Žena začala rodit ve 22. týdnu těhotenství, ale dokázala dítě zachránit

Foto: Facebook/Louise Amanda Adams
Sdílej na facebooku
11. března  2017 
 09:09

Britka Lousie Amanda Adams byla teprve ve 22. týdnu těhotenství, když jí praskla plodová voda a lékaři jí a jejímu manželovi řekli, že miminko má sotva pětiprocentní šanci na přežití. Letos oslaví první narozeniny. 

Manželé byli pochopitelně v šoku a rozhodli se udělat cokoli, co by mohlo nepříznivé prognózy zvrátit. A zaujaly je případy, o kterých četli – matky v nich dokázaly oddálit porod v případě, že jim plodová voda odtekla příliš brzy díky tomu, že pily hodně, ale skutečně hodně vody. 

To může být rizikové z jiných důvodů, ale tady to byla jediná šance. "Čím více matka pije, tím více dítě močí," vysvětlila Lousie deníku Daily Mail. A právě jeho moč je jedním z hlavních zdrojů, z nichž se v plodovém obalu vytváří plodová voda. 

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Lékaři rodičům vysvětlili, že pokud miminko přijde na svět před 24. týdnem, nemohou pro jeho záchranu udělat skoro nic. Nabídli jim jen hospitalizaci a čekáni na to, zda se porod rozběhne, což bylo hodně pravděpodobné. To ale Lousie s manželem odmítli, nechtěli jen pasivně čekat.

Lousie proto začala pít hodně vody. Denně kolem deseti litrů, aby se unikající plodová voda mohla neustále obnovovat. Coby prevenci infekce v děloze jedla brusinky a česnek, ale porodní asistentky i lékaři byli nadále skeptičtí. Výzkumy v tomto směru podle nich skoro neexistují, a tak nebylo jasné, jak to celé dopadne. 

A dopadlo to dobře, Lousie dokázala porod oddálit až na osmý měsíc, kdy císařským řezem porodila zdravého syna. 

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Výtvarnice vtipně nakreslila 16 situací, které rodiče mimin a batolat znají až moc dobře

Tohle nás hodně pobavilo. Holandská výtvarnice moc vtipně zachytila, jak se někdy cítí všichni rodiče světa, kteří se starají o nejmenší děti. Moc…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy