Před a po: Žena ukázala, co s její postavou udělalo těhotenství a rodinný život

Laura před prvním těhotenstvím a po porodech
Foto: Facebook/Mum on the Run
Sdílej na facebooku
4. listopadu  2018 
 10:00

Blogerka Laura Mazza na facebooku píše především o svém životě s dětmi. A s ničím se netají, což je fajn, protože některé rodičovské zápisky vypadají jako procházka poněkud nepravděpodobnou růžovou krajinou. To Laura se s tím moc nemaže, a tak klidně dala na web třeba svoji fotku, která ukazuje, jak moc se její tělo změnilo kvůli dětem. 

Žádné strie, žádné jizvy. Ploché břicho díky cvičení i dietám. Postava, která odpovídá požadavkům dnešní doby. A pak střih, stejná žena o pár let později, poté, co přivedla na svět tři děti. Dvě fotky, které na web dala blogerka Laura, dost dobře vypovídají o tom, jak se změní tělo a nejen ono, když se žena stane matkou. 

Blogerka vzpomíná, že ani před otěhotněním nebyla dobrá postava zadarmo - držela přísnou dietu, jedla v podstatě jen bílkoviny, trochu zeleniny, žádné pečivo či přílohy a k tomu hodně cvičila. "Lidi mě obdivovali," přiznává s tím, že jí to vlastně dělalo dobře a že svoje tehdejší tělo měla vážně hodně ráda. 

Vyzkoušeli jsme: Chytrá chůvička pro milovníky moderní elektroniky

Vyzkoušeli jsme: Chytrá chůvička pro milovníky moderní elektroniky

Milujete moderní techniku, bez chytrého telefonu nedáte ránu a vyhovuje vám, když vám elektronika se spoustou funkcí usnadňuje život, protože je skutečně…celý článek

Dneska už vypadá jinak. Pořád dobře, ale postavě v plavkách by leckdo mohl něco vytknout. Laura sama píše o tom, jak je její postava zaoblená, se striemi, jak se na stehnech i jinde objevuje celulitida a její břicho už rozhodně není ploché. "Jím všechno, rýži, koláče i čokoládu," říká lakonicky s tím, že i tak jí z 99 procent zdravě, ale sní toho více a někdy je tak unavená, že si dá něco zakázaného. Třeba dvacet kuřecích nuget najednou. A občas nějaké to víno. 

Ale měla problém. Cítila se docela dobře, když si v devět večer dala něco k jídlu a přitulila se k manželovi na pohovku, ale neměla svoje nové tělo ráda. Na rozdíl od toho, které měla kdysi. Teď se to snaží změnit, protože podle ní i měnící se tělo k životu patří a zaslouží si obdiv za to, co už dokázalo. Sama tomu chce pomoci tím, že hodlá jíst co možná nejvíce zdravě, aby se celkově cítila lépe.

Přiznává přitom, že po třetím porodu to bude ještě těžší než po druhém. Nepíše přitom jen o problémech s tělem, ale i o trápení s duší - čas od času ji přepadají stavy úzkosti. Líčí bez okolků také své problémy s kojením.

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

70 fotek porodů, které ukazují ženskou sílu: Něha, bolest, emoce a láska!

Narození dítěte patří k nejsilnějším životním okamžikům. Dokládají to i záběry z těchto momentů, které pořizují otcové miminek, porodní asistentky…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku