Moderní dětské výmluvy: Nepřišla mi od tebe na mobil ani zpráva, mami!

  • Moderní dětské výmluvy: Nepřišla mi od tebe na mobil ani zpráva, mami!
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    7. dubna  2016 
     06:00

    Jak jste v dětství vysvětlovali, že nemáte úkol, slízli jste pětku nebo přišli domů strašně pozdě? Dost možná úplně jinak než vaši potomci dneska. Moderní technologie zkrátka dosáhnou všude. 

  • Vůbec tam nebyl signál!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Když jsme se v pubertě někde zdrželi my, nebyla prostě v dosahu žádná telefonní budka – a i kdyby, neměli jsme po ruce drobné. Dneska není signál. Potomek je sice u kamaráda, kde je stejně dobrý signál jako u nás doma, ale ozvat se nemůže, protože jeho mobil se nepřipojil. Signál není ani na chalupě, kam jel s partou a odkud měl jen potvrdit, že v pořádku dorazil na místo. 

  • Nepřišla mi od tebe jediná zpráva

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Uháníte potomka pomocí SMS nebo přes chat na Facebooku a ono nic? Zatímco trnete hrůzou a malujete si tragické scénáře, jemu se prostě nechce lovit mobil z kapsy nebo něco takového. Případně o zprávách ví, ale nechce na ně reagovat, protože mu například píšete, že už se má hodinu učit. Ti fikanější si mobil skutečně vypnou, aby bylo jisté, že se nedoručí "ani ň". 

  • Mám učebnici u mámy/táty

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Vhodné zvláště pro děti z rozvedených rodin, zejména pak pro ty ve střídavé péči. Který učitel by si dovolil jim něco vyčítat, když jsou to chudinky, které se musí neustále stěhovat, a tak není divu, že si nepřivezou tu správnou učebnici?

  • Když zadání bylo na Facebooku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Zakázali jste dětem za trest internet a pro jistotu doma odpojili wi-fi síť? Pak se ale nesmíte divit, když si vás vychutnají a pětku z domácího úkolu vám naservírují s chutí a výmluvou, že zadání jim učitelka pověsila na Facebook třídy. To je totiž čím dál častější. 

  • Musel jsem pomáhat ve firmě

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ne za všechno mohou moderní technologie a změny v podobě rodin, samozřejmě. Dalo by se říci, že děti jsou čím dál oprsklejší. A tak ve škole v klidu vysvětlí, že seminárku nestihly dopsat, protože celý víkend pomáhaly rodičům-podnikatelům v rodinné firmě. I když ve skutečnosti jednou přinesly nákup z auta. 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku