Jaký koupit adventní kalendář? Přehled těch s hračkami i čokoládou

Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
15. listopadu  2016 
 06:00

Když jsme byli malí, adventní kalendáře jsme neznali vůbec. Před nějakými třiceti dvaceti lety se sem dostaly čokoládové kalendáře, které za svými okýnky skrývaly kousíček tu dobré, tu podstatně horší čokolády. Takové jsou k mání dodnes a k tomu celá řada dalších, které můžete svým dětem pořídit: například ty od populárních stavebnic nebo vláčkodrah. 

Čokoládový adventní kalendář je klasikou, kterou můžeme pořídit za padesát, ale také skoro za pět set korun, záleží na množství i kvalitě čokolády uvnitř. Za pár set už pořídíte podstatně trvanlivější záležitost v podobě dětských adventních kalendářů, které nabízejí renomovaní výrobci hraček jako Playmobil, Lego, Brio nebo Schleich.

ADVENTNÍ KALENDÁŘE: Velký přehled letošní nabídky

Adventní kalendář Vánoce na farmě od firmy Playmobil, za 495 korun na www.panacci.cz
Adventní kalendář Vánoce na farmě od firmy Playmobil, za 495 korun na www.panacci.cz
Autor: Playmobil
Vybírat můžete z různých motivů – letos jsou k mání například Playmobil Vánoce v lese pro děti už od roku a půl, Vánoce na farmě, Módní ateliér stejně jako Lego Friends či Star Wars – většinou za cenu do pěti, maximálně šesti set korun. O něco dražší jsou další dílky k dřevěné vláčkodráze od firmy Brio. 

Ledové království s Elzou za 799 korun na http://cs.sen-deti.cz/
Ledové království s Elzou za 799 korun na http://cs.sen-deti.cz/
Autor: Archiv výrobce
Za cenu kolem tisícovky pořídíte kalendáře na motivy slavných dětských filmů, ať už s princeznou Elsou nebo třeba hrdiny filmu Hledá se Dory.

Měsíc před Štědrým dnem se nemusí nutně odehrávat jen ve shonu a s myšlenkami na to, jak to těm dětem a rodině letos udělat hezké. Udělejte každý den radost také sami sobě. Můžete si na každý den naplánovat něco hezkého: posezení s kamarádkami, koncert, chvíli na čtení, což – přiznejme si – chce poměrně silnou vůli. Nebo si můžete udělat radost každý den pomocí adventního kalendáře pro dospělé. Řada kosmetických značek nabízí své kalendáře, kde na vás každý den čeká miniatura nějakého oblíbeného výrobku. Existují kalendáře čajové, oříškové, pralinkové, ba dokonce alkoholové, včetně pivního. 

A kdybyste si snad chtěli kalendář vyrobit doma? Také můžete, pomoci vám může následující video.  

...
...
Autor: Shutterstock
Mateřská dovolená 2017: Vše, co potřebujete vědět

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Pravdivé fotografie: Jak skutečně vypadá život s dětmi

Rodičovství je skvělá věc. Ale rozhodně to není procházka růžovou zahradou. Je to pěkná dřina, i když všechno běží hladce. Taky to u vás doma někdy…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy