobiotika a veganství hodnoceno jako nevhodný způsob stravování během těhotenství. Ženy, které se dlouhodobě stravují alternativně…celý článek

Zároveň své tělo na těhotenství připravujte - není od věci například pár kilogramů zhubnout, pokud máte potíže s nadváhou nebo obezitou. Navíc, pokud máte desítky kilogramů navíc, může to samo o sobě představovat překážku otěhotnění. Platí to i naopak - pravděodobnost početí snižuje i podváha, některým hodně štíhlým ženám by proto v tomto ohledu prospělo, kdyby třeba pět kilo přibraly. 

Kyselina listová už před otěhotněním

Nejprve se mu o svém těhotenství bála říct.
Nejprve se mu o svém těhotenství bála říct.
Autor: Shutterstock.com
Tak jako tak, snažte se, aby vaše výživa už před početím byla kvalitní, bohatá na živiny, minerální prvky i vitamíny.

Naopak nemusíte užívat žádné potravinové doplňky, výjimku tvoří kyselina listová, která snižuje riziko neurologického poškození plodu a měla by se brát už několik měsíců před početím. Co naopak potřeba není? Několikaměsíční čištění těla v případě, že jste užívala antikoncepci. Její účinek skončí okamžitě, otěhotnět tak můžete hned další měsíc. 

Od věci samozřejmě není ani sledování toho, kdy máte plodné dny, tedy kdy u vás probíhá ovulace - k tomu můžete použít náš ovulační kalendář. 

Nejčastější obavy těhotných aneb vadí, když mám psa? 10 otázek a odpovědí

Nejčastější obavy těhotných aneb vadí, když mám psa? 10 otázek a odpovědí

Proč by ženy neměly v těhotenství nosit boty na vysokém podpatku? Může gynekologický zánět v době těhotenství ohrozit vývoj plodu? Za jak dlouho po…celý článek

Dobré je vědět, že k početí asi nestačí, abyste se milovali jednou měsíčně, ale rozhodně není nutné tak činit denně, pokud vám to náhodou nevyhovuje. Udává se, že bohatě stačí jednou za dva až tři dny a to i v období kole ovulace, neboť spermie v ženském těle běžně přežijí tři až pět dní. 

Je kupodivu vcelku jedno, jakou polohu k tomu zvolíte, protože spermie se díky ejakulaci a díky svým schopnostem pohybují dost rychle, nicméně pro svůj lepší pocit můžete po sexu například dát nohy nahoru. Důležitější však bude, abyste se hne dpo milování nešla sprchovat. Dejte tomu alespoň patnáct minut. 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku