Tohle stojí za návštěvu: Festival Mini, Svět knihy, Open House, festival o porodech a Struny dětem

Festival mini podzim 2016
Foto: Radka Wallerová/Supermámy
Sdílej na facebooku
9. května  2017 
 18:00

Hned několik hodně zajímavých akcí se sešlo na tenhle a příští víkend. My na nich určitě nebudeme chybět, protože jejich program je nabitý a rodiny s dětmi si z něho určitě budou moci vybrat. 

Milujete knihy, spisovatele, vydavatele a vše s nimi spojené? Pak byste neměli chybět na veletrhu Svět knihy, který se už tradičně koná na pražském Výstavišti. Začíná ve čtvrtek, pokračuje až do neděle, vstupenky různého typu pořídíte na místě nebo tady. Nemá cenu zde vyjmenovávat jednotlivé položky, které nabízí program, ale počítejte s tím, že je těžké se na festivalu udržet a nekoupit z bohaté nabídky knížek alespoň nějaké. Snad jen hlavní téma letošního festivalu: Genius loci v literatuře / M(ě/í)sto v hlavní roli. 

Jedno, nebo dvě děti v břiše? Podívejte se, jaký je to rozdíl!

Jedno, nebo dvě děti v břiše? Podívejte se, jaký je to rozdíl!

Určitě jste někdy viděli ženu s obřím těhotenským břichem a pomysleli jste si, že možná čeká dvojčata. Nebo jste možná sama měla veliké břicho jen…celý článek

Nedosti na veletrhu plném knih, konají se i další akce. Zejména na rodiče menších dětí cílí festival Mini: prodejní festival letos obsadí Halu C v Drahobejlově ulici na Balabence v Praze 9. Ve dvou patrech se představí více než sedmdesát pět pečlivě vybraných značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a obchodů z České a Slovenské republiky, jejichž výrobky a sortiment zaujaly ředitelku festivalu Terezu Bruthansovou originalitou a kvalitou, překračujícími běžnou nabídku pro děti a rodiče na našem trhu. „Tématem květnového festivalu Mini bude pouť. Za jeho symbol jsme zvolily červenou papírovou růži," říká zakladatelka a ředitelka Mini. Venku budou stát kolotoče z lunaparku známého z Okoře: půvabný staročeský se zvířátky a autíčky a jeden řetízkový. Festival Mini se koná od pátku do neděle. 

Otevřené domy, porody po česku

Nejbližší víkend bude v hlavním městě patřit ještě další, rozsahem podstatně větší akci, a to Open House. V jejím rámci se veřejnosti zdarma otvírají desítky jinak většinou zcela nebo částečně nepřístupných budov. Již třetí ročník úspěšného projektu navazuje na podobné akce konané ve světě. A ačkoli je určen především milovníkům architektury, myslí i na rodiny s dětmi – v centrále v Hybernské 4 tak v sobotu odpoledne proběhne tvůrčí dílna pro rodiny s dětmi, v některých stavbách pro ně mají připraveny listy s úkoly. Infocentrum v Hybernské už otevřelo a vy tam můžete získat katalog a další potřebné informace. 

Všechny tyto slavné ženy rodily po čtyřicítce. Jak jim to s dětmi sluší?

Všechny tyto slavné ženy rodily po čtyřicítce. Jak jim to s dětmi sluší?

To, že mají ženy dítě po čtyřicítce, leckdy i první, není v dnešní době nic neobvyklého. I my máme v redakci mnoho supermatek, které se rozhodly pro…celý článek

České porodnice jsou v mnohém lepší než před čtvrtstoletím, ale ideální to stále není. Má smysl usilovat o další změny. Náš web proto podporuje Festival o těhotenství, porodu a rodičovství, který proběhne příští týden od pondělí 15. do neděle 21. května. Tradiční akce se letos přestěhovala do Media Klubu ve Spálené ulici, ale mnohé další akce najdete po celé zemi. Program je nabitý – náš web tam rozhodně chybět nebude. 

Videopozvánka na festival, který můžete i vy sami podpořit přes Hithit

Jednu pozvánku máme už na příští víkend – zkuste si udělat čas na akci nazvanou Struny dětem. Koná se v pražském Divadle Minor, k němuž patří i různé tvůrčí dílny, workshopy a laboratoře v blízké Novoměstské radnici. Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče rozhodně stojí za návštěvu – program s odkazem na koupi lístků najdete ZDE. Některé akce jsou sice už plné, ale spousta dalších je bez lístků a zadarmo. Nově se právě otevřela možnost koupit vstupenky na  magickou hudební prohlídku nazvanou Zvuky nočního lesa. Podívejte se na ukázku ve videu. 

Ještě jednu akci bychom rádi zmínili: už tento čtvrtek 11. května se uskuteční v OC Nový Smíchov a Avion Shopping Park Ostrava další z akcí Nákupy s Maminkou! Tentokrát ve spolupráci se značkou Lindex. Můžete ušetřit až 30 procent z hodnoty nákupu. Registrace a podrobné informace na www.maminka.cz/lindex 

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Bohyně kojení: Kontroverzní a přitom něžné fotky budí pobouření

Fotografka Ivette Ivens je velkou příznivkyní kojení, a to včetně kojení na veřejnosti, které část lidí odsuzuje. Ona se na takovou kritiku rozhodla…celý článek

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku