Pod stromečkem nejvíce bodují „tvrdé“ dárky

Foto: Magformers, komerční prezentace
Sdílej na facebooku
14. listopadu  2017 
 00:00
Prezentace klienta

Vzpomínáte si na to, jak jste kdysi prožívali Vánoce jako děti? Kromě celé té purpurou provoněné atmosféry s mnoha světýlky a dobrotami byl jistě nejkrásnější onen pohled na rozsvícený stromeček a zdánlivě nekonečnou hromadu malých i velkých dárečků, které čekaly na překotné rozbalování. 

Již po hmatu šlo odhadnout, jakého druhu asi dárek bude. Došlo tak na ono dělení na dárky měkké a tvrdé.  Za měkkými se zpravidla skrývalo oblečení všeho druhu, které plnilo očekáváním zejména maminky a babičky. V lepším případě se nejednalo o kousavý svetr či krepsilonovou košili plnou papírových výztuh a špendlíků:)

Patřičné nadšení pak skýtalo nahmatání tzv. tvrdého dárku. Čím většího, tím lépe. I ten sice mohl ve finále znamenat krabičku s kapesníky nebo obyčejnou knížku, ale většinou signalizoval nějakou „opravdickou“ hračku. Ty se daly dělit na jednorázové kousky s vysokým „jé“ koeficientem (dnes by jej děti nazvaly spíše „wow“ efektem) a ty, jejichž plnou hodnotu jsme docenili až postupně při plném ponoření a pravidelném hraní. Do této kategorie patřily různé víceúčelové stavebnice a hry. Na rozdíl od „hotových“ hraček či skládanek pro postavení jednoho konkrétního modelu však takové chytré stavebnice patřily k oblíbeným hračkám i na dlouhá léta, popř. se dokonce staly předmětem kultovního dědictví pro příští generace.

Nejlepší dlouhodobý efekt vykazují víceúčelové stavebnice

I dnes patří podobné modulární systémy stavebnic k těm nejvhodnějším druhům dárků a podobná doporučení lze vystopovat i v názorech pedagogů a dětských psychologů. Doba se ovšem zrychluje a co není pochopitelné a proveditelné v několika tazích (resp. na pár kliků myší), vyžaduje více trpělivosti a pozornosti, které, jak se zdá, nemají ani děti dnes nazbyt. Konkurovat moderním technologiím a chapadlům televize či tabletů není zkrátka jednoduché. Vynikajícím řešením jsou v poslední době velmi populární magnetické stavebnice. Velkou pozornost si po celém světě vydobyly zejména korejské kreativní stavebnice MAGFORMERS a dřevěné magnetické stavebnice Genii Creation. Cvak, cvak a je hotovo, kdo by se zdržoval šroubováním nebo mechanickými závlačkami. Rychle se staví a rychle bourá. Metoda pokus a omyl je pro dětské konstrukční fantazie nejpřirozenější a improvizovaná řešení někdy svoji nápaditostí předčí i ty nejpečlivěji promyšlené záměry. Pokud je koncept stavebnice dostatečně nápaditý, je až k neuvěření, kolik různých staveb lze i z relativně málo dílků postavit. A s každým novým dílkem možnosti kombinací strmě rostou. Doporučuje se dokonce nové komponenty přidávat v určitých dávkách a postupně. Dárkem tak uděláte radost vícekrát a nových tvarů si obdarovaný více užije. S původní municí si vyzkoušel již téměř vše, a tak daleko více ocení konstrukční výhody, které mu najednou umožní jakákoliv čerstvá dávka. Pozorný rodič navíc sám vysleduje, kterým směrem bude nejlepší stavebnici dále rozšiřovat. U Magformers existuje jedinečná možnost přikupovat i jednotlivé dílky a příslušenství nebo si nechat namixovat kombinaci dle vlastních představ.

Autor: Magformers

 Další přidanou hodnotou je pak výukový potenciál stavebnic. Některé jsou koncipovány dokonce jako ucelený didaktický systém s odstupňovanou škálou úkolů, ke kterým se dodávají speciální učebnice a pracovní sešity. Děti se tedy zábavnou formou zároveň i učí. Je prokázáno, že hrou s Magformers i Genii Creation se žákům zlepšují studijní výsledky zejména v matematice a geometrii. Nemalý význam má ale i pro výtvarnou výchovu a návyky v týmové spolupráci. Náročnost úloh a složitost předloh je uzpůsobena věku, a tak lze vybírat z kolekcí určených již pro děti od 18 měsíců (série „Můj první Magformers“) stejně tak jako procvičit dovednosti i starších žáků 2. stupně ZŠ (Hi-tech modely s kinetickými komponenty na dálkové ovládání nebo výuková stavebnice „Pythagoras“). Nejvíce však magnetické stavebnice bodují u dětí ve věku od 3 do 10 let, zejména u předškoláků a mladších školáků. Není náhodou, že se MAGFORMERS stalo neobyčejně populární zejména v mateřských školách a dětských hernách. Děti si s touto stavebnicí vydrží hrát v kuse i několik hodin a od rozestavěných staveb je jen stěží odtrhnete. I z tohoto důvodu je Magformers laureátem mnoha tuzemských i mezinárodních ocenění a navíc také držitelem titulu „Správná hračka“, který uděluje odborná porota z řad dětských psychologů, pedagogů a výtvarníků.

Autor: Magformers, komerční prezentace

Se stavebnicí MAGFORMERS se skutečně žádné meze fantazii nekladou a buďte si jisti, že vás vaše ratolesti svojí vynalézavostí překvapí již během prvních pár okamžiků, co se jim stavebnice dostane do hbitých ručiček. A na své si při společném hraní přijdou jistě i tatínci. Jen pozor na padělky a napodobeniny. Originální Magformers je značková hračka splňující ta nejpřísnější bezpečnostní i hygienická kritéria. U napodobenin je to na druhou stranu vždy především nezodpovědná sázka do loterie.

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy