Známý pěvec zazpívá pro nedonošené děti, Kašpar hraje Mikulášovy patálie

  • Známý pěvec zazpívá pro nedonošené děti, Kašpar hraje Mikulášovy patálie
    v únoru se můžete vydat na festival těhotenství i na koncert pro předčasně narozené děti
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    5. února  2016 
     08:00

    Jedinečnou možnost užít si koncert basbarytonisty Adama Plachetky bude mít každý, kdo se za necelé dva týdny vydá na benefiční koncert pro předčasně narozené děti na pražský Žofín. Bude to jediný umělcův recitál v tomto roce v České republice. Jaké další akce stojí za pozornost? 

  • Koncert pro předčasně narozené děti

    Barytonista Adam Plachetka se loni stal otcem dcery
    Barytonista Adam Plachetka se loni stal otcem dcery
    Autor: Know
    Nadační fond pro předčasně narozené děti a jejich rodiny pořádá charitativní koncert za laskavé podpory jedinečného českého basbarytonisty Adama Plachetky, který vystoupí bez nároku na honorář za doprovodu Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod taktovkou šéfdirigenta Ondreje Lenárda.

    Benefiční koncert pro Nadaci pro předčasně narozené děti bude jediným recitálem Adama Plachetky v České republice v roce 2016. Výtěžek z prodeje vstupenek na tento koncert poputuje na podporu rodin předčasně narozených dětí, aby mohly lépe zvládnout vše, co péče o předčasně narozené dítě přináší. “Loni jsem se stal otcem zdravé a krásné dcery,” říká Adam Plachetka a vysvětluje, proč se rozhodl podpořit právě předčasně narozené děti a jejich rodiny. “Překvapilo mě, kolik dětí se narodí předčasně a jak těžké a nelehké jsou jejich životy na začátku. Uvědomil jsem si, jaké jsme měli s mou ženou Kateřinou štěstí, a rozhodl jsem se touto cestou pomoci těm opravdu nejmenším a jejich rodičům,” dodává. Koncert se bude konat dne 16. února 2016 od 19.30 v prostorách paláce Žofín. Během večera zazní díla Mozarta, Donizettiho, Rossiniho, Verdiho a Belliniho. Více na www.predcasnenarozenedeti.cz

  • Jarní prázdniny s Kašparem

    Autor: www.divadlovceletne.cz

    Jarní prázdniny jsou snem mnoha dětí a noční můrou nemalého počtu rodičů. Kam s dětmi? Jak je smysluplně zabavit? S vítaným řešením přichází Divadelní spolek Kašpar, který se rozhodl od 27. února do 13. března poprvé uspořádat festival Jarní prázdniny v Celetné. 

    Každý prázdninový víkend (od pátku do neděle) jsou na programu Divadla v Celetné speciálně vybrané kusy pro nejmenší děti i pro teenagery, které v Praze nejsou jen tak lehce k vidění. Pohádky pro děti předškolního věku i žáčky prvního stupně zahrají pražská Damúza a jihočeské Studio Dell'arte. Teenageři jsou zváni na loňskou novinku Malého divadla z Českých Budějovic Filmmakeři, díky které nahlédnou do dokonale vybaveného filmového studia a uvidí zrod filmových efektů i nejslavnější filmové hvězdy. Pro doplnění představy o zákulisí světa filmu a divadla pak Veselé skoky předvedou, jak to vypadá na castingu na hollywoodský muzikál. Kašpar do programu festivalu přispěje svou kultovní inscenací Mikulášovy patálie, která je pro všechny bez rozdílu věku.

    Už dříve v divadle dávali Mikulášovy prázdniny.

    V pátek 11. 3. do Celetné zavítá Činoherní studio Ústí nad Labem s inscenací Kopanec a závěrečný víkend bude patřit oslavám Světového dne divadla. Při této příležitosti bude k vidění mimo jiné i pražská premiéra podzimní novinky souboru Tantehorse Pejprbój, ve které se mohou děti inspirovat, co vše lze vyrobit z obyčejného papíru. A samozřejmě bude i mnoho dalších pohádek. 

    so 27. 2. 10.30 – Dlouhý, Široký a Bystrozraký / Damúza (3+)

    14.30 – Z tajného deníku Smolíčka Pé / Damúza (6+)

    18.00 – Mikulášovy patálie / Spolek Kašpar (7+)

    ne 28. 2. 10.30 – Perníková chaloupka / Damúza (3+)

    16.30 – Mikulášovy patálie / Spolek Kašpar (7+)

    pá 4. 3. 18.00 – Baby Box / Veselé skoky (13+)

    so 5. 3. 10.30 – O zvědavém slůněti / Studio Dell'arte (3+)

    14.30 – Pověsti staré a české / Studio Dell'arte (6+)

    18.30 – Filmmakeři / Malé divadlo České Budějovice (13+)

    ne 6. 3. 10.30 – O zvědavém slůněti / Studio Dell'arte (3+)

    14.30 – Pověsti staré a české / Studio Dell'arte (6+)

    18.00 – Chabrus line / Veselé skoky (13+)

    pá 11. 3. 18.00 – Kopanec / ČS Ústí na Labem (13+)

    so 12. 3. Přehlídka ke Světovému dni divadla pro děti a mládež

    ne 13. 3. Přehlídka ke Světovému dni divadla pro děti a mládež

    Více informací na www.divadlovceletne.cz

  • Festival těhotenství

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pro všechny, kdo se právě těší na narození miminka, pro rodiče i širokou veřejnost je určen festival nabitý informacemi o těhotenství a porodu. Týden těhotenství proběhne od 22. do 28. února v prodejnách Brány k dětem v Praze, Brně, Pardubicích, Jičíně a Košicích. Akce představí témata těhotenství, porodu, kojení, přípravy výbavičky a zdravé výživy díky přednáškám, workshopům a prezentacím zcela zdarma. Stěžejní téma letošního roku je představeno pod názvem K porodu připravená, proto bude velká pozornost věnována přípravě optimální porodní výbavičky. A protože je Brána k dětem prodejcem ekologických produktů, bude jistě zajímavé sledovat současné trendy v oblasti ke zdraví a přírodě šetrných potřeb pro péči o miminko. Těšit se můžete také na slevové akce na těhotenské a porodní zboží, soutěže a prezentace zdravých produktů. Více informací o programech jednotlivých prodejen najdete na www.branakdetem.cz

  • Koncerty na Dobříši

    ...
    ...
    Autor: archiv

    Už brzy se rozjede koncertní sezona na zámku Dobříš.  První vystoupení chystá na březen herečka Zdeňka Žádníková se svým nadačním fondem. Koncert s podtitulem Pro děti ocení jistě i dospělí.

    Vrací se festival Antonína Dvořáka

    Na úvodní benefici naváže v dubnu koncert v režii Ivo Kylara. Ten připravil jarní vystoupení Příbramské filharmonie s pěveckým doprovodem. I tento koncert bude mít benefiční přídech, Ivo Kylar organizuje od loňského roku veřejnou sbírku na podporu poškozených varhan v dobříšském kostele Nejsvětější trojice. Vůbec poprvé pak častý režisér koncertů na zámku Ludvík Sklenář přiveze na Dobříš folkovou kapelu Nezmaři. Také jejich vystoupení proběhne v jarních měsících.

    V květnu se na dobříšský zámek po pauze vrátí Hudební festival Antonína Dvořáka Příbram. „Pořadatelé u nás plánují koncert prestižního hudebního tria, oficiální program bude zveřejněn v únoru. Z předchozích let ale můžeme předvídat krásný hudební večer. Těšíme se, co nového Zrcadlový sál uslyší,“ podotýká Renata Semová.

    Chybět letos nebudou ani rozmanité koncerty holandských souborů, které na zámek už patnáct let přiváží agentura IC Productions. „Soubory z Nizozemí u nás koncertují dvakrát až třikrát do roka. Pokaždé se návštěvníkům představí někdo jiný, ještě se nestalo, že by zde jedno uskupení vystoupilo dvakrát,“ dodává Renata Semová.

    Na rok 2016 pro vás zámek Dobříš připravuje tyto koncerty:

    • 19.3. Benefiční večer Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové

    • 9. 4. Benefiční koncert Příbramské filharmonie pro obnovu varhan

    • 22. 4. Jarní koncert města Dobříše – folková skupina Nezmaři

    • 12. 5. Koncert ZUŠ Dobříš

    • 16. 5. Koncert nizozemského orchestru

    • 19. 5. Hudební festival Antonína Dvořáka – koncert prestižního pražského hudebního tria

    • 12. 6. Benefiční koncert Příbramské filharmonie pro obnovu varhan

    • 25. 6. Koncert vážné hudby

    • 15. 10. Koncert nizozemského orchestru – koncert vážné hudby

    • 24. 11. Adventní koncert ZUŠ pod vedením p. Kafky

    • 26. 11. Benefiční koncert Příbramské filharmonie pro obnovu varhan

    • 10. 12. Benefiční večer Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové

    • 16. 12. Vánoční koncert města Dobříše

    • 17. 12. Česká mše vánoční, J. J. Ryba – Příbramská filharmonie

     Více na www.zamekdobris.cz

/
Autor: red
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku