10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!

  • 10 důvodů, proč je pro dítě dobré, aby mělo sourozence. To vás nenapadlo!
    Sourozenci
    Foto: Shutterstock
    Sdílej na facebooku
    1. ledna  2017 
     11:00

    Popravdě řečeno, být jedináčkem má také své výhody. Od nedělené rodičovské pozornosti až třeba po vyšší kapesné. Ale mít sourozence jich má možná ještě více, ačkoli to tak při pohledu na děti rvoucí se o hračku nemusí vypadat. Které to jsou? Berte je raději trochu s nadsázkou. 

  • Má na koho hodit počmáranou zeď

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Kdo nemá sourozence, těžko se může tvářit, že za počmáranou zeď nebo třeba vypotřebovaný toner v tiskárně může někdo jiný, totiž nejspíš brácha či ségra. Taky zapomenuté vyklizení myčky bude vždycky jen na vás, jedináčkovi. 

  • Více rukou na domácí práce

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Více lidí u stolu sice znamená, že je doma i více špinavého nádobí, ale jinak je rozhodně lepší, když se sourozenci mohou o domácí práce podělit, protože je vždycky budou mít hotové dříve než jedno dítě. Alespoň teoreticky. Každopádně by jim mohlo pomoci vědomí, že v tom nejsou sami. 

  • Má si komu postěžovat na rodiče

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Každému dítěti občas lezou jeho rodiče na nervy, ale jen ten, kdo má sourozence, si na ně může skutečně účinně postěžovat někomu, kdo má úplně stejné pocity. Protože všichni rodiče jsou možná plus minus stejní, ale některé věci jsou nepřenosné. 

  • Starší sourozenec prošlapává cestu

    Starší sourozenec vždycky tomu mladšímu prošlapává cestu – ať už to znamená to, že si na něm rodiče trénují své výchovné postupy a reakce na různé situace, nebo to, že mladšímu vždycky projde o něco víc než tomu staršímu. 

  • Sourozenec znamená více přátel

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Sourozenec může znamenat více přátel i pro druhé dítě, protože zvláště pokud nejsou věkově příliš daleko, mohou si kamarády sdílet. A kdo by nechtěl mít kamarády? 

  • Hry lepší než s rodiči

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Naprostá většina rodičů za svými dětmi pokulhává v představivosti při hrách, a proto mohou být hry se sourozenci mnohem lepší. Výhoda je tady jasná, probudíte se a máte parťáka doma, nemusíte zvonit u sousedů. Zvláště dneska v době, kdy si děti už většinou nehrají venku s kamarády, je to velké plus. 

    34 vět, které neříkejte před dětmi, i když myslíte, že neposlouchají

    34 vět, které neříkejte před dětmi, i když myslíte, že neposlouchají

    Jsou věci, u kterých nám záleží na tom, aby je děti neslyšely, a dáme si na to pozor. A pak je spousta jiných, které pronášíme skoro mimoděk, ale nenapadne…celý článek

  • Nebude se nudit

    Sourozenci
    Sourozenci
    Autor: Shutterstock

    Každé dítě se občas nudí. A vůbec to nevadí, protože většinou dokáže nudu překonat a najít si nějakou zábavu, což je dobrá zkušenost. Ale je skoro jisté, že více dětí dokáže nudu překonat rychleji, a ještě z ní vydolují nějakou dobrou zábavu. 

  • Sourozenec jako ochrana

    ...
    ...
    Autor: s

    Dost dobré je mít staršího sourozence, který vás chrání, ať už coby malou či malého ve školce nebo tehdy, když je později jasné, že starší bratr nedovolí ostatním klukům, aby si dovolovali na jeho mladšího bratra, který není takový ranař. Nebo když dá co proto každému, kdo bude chodit s jeho mladší sestrou a pak ji nepěkně opustí. 

    Žena si myslela, že má ledvinovou koliku. Místo toho porodila čtvrté dítě

    Žena si myslela, že má ledvinovou koliku.  Místo toho porodila čtvrté dítě

    Už jste asi slyšeli o ženách, které porodily, aniž vůbec tušily, že čekají dítě. A přišlo vám to nemožné, protože vlastní těhotenství se přece přehlédnout nedá,…celý článek

  • Sdílení na druhou

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Mít sourozence znamená mít společníka na zlobení, legraci i na půjčování hraček – a později oblečení – i na společné tajné čtení pod peřinou. I na krádež sladkostí z kuchyňské skrýše, o které si vaše matka myslela, že na ni nikdy nepřijdete. Později spolu můžete probírat první milostné zkušenosti daleko spíše než s rodiči. 

  • Pomůžou s rodiči, až budou mít problémy

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Samozřejmě že své sourozence občas nemůžete vystát, ale mnohdy se z nich stanou ti nejbližší lidé ve vašem životě. Což se hodí nejen tehdy, když potřebujete probrat něco, o čem s rodiči mluvit nechcete, ale také třeba tehdy, když rodiče onemocní nebo zestárnou, případně obojí, a vás na to tak bude více. 

    Kate a William po dlouhé době ukázali fotky prince George a malé Charlotte

    Kate a William po dlouhé době ukázali fotky prince George a malé Charlotte

    Vánoce se staly další příležitostí, při níž se na veřejnosti předvedla rodina vévody a vévodkyně z Cambridge. William a Kate tráví svátky s rodinou…celý článek

    Jak slavili svátky dcera Dary Rolins, synové Aleny Šeredové, Harper Beckham a další děti celebrit?

    Jak slavili svátky dcera Dary Rolins, synové Aleny Šeredové, Harper Beckham a další děti celebrit?

    Vánoce v rodinách slavných vypadají vlastně dost podobně jako kdekoli jinde. Jen v zámoří si kromě dárků potrpí i na převleky a pyžama s vánočními…celý článek

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku