Tyhle fotky vás dostanou! Fotografka originálně zachytila dětství svých potomků

Dětství. Beze slov
Foto: www.kapuschinsky.com
Sdílej na facebooku
5. července  2018 
 06:00

Umělecká fotografka Christine Kapuschinsky nafotila krásné černobílé fotky dětí. Takové, které podle ní nejlépe zachycují dětství. Kolekci nazvala Childhood Unplugged: The Simple Life a chce s její pomocí dokázat, že děti nepotřebují moderní technologie a že je škoda jim kvůli nim neumožnit prožít skutečné dětství, na které budou moci vzpomínat celý život. 

Není těžké mít poznání a zábavu neustále na dosah ruky díky moderním technologiím a dopřávat to i svým dětem. Ale přesně to fotografka Christine Kapuschinsky nechce. Dětství má podle ní vypadat jinak, než aby rodič spolu s dětmi unikal do světa mimo realitu. 

Fotografka: Rozhodli jsme se, že naše děti ušetříme moderních technologií

Jak by tedy mělo vypadat? Tak, jak se to snaží přiblížit na fotografiích svých dětí, které sama také fotí klasickou technikou. "Deník The Guardian před časem napsal, že batolata dokážou zvládat obrazovku telefonu, ale nedokážou pochopit, jak používat stavebnici," napsala na svém webu.

Proto chce, aby její děti měly alespoň trochu takové dětství, jaké zažila ještě ona i její manžel. Vzpomíná, že tehdy si šetřili na herní konzoli Nintendo a že se každé sobotní dopoledne dívali na kreslené seriály. Rozhodně si moderních technologií neužívali každou chvíli. "Chci, aby děti používaly svoje ruce na hraní a objevování světa kolem sebe, aby zažívaly přímé interakce mezi sebou, to jsou cenné lekce, které vám žádná technika nezprostředkuje," míní žena, podle níž při pohledu na různé obrazovky člověku uteče spousta času, který mohl využít lépe.

Upřímná zpověď: Matka dvou dětí dává na web fotky, jak vypadá život s dětmi doopravdy

Upřímná zpověď: Matka dvou dětí dává na web fotky, jak vypadá život s dětmi doopravdy

Blogerka Ilana Wiles vytvořila instagramový účet, který je pro rodiče malých dětí opravdovým požehnáním. Na upřímných fotkách, které nemají nic společného…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku