Sedm nečekaných výhod rodičovství: Tohle jste možná nečekali!

  • Sedm nečekaných výhod rodičovství: Tohle jste možná nečekali!
    ...
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    12. května  2016 
     06:00

    Nikdo vás nedokáže připravit na to, co opravdu znamená být rodičem. Nedostatek spánku, nekončící práce s úklidem, pocity bezradnosti a mnohé další. Na druhou stranu, získáte spoustu nečekaných výhod. Na letišti vás třeba odbaví přednostně. Které další příjemnosti rodičovství přináší?

  • Spánek kdykoliv a kdekoliv

    Po čtyřicítce pravděpodobně nemáte v posteli už malé děti, a tak si můžete užívat s partnerem.
    Po čtyřicítce pravděpodobně nemáte v posteli už malé děti, a tak si můžete užívat s partnerem.
    Autor: Shutterstock.com
    V podstatě od chvíle, kdy vás okolí zpozoruje s rostoucím břichem, máte dovoleno spát kdykoliv a kdekoliv. Nepotřebuje výmluvu na začínající virózu, když chcete v sobotu večer zůstat doma a usnout při filmu. Nepotřebujete se omlouvat, když na návštěvě při kojení usnete na hodinu uprostřed dne. "Jen se vyspi, teď to potřebuješ," to je nové heslo vašeho okolí.
  • Můžete kdykoliv odkudkoliv odejít

    Rodinný oběd u tchýně.
    Rodinný oběd u tchýně.
    Autor: Profimedia.cz
    Nikdy jste nevěděla, jak se při rodinných sešlostech taktně vyhnout nudným rozhovorům s tetou Marií? "Promiň, teto, asi budu muset vyměnit plínku." Chce vám tchyně vyprávět o porodu svém, své matky, svých sestřenic? "Zdá se mi, že pláče? Půjdu se raději podívat." Kdykoliv. Kdekoliv.

  • Nemusíte vysvětlovat, proč jdete pozdě

    Zaspala jste? Nezoufejte, i 10 minut stačí, abyste vypadala perfektně, když víte jak na to!
    Zaspala jste? Nezoufejte, i 10 minut stačí, abyste vypadala perfektně, když víte jak na to!
    Autor: shutterstock.com
    Stejně tak sklidíte pochopení, když jdete někam pozdě. Rozpačitý úsměv: "Znáte to, přesně na odchodu na sebe zvrhnul celý oběd. Musela jsem ho ještě převléknout," sklidí většinou chápavou reakci: "No jo, ty děti!"

  • Konečně koupíte Napoliho a Narciuse!

    ....
    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Konečně máte možnost spravit si vzpomínky na dětské hry, které jste nikdy nebyli schopni vyhrát! Než jste přišli na správnou strategii v prší, nikdo to s vámi už nechtěl hrát. Málokdy se vám podařilo koupit si v Dostizích tu správnou stáj, protože bratr nikdy nechtěl měnit koně. Monopoly jste hrála jen u kamarádky, která měla tetu v Západním Německu. S chutí do staronových zážitků!
  • Najednou držíte krok s dobou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Ve chvíli, kdy děti povyrostou, jste najednou součástí světa mladých. Začne to Ledovým královstvím a pokračuje geometrickou řadou. Trapnou otázku "Co to vlastně znamená ROFL?" si odbudete s dětmi, mezi svými vrstevníky můžete už jen machrovat. "Je to swag", "Ty neznáš HOGGYHO?", "Jedenkrát Bubble Tea" - no nepřipadáte si najednou o dost mladší?
  • Dostatečný přísun sladkostí

    Hlavně ženy podrážděnost z nedostatku spánku zahánějí sladkostmi a kila jim přibývají.
    Hlavně ženy podrážděnost z nedostatku spánku zahánějí sladkostmi a kila jim přibývají.
    Autor: Shutterstock.com
    Když vás honí mlsná, většinou se doma najde něco, co tam máte připravené pro své nejdražší. A většinou je to skvělý - no napadlo by vás před pár lety koupit si kyselé gumové hady? Přitom jsou tak skvělé! Nebo ty slané dětské krekry! K večernímu filmu výborné! Coca Cola v lednici, která je tam připravena pro případ dětské nevolnosti? Většinou vydrží do vaší první kocoviny. Pravda je ovšem také, že neomezený přístup ke sladkému se může po čase ukázat jako dost velká nevýhoda.
  • Vyzkoušíte nečekané

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Na hřišti si můžete zkusit, jestli ještě uděláte výmyk, přeručkujete prolézačku nebo udržíte balanc. V IQ parcích otestujete své znalosti a pravděpodobně vás to bude bavit déle než potomky. Ve vaně si s chutí přečtete Deník malého poseroutky a vysloveně se těšíte na celovečerák Mrňouskové. No řekněte, sami byste vypadali trapně, ale živý štít v podobě dítěte ospravedlní spoustu takových radovánek!

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku