10 mateřských lží: Tohle říkáme okolí, ale děláme to jinak

  • 10 mateřských lží: Tohle říkáme okolí, ale děláme to jinak
    Foto: iStock
    Sdílej na facebooku
    4. března  2017 
     06:00

    Samantha Rodman je klinická psycholožka a matka tří dětí, která má svůj blog a taky neustále zásobuje Facebook postřehy ze svého života. A jak trefně říká, jednou z nejrychleji rozvíjejících se dovedností matek je schopnost lhát bez mrknutí oka. Proč by mělo vaše okolí vědět, že do posilovny fakt nechodíte, manžel je fakt nepoužitelný a vaše děti jsou fakt nesnesitelné?

  • Jaké mateřské lži vyslovujeme nejčastěji?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Nemám sice blog jako ona, ale stejně jako ona jsem stihla porodit tři děti, takže některé její postřehy týkající se mateřských lží jsem zcela stoprocentně odsouhlasila a rozšířila o pár dalších. No ano, mateřské lži jsou pro mnohé z nás přirozenější než dýchání. Ušetříme tak ostatním čas a částečně si zachováme svou tvář před těmi matkami, které jsou na rozdíl od nás perfektní ve všem, takže lhát nepotřebují. Jaké nejčastější lživé fráze vyslovujeme? Tyhle!

  • 1. Nočník? Trošku nám to dalo zabrat, ale už je bez plínky!

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Nočník? Tragédie. Náš Honzík čurá po celém bytě do každého rohu. V noci se pořád počurává. Zkoušela jsem všechny formy podplácení, ale bezvýsledně. Jakmile dorazím domů, hned objednám další tréninkové plenky a smířím se s tím, že Honza bude pravděpodobně maturovat s plenkou.

     

  • 2. Můj manžel je skvělý, opravdu mi moc pomáhá

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Mám ho moc ráda, ale že by mi pomáhal? Když po něm něco chci, zvládne maximálně jednu věc, a to ještě když mu to desetkrát připomenu. Neumí ohřát mléko, natož aby dceru vykoupal. Jinak je to ale fakt miláček.

  • 3. Nesnáším matku svého manžela, je fakt hrozná

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: I když je hrozná, miluje naše děti, a když potřebujeme přes noc hlídání, vždycky přijde a zadarmo pohlídá. Tu její povahu nějak přežiju.

  • 4. Když odvedu děti do školky a do jeslí, hned jedu do posilovny

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Dokud nechodím do práce, raději celé dopoledne strávím doma v posteli nebo u televize. Cpu se oříšky a tetelím se blahem, že jsem konečně na chvíli sama!

     

  • 5. Miluji svou práci, ale jsem raději doma s dětmi

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Překlad: Panebože, kdyby to jen trochu šlo, už jsem zpátky ve firmě. K tomu, že budu doma s dětmi, jsme došli po manželské diskusi, kdy jsme analyzovali náklady a výnosy, takže ještě jeden rok musím počkat.

  • 6. Náš David vůbec na mladšího brášku nežárlí, bezmezně ho miluje!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Překlad: Jo, kdybyste to u nás doma viděli. Nenávidí se a je to mezi nimi doslova na nože. Každou chvíli je od sebe musím odtrhávat.

     

  • 7. Valentýna a podobné blbosti neslavíme

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Popravdě závidím kamarádkám, kterým manžel přinese na Valentýna kytku nebo jim koupí čokoládu. Nebo je dokonce vytáhne na večeři. Můj manžel tenhle svátek nesnáší, považuje jej za agresivní a má na něj pouze špatné vzpomínky kvůli bývalé přítelkyni, která mu dala kdysi dávno kopačky právě na Valentýna. No a co? Já jsem jeho žena a chtěla bych to slavit!

  • 8. Miluji společné dovolené

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Je to pro nás vždycky strašný stres a velké vydání. Obvykle se skoro zadlužíme a celou dovolenou prožijeme ve stresu. Navíc se pokaždé děsně pohádáme!

  • 9. Ano, Terezka je vážně v těch šatičkách roztomilá, tak ráda ji oblékám

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Překlad: Je to dnes poprvé, co po dlouhé době konverzuji s dospělou osobou, takže je mi celkem fuk, co má Tereza na sobě. Fakt se nestarám o její šaty. Nejsem si vlastně v tuto chvíli ani jistá, jestli se díváme na moji Terezku, přece jen, konečně mluvím s někým, kdo nemá pocákané tričko od jogurtu a mezi vlasy zbytek oběda.

  • 10. Samozřejmě, i my rádi chodíme s dětmi do divadla a do muzea

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Překlad: Panebože, kdo by chodil s čtyřletými dětmi rád do muzea nebo dokonce na prohlídku zámku? Vždyť tomu stejně ještě nerozumí, radši je vezmu do cukrárny na zmrzku nebo do kina na pohádku.

     

     

     

     

     

     

     

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku