10 vět, které byste měla říct své dceři, než jí bude třináct let

  • 10 vět, které byste měla říct své dceři, než jí bude třináct let
    ...
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    7. září  2016 
     06:00

    Vzpomínáte na první den školy vaší dcery, jako by to bylo včera? Nyní se z ní stává teenager. Ještě předtím, než se z vaší dcery stane napůl dospělák, ujistěte se, že jste jí jako máma stihla říct následující věty.

     

  • Jsi krásná

    ....
    ....
    Autor: Shutterstock

    Je dobré a přímo nezbytně nutné své dceři neustále připomínat, bez ohledu na stav její pokožky, velikost oblečení, barvu vlasů nebo jakýkoli jiný aspekt jejího vzhledu, jak moc je krásná právě taková, jaká je. Opravdová krása pochází ze sebedůvěry a všechno ostatní, jako je manikúra, střihání vlasů atd., je jen pro zábavu.

  • Miluji tě vždy a za všech okolností

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Když se vám narodí děti, nikdy už pak nemůžete říct, tak a teď už vás nemiluji. Skrze nejrůznější životní turbulence, zvláště pak v dospívání, je dobré mít na paměti, že k dceři cítíte bezpodmínečnou lásku. A že ji u vás doma najde vždy a za všech okolností. Vaše dcera nikdy nesmí pochybovat o vaší lásce!

  • Zůstaň věrná sama sobě

    Povídat si s mámou o jejím prvním klukovi může být romantické, ale raději se zeptejte třeba i na to, jaké měla těhotenství.
    Povídat si s mámou o jejím prvním klukovi může být romantické, ale raději se zeptejte třeba i na to, jaké měla těhotenství.
    Autor: Shutterstock.com

    Tohle je asi nejdůležitější poučení, které byste jako matka měla své dceři předat. Vaší dceři bude třináct a celý život má před sebou, tisíce věcí se ještě naučí a bude muset učit. Vždy by ale měla zůstat věrná sama sobě a znát hodnotu své duše. A že nemusí mít potřebu měnit na sobě něco jen proto, aby potěšila někoho jiného, nebo se přizpůsobovat, když to bude proti jejímu přesvědčení.

  • Zvládne se všechno a čas to zahojí

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Čím dřív se dozví tuhle lekci, tím lépe. Vaše dcery ve třinácti letech pravděpodobně všechno hrozně prožívají a jako velké drama vidí špatné známky i roztrženou oblíbenou sukni nebo rozbitý tablet. V životě ale přijdou horší věci a svět s nimi nekončí. I špatné věci, situace a životní prohry se dají zvládnout a ve finále čas všechny rány zahojí.

  • Vzpomínky jsou důležitější než věci

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jistě, ve třinácti je důležité, zda bude mít vaše dcera nový telefon, kabelku nebo počítač, ale připomínejte jí, že větší hodnotu mají vzpomínky a zážitky, nikoli věci. Vzpomínky a prožitky jsou to, čeho si bude nejvíc vážit a na co bude jednou vzpomínat. Stojí za to užívat si života a snažit se prožít ty nejkrásnější okamžiky!

  • Nepěstuj v sobě zášť a nauč se odpouštět

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nikdo nejsme dokonalý, takže se občas stane, že jsme protivní, rozzlobení a můžeme v určitém okamžiku někomu nechtíc ublížit, třeba ho „jen“ ranit slovem. Život je ale příliš krátký na to, abychom v sobě drželi hněv. Nakonec, to, co člověk udělá, ve finále vypovídá něco i o něm samotném. Takže dceři říkejte: Nech věci někdy plavat, povznes se nad to a odpouštěj.

  • Možné je všechno, když budeš chtít

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Tuhle radu byste měla své dceři opakovat pořád dokola. Připomínejte jí, že když na sobě bude makat a pracovat, dokáže cokoli bude chtít. Ovšem nejdůležitější je, aby věřila sama sobě, že to, co dělá, dělá pro sebe a své potěšení.

  • Vážím si tvého názoru

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Možná s dcerou nebudete mnohokrát souhlasit, ale i tak se vždy snažte naslouchat tomu, co říká. Měla by vědět, že tu jste pro ni a pro to, abyste vyslechla její názor.

  • Některá přátelství netrvají věčně

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Přátelství jsou důležitá a měli bychom si jich vážit. Ovšem ne každé vydrží na věky. Je to pochopitelné – lidi se mění a může se pak stát, že i dva nejlepší kamarádi se vzdálí a přátelství skončí. Vaše dcera by měla vědět, že to je normální a že se kvůli tomu nemusí trápit a hledat vinu u sebe.

  • Štěstí vychází z tebe

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ano, máme pocit, že šťastnými nás činí naši přátelé, známí nebo kdokoli jiný, ale určitě je dobré vědět, že pravé štěstí najdeme jen sami v sobě. Být šťastný je hlavně o tom najít způsob života, který nám pomůže rozpoznat osobní štěstí.

     

    5 chyb, které nechte dělat svoje dospívající děti. Pomůže jim to!

    5 chyb, které nechte dělat svoje dospívající děti. Pomůže jim to!

    Rodiče většinou chtějí pro své děti to nejlepší. Logicky – takže se jim snaží v životě všelijak pomáhat. Bohužel pokud to přeženou, paradoxně svým…celý článek

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku