Co podniknout s dětmi na podzim?

Co podniknout s dětmi na podzim?
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
20. října  2016 
 14:00
Prezentace klienta

Je to tak jednoduché. Přece hrát si, číst, běhat venku a ještě být u toho v teple a bezpečí! Tipů na aktivity pro děti není nikdy dost. 

Jak si hrát a přitom se něco užitečného dozvědět?

Zábavně vzdělávací koncept, jaký tu ještě nebyl, nabízí firma Brick by Brick. Zatím na dvou místech v ČR můžete navštívit jejich kreativní dílnu, kde si děti pod vedením školených lektorů pomocí stavebnic LEGO® osvojí praktické dovednosti z technických oborů. Jinými slovy – postaví si model určitého stroje a ve hře s ním mu pak lektor osvětlí základní fyzikální principy. Co je odstředivá síla se nejlépe demonstruje nad postavenou houpačkou. Jak to, že vrtulník létá?

Autor: Archiv firem

Názornou odpověď dostaneme, když postavíme helikoptéru s opravdovým motorem a tak dále. Obtížnost je stupňována podle věku. Děti si tak rozvíjejí technické dovednosti, dají průchod kreativitě a v neposlední řadě pocvičí jemnou motoriku.

A baví to i dospělé! Na jednotlivé programy se můžete přihlásit na webových stránkách. Centrum Brick by Brick začíná! Buďte u toho!

Ke kamnům s dobrou knížkou

S přicházejícím podzimem je potřeba se připravit na dny, které proprší a také na dny, kdy bude váš miláček ležet v postýlce s rýmou a kašlem. K takovým příležitostem se hodí knížky. Podívejte se na dvě vydařené novinky z knihkupectví dobre-knihy.cz.

Autor: Archiv firem

V knížce Ema Naopak se seznámíte s veselou holčičkou Emou. Ta ale někdy hystericky brečí, hází věcmi a zbytečně se uráží. Maminka pak o ní říká, že se změnila v Emu Naopak. Dva krátké příběhy napsané a ilustrované švédskou autorkou Gunillou Woldovou předškolním dětem pěkně objasní, co je správné a co ne.

Autor: Archiv firem

Druhá knížka Tilda a dům hraček je sbírka jednoduchých návodů na šití a výrobu roztomilých textilních hraček. Až je uvidíte, budete je určitě hned chtít. Nemějte obavy, postupy jsou snadné, zvládne je pod vaším dohledem i šikovná holčička. A víte, jaká je to radost, pohrát si s pejskem, kterého jste si sami ušili?

Autor: Archiv firem

Obleček od ObleCzech

Až přestane pršet a půjdete zase s dětmi na procházku, budou se vám hodit hřejivé, teplé rukavice a nákrčník. Rukavičky pro kluky i holky od 3 do 10 let jsou vychytané do posledního detailu. Díky membráně nepromoknou, prstovou část mají vyztuženu silonem pro zvýšenou odolnost proti oděru a kožíšek v nich udrží teplo.

Autor: Archiv firem

Při ušpinění je stačí otřít vlhkým hadříkem. Potisk sněhové vločky je reflexní a díky prodlouženému provedení nefouká do rukávu. Krček v teple udrží pružný nákrčník, který na rozdíl od šály neztratíte. Tento je oboustranný. Z jedné strany hebounký silnější fleece s protižmolkovou úpravou, z druhé strany jednobarevný bavlněný úplet.

Autor: Archiv firem

Hezké barvy dětem sluší a dobře se kombinují. Zaujalo nás, že jsou tyto výrobky dílem české firmy ObleCzech.

Elektronický hlídač

Na závěr jedna technologická vychytávka. Představte si, že můžete dát dítěti na ruku malý přístroj, který neztratí, bude sledovat jeho pohyb, a přes který se mu z telefonu kdykoliv dovoláte. Takový zázrak existuje.

Jde o GPS hodinky Caref. Stáhnete si zdarma aplikaci, která umožňuje monitorovat pohyb dítěte. Lokace hodinek je velmi přesná, a to i v budovách nebo na místech, kde není GPS signál. Hodinky totiž využívají kromě GPS i kombinaci lokalizačních technologií A-GPS, LBS a Wi-Fi.

Autor: Archiv firem

Aplikace vás sama upozorní, zda dítě dorazilo do školy, na kroužek nebo domů, můžete si kdykoli zobrazit jeho aktuální polohu a také se zapisuje historie jeho pohybu. Přes hodinky s ním můžete i telefonovat. Malý školák se může vydat na hřiště samostatně, aniž byste o něm ztratili přehled. Hodinky Caref vám ušetří nejednu vrásku.

A to je z podzimních tipů vše. Vybrali jste si?

 

 

 

 

 

 

 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku