10 důvodů, proč jet s dětmi na lyže

10 důvodů, proč jet s dětmi na lyže
Foto: Happy Ski Sport
Sdílej na facebooku
31. října  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Pokud patříte k těm, kteří zimu upřímně nesnáší, nejraději by před Vánoci usnuli a vzbudili se v dubnu, máme pro vás pochopení. Věřte nám ale, že je víc důvodů překonat se a strávit pár dní lyžováním, než ležet v nevětraném bytě a čekat až to bílé mokré venku přejde. Dovolená na sjezdovce udělá dobře vám i vašim dětem. Nevěříte? Tak pozorně čtěte.

1. Uzdravíte se

Mráz spolehlivě likviduje škodlivé mikroorganismy, které jsou příčinou častých zimních onemocnění. Angíny i virózy se nejlépe šíří při teplotách mírně nad nulou a v uzavřených místnostech. Nedejte jim šanci.

2. Uděláte něco i pro prevenci

Na horách je vzduch zdravější než ve městě, zkuste se někdy podívat na mapu znečištění ovzduší v ČR. Pro alergiky a astmatiky by měl být pravidelný pobyt na horách samozřejmostí, ale i zdravé děti jsou městským smogem zatížené i když se vám může zdát, že to nepozorujete. Znečištěné ovzduší stojí za rychlou únavou a upadáním pozornosti ve školní lavici, děti jsou nesoustředěné a náchylné k onemocněním horních cest dýchacích. 

3. Otužíte se

Pohybem na čerstvém chladném vzduchu se děti (a nejen ony) otužují. Oblékejte se přiměřeně venkovní teplotě a své aktivitě. Volte spíše vrstvené oblečení, než jednu silnou péřovku. Nespotíte se tak a neprostydnete.

Autor: Happy Ski Sport


4. Utužíte rodinný kolektiv

Rodinu nejlépe stmelíte společnými zážitky. Postavíte sněhuláka, zasmějete se při pádech do prašanu... Kdy jindy byste chtěli projevit, že jste ti nejbáječnější rodiče? 

5. Děti si osvojí užitečnou dovednost

Nepodceňujte aspekt budoucího začlenění do kolektivu. Vaše děti čekají školní výcvikové kurzy a i později s kamarády určitě nějakou výpravu do hor podniknou. Nebudou se mezi spolužáky cítit nejistě. S vámi nabyté zkušenosti se jim budou hodit.

6 .Zhubnete

I když tomu laici často nevěří, je sjezdové lyžování aerobní sport. Víte, že během čtvrthodinové jízdy (což je asi tak jedna delší sjezdovka v českých horách) můžete spálit až 250Kcal?

7. Zažijete spoustu nového

Vám i dětem přinese lyžování emoce, které si doma v křesle ani neumíte představit. Spustit se na lyžích z kopce znamená zažít jinak nepoznatelný rychlý a volný pohyb. Sjezdové lyžování je svoboda, radost, adrenalin.

Autor: Happy Ski Sport


8. Uvolníte se a odpočinete si

Zní to banálně, ale pohyb na zdravém vzduchu odbourává stres.

9. Získáte nadhled

Hory jsou nádherné. Nemusíte do Alp, stačí kterékoli naše příhraniční pohoří, jen trochu vydařené počasí a čeká vás bonus v podobě horských panoramat a výhledů, které se vám naskytnou jen od horních stanic vleků. Z výšky jsou všechny starosti hned menší.

10. Přibyde vám nový koníček

Uvidíte, jak vás bude bavit vybírat lyže, zkoušet modely na tvrdou pistu i allmountain a jak rychle se stanou odborníci i z vašich dětí. Na začátku si nechte s výběrem lyží poradit. Například v prodejnách a půjčovnách Happysport vám pomohou zorientovat se v nepřeberné nabídce typů bot i lyží. A také si tu rozmyslíte, zda je pro vás výhodnější koupě nebo výpůjčka. Můžete si zde lyže na čas půjčit a když zjistíte, že vám sedí, koupíte si je. A nebo ne a půjčíte si příště jiné.

Věřte, že se vrátíte svěží, odpočatí, s novou chutí do života a především se spoustou společných rodinných zážitků.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku