6 věcí, které by měl každý táta dělat pro svou dceru

6 věcí, které by měl každý táta dělat pro svou dceru
Už od dětství by měl táta svoji dceru učit, že ona je ta nejlepší ženská pod sluncem. (vyjma její mámy)
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
11. dubna  2016 
 06:00

Mám dceru, a tak je to na matce, aby s ní vyřídila všechny ty ženské záležitosti, myslí si možná někteří z otců. Jenže i otec má vliv na ty "ženské záležitosti", a to dost klíčový. Je to právě on, kdo svým chováním výrazně ovlivňuje budoucí vztahy své dcery k mužům. Co všechno by tátové měli po své dcery udělat?

Už od dětství by měl táta svoji dceru učit, že ona je ta nejlepší ženská pod sluncem. (vyjma její mámy)
Už od dětství by měl táta svoji dceru učit, že ona je ta nejlepší ženská pod sluncem. (vyjma její mámy)
Autor: Shutterstock.com
Otcové jsou ti, kteří mohou dodat svým dcerám sebevědomí i radost z toho, že jsou ženami. Mohou ovlivnit do určité míry to, jaké partnery si jednou dcera přivede domů. Co by měli tátové pro své dcery udělat?

Chovejte se hezky k její matce

Dcera bude jednoho dne pravděpodobně hledat takový vztah, jaký viděla doma. Pokud tedy nebyl natolik odstrašující, že se záměrně rozhodne nedělat stejné chyby jako její rodiče. Nejlepší vklad od otce pro svou dceru je chovat se s láskou a respektem ke své manželce. Způsob, jakým si oba naslouchají, to, jestli si sebe navzájem váží a jak řeší případné spory – to vše rozhoduje. Pokud si pro ni přejete respektujícího a rovnocenného partnera, jděte jí příkladem.

Objímejte ji

Objetí někdy řekne víc než spousta slov. V objetí se vaše dcera bude cítit milována, podporována a chráněna.

Skoro slepý chlapeček poprvé spatřil svou matku: Neuvěřitelný úsměv

Skoro slepý chlapeček poprvé spatřil svou matku: Neuvěřitelný úsměv

Malému Leovi byly čtyři měsíce, když poprvé spatřil své rodiče. Do té doby to bylo nemožné, protože trpí vážnou oční chorobou, kvůli níž je skoro slepý.…celý článek

Udělejte si čas jen na ni

Chození po nákupech si asi dcera užije více s kamarádkami nebo s matkou. I tak ale určitě najdete nějaké příležitosti, kdy můžete být spolu jen vy dva. Při procházce v parku, při venčení psa, když ji vyzvedáváte, aby nejela domů sama pozdě. Každé z vašich dětí by mělo mít možnost trávit čas s rodičem samo, bez sourozenců.

Neříkejte jí: To se pro holku nehodí!

Podporujte ji v jejích plánech. I když má podle vašeho názoru příliš velké plány či ambice, neříkejte "to nezvládneš". Řekněte raději: "Bude to stát hodně úsilí a práce. Budeš muset vytrvat a překonat hodně překážek. A překonat neúspěch." A už vůbec nehodnoťte, co se podle vás pro dívku hodí a co ne.

Sdílejte s ní mužský svět

...
...
Autor: Shutterstock.com
Naopak – sdílejte s ní svůj svět. Vezměte ji do dílny, na ryby, dívejte se spolu na hokejové zápasy. Nenechte si diktovat, že toto jsou jen záležitosti otců a synů. Naučte ji být otevřená všemu novému a všemu, co ji zajímá.

Řekněte jí, že je hezká

Všímejte si, co jí sluší, a pochvalte jí to. Je důležité podporovat ji v tom, aby byla spokojena s tím, jaká je i jak vypadá. Od muže je každá pochvala příjemná, i když je to vlastní otec.

Chcete se dojmout? Podívejte se, co všechno dělají tátové pro své dcery

Chcete se dojmout? Podívejte se, co všechno dělají tátové pro své dcery

Malým holčičkám se často zdají jejich otcové nejsilnější, nejchytřejší a vůbec nejlepší na světě – bez ohledu na to, jací jsou doopravdy. Proč ne.…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku