Děti a nahota: 8 zásad, co dělat a co rozhodně ne

Sdílej na facebooku
2. března  2017 
 06:00

Chodíte doma jen tak, případně se před dětmi beze studu alespoň převlékáte? Nebo je vám to proti mysli a svou nahotu před nimi pečlivě tajíte a zamykáte? Ani jeden extrém není nejlepší cestou – jak to tedy dělat, aby to dětem neublížilo, a dokonce jim to prospělo? 

Vědci prokázali, že děti, které vyrůstají v úzkostlivém prostředí, kde se všichni při osobní hygieně nebo převlékání tajnosnubně skrývají, mohou mít v budoucnu problémy s přijetím vlastního těla. Když jsou rodiče příliš prudérní, zamykají se v koupelně a raději by se z pyžama nevysoukali vůbec, než aby dítě zahlédlo kousek mámina poprsí, může to vyústit ve vážný problém. U dítěte se pak projeví třeba ve formě úzkostného studu, anorexie, bulimie nebo sexuálních poruch.

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Jaké kočárky si oblíbily celebrity? Kdo si připlatil a kdo má obyčejný?

Zatímco některé celebrity si libují ve výstředních modelech kočárků, jejichž cena jde až do desítek tisíc korun, většina vozí děti ve stejných typech…celý článek

Jenže! I pravý opak může škodit! Podle psycholožky Anity Michajlukové z Centra zvyšování psychické odolnosti nahota k životu přirozeně patří, ale stejně jako v čemkoli, i tady dítěti nejlíp poslouží, pokud ji nebude v rodině zažívat v extrémních polohách. Takže stejně jako není ideální, když rodiče chodí celý den doma nazí, tak není ideální ani to, když dítě nikdy nezahlédne své rodiče nahé a vše se skrývá.

Jak zacházet s nahotou před dětmi? VÍCE V ČLÁNKU ZDE

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

5 vět, které stačí říct, a dítě se přestane vztekat a stále něco chtít

Zastavit blížící se záchvat vzteku je umění. Zkuste to s těmito pěti jednoduchými větami. Prý jsou naprosto spolehlivé a děti po nich přestanou plakat…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Betynka.cz/Alena Vlková

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku