10 věcí, které musí ženy stihnout do porodu. Pak už nemají šanci!

  • 10 věcí, které musí ženy stihnout do porodu. Pak už nemají šanci!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    23. dubna  2017 
     06:00

    Čekáte své první dítě a už jdete do finiše? Výbavičku a tašku do porodnice teď nechte stranou a myslete na sebe! Je to možná naposledy, kdy máte relativní svobodu. Pak už se bude vše točit jen kolem mrněte. Jak si udělat zásoby spánku, to vám sice neporadíme, ale pár vychytávek pro vás máme. Tady je deset tipů, co byste měla stihnout před porodem. Tak do toho. 

  • 1. Udělejte si zásoby jídla

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Potřebujete jídlo, hodně jídla. Nakupte trvanlivé potraviny a dobroty. Jednejte tak, jako by se blížil konec světa. Uvařte si jednoduché pokrmy a zamrazte si je. Ideální je vývar, který vám dodá potřebnou sílu. Také můžete nakoupit spoustu hotových potravin, jako jsou omáčky na těstoviny. Při nejhorším krupicovou kaši nebo pudink zvládne každý.

  • 2. Potkejte se s přáteli

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Máte kamarády, se kterými jste se dlouho neviděla? Zavolejte jim nebo se s nimi potkejte a popovídejte si. Vypadá to, že budete mít spoustu času, ale opak je pravdou. Navíc s miminem pak budete řešit jen jedno – prdíky, krkání, blinkání a kakání. A řekněme si to upřímně, některé bezdětné kamarády tím můžete dost odradit.

  • 3. Odpočívejte, co to jde

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Odpočívejte, jak jen to je možné. Zajděte si na dlouhý oběd, po kterém si dáte dezert a kávu. Prostě nespěchejte. Užívejte si, že jste sama a že oběd můžete sníst ještě teplý a kávu nemuset pít jen ledovou. Je pravda, že novorozenci ze začátku hodně spí, ale zákon schválnosti funguje. Když si objednáte, dítě se probudí a vás najíst prostě nenechá. 

  • 4. Užijte si svou kabelku

    Kabelky
    Kabelky
    Autor: istock.com

    Važte si své malé kabelky, kde máte mobil, peněženku a klíče. Možná tam toho máte více, ale určitě netáhnete plenky, vlhčené ubrousky, dudlíky, krémy, bryndáčky, hračky, náhradní oblečky, lahvičky, přesnídávky, křupky, lžičky...Ano, tohle už bude každodenní realita a ještě k tomu potlačíte kočárek. Prostě užijte si svou tašku a volné ruce.

  • 5. Ukliďte si

    Podívejte se, jak se vlastně vaše tělo měnilo během těhotenství – takhle natočil jeden muž svou těhotnou ženu

    Možná že tento bod už máte splněný, protože každá nastávající máma hnízdí a dělá si byt či dům hezčí a útulnější. Pokud ne, ukliďte si. V šestinedělí na to nebudete mít ani pomyšlení a ani pak se vám nebude chtít. Udělejte si také místo na věci, budou se hromadit. Člověk by neřekl, kolik prostoru takový malý tvor zabere. Zajděte třeba do charity, vy se zbavíte nepotřebných věcí, někomu dalšímu udělají radost.

  • 6. Předzásobte se knihami a dobrými filmy

    Relaxujte s dobrou knihou
    Relaxujte s dobrou knihou
    Autor: profimedia.cz

    Pořiďte si dobré, ale nenáročné čtení na dobu, kdy budete kojit malého hladovce. Ze začátku s tím strávíte i několik desítek minut. Pokud nechcete sledovat přihlouplé televizní pořady a zábavné soutěže, předzásobte se i filmy. Ale opět opakujeme: nic náročného a depresivního. Hormony se budou bouřit, tak ať je moc nedráždíte.

     

  • 7. Spěte

    Máte dostatek spánku?
    Máte dostatek spánku?
    Autor: Shutterstock.com

    Také vám mnoho lidí říká, ať se vyspíte do zásoby, že pak už spát nebudete? Mají pravdu. Ale jak to asi máte udělat? Jedno vám poradíme: nevstávejte dřív než v sedm hodin ráno. Možná je to naposledy, kdy se pořádně vyspíte.

    Tohle jsme nesnášeli! 9 věcí, které bychom dětem rozhodně dělat neměli

    Tohle jsme nesnášeli! 9 věcí, které bychom dětem rozhodně dělat neměli

    Je spousta věcí, které jsme jako děti nesnášeli a u kterých jsme se doslova upsali čertu, že je na svých dětech nebudeme opakovat. Které mě štvaly…celý článek

  • 8. Vyrazte s partnerem za kulturou

    Bio Oko bude hostit jednání radnice s lidmi.
    Bio Oko bude hostit jednání radnice s lidmi.
    Autor: ČTK/Vondrouš Roman

    Zajděte si na večeři po 19. hodině. Vyražte do kina, divadla nebo na koncert. Prostě užívejte, dokud můžete. Prvních pár týdnů se od miminka nehnete, zvláště jestli budete kojit. Také ne všichni mají ochotné babičky, které pohlídají.

     

  • 9. Nacpěte se „zakázanými“ jídly

    Sušenková dieta? Zapomeňte!
    Sušenková dieta? Zapomeňte!
    Autor: Shutterstock.com

    Samozřejmě vám neradíme, abyste si dala tatarák nebo sushi, to v těhotenství raději nedělejte. Jsou ale některá jídla, která vám budou zapovězená, tedy pokud budete kojit. Už v porodnici dostanete seznam pokrmů, které nadýmají a je potřeba se jim vyhýbat. Počínaje čerstvým pečivem a luštěninami, konče ovocem a zeleninou. Tabu jsou i ostrá jídla. Takže hurá do toho, vychutnejte si je, dokud můžete.

  • 10. Vyjasněte si návštěvy

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Až se vám miminko narodí, stanete se pro mnoho příbuzných a známých jakousi atrakcí. Každý se hned bude zvát k vám domů a bude chtít chovat, mazlit a očuchávat. Je dobré si na začátku ujasnit pravidla a předem říct, že návštěvy budete přijímat až po šestinedělí. V případě, že už k vám domů přijdou, je dobré naučit se říkat větu: Kuchyň je támhle, pro mě prosím bezkofeinovou kávu s mlékem a bez cukru. Díky.  

    A těšte se! Nic není tak horké, jak to vypadá. 

    Jestli už toto všechno máte za sebou a máte doma dítě, pak jej přihlaste do soutěže Zlatíčka! Ve hře jsou totiž ceny za 100 000 korun! Více informací se dozvíte na stránkách soutěže

    Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

    Těhotná Beyoncé přibrala, Agáta zatím moc ne: Kdo všechno čeká dítě?

    Zatímco ještě nedávno zpěvačka Beyoncé pózovala i s bříškem, teď už se jí do toho nejspíše tak nechce. Čeká dvojčata, což její postavu dost změnilo.…celý článek

    Neslyšící babička učí vnučku znakovou řeč. Neuvěřitelná reakce miminka!

    Neslyšící babička učí vnučku znakovou řeč. Neuvěřitelná reakce miminka!

    Malá holčička a její babička. Obě neslyší a spolu se staly hrdinkami dojemného videa, na němž žena vnučce ukazuje znakovou řeč. Babička sotva devítitýdenní…celý článek

/
Autor: Gabriela Kolinová
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku