Holčička se fotí jako známé ženy, aby povzbudila babičku s rakovinou

Zpěvačka Adele a malá Scout
Foto: Ashley Larson
Sdílej na facebooku
31. května  2017 
 06:00

Ženy jsou silné bojovnice. V historii bychom našli mnoho příkladů, ale nemusíme hledat jen mezi známými tvářemi. Stačí příběh obyčejné ženy Diane Willoughby alias Nonnie, jak jí říkají vnoučata. Když zjistila nepříjemnou diagnózu, tedy rakovinu prsu, rozhodla se bojovat. A zvítězila. Zákeřnou nemoc porazila. Co je ale důležité: celou dobu měla podporu své rodiny a hlavně tříleté vnučky Scout. S tou nafotila tyto úchvatné fotografie slavných a statečných žen.

Diane zjistila, že má rakovinu prsu, v dubnu 2016. Od června do září podstoupila náročnou chemoterapii. V prosinci pak přišla další rána: Diane musela podstoupit dvojitou mastektomii, lékaři jí museli odebrat obě ňadra.

Když její tříletá vnučka Scout Larson z Niceville na Floridě zjistila, že její milovaná babička je vážně nemocná a že jí padají vlasy, velmi ji to rozrušilo. Společně s maminkou hledala nějaký způsob, jak Nonnie rozveselit a zbavit ji černých myšlenek.

Babičky, tohle nedělejte! 10 věcí, které naštvou rodiče vašich vnoučat

Babičky, tohle nedělejte! 10 věcí, které naštvou rodiče vašich vnoučat

Prarodiče hrají v životě dítěte velmi důležitou roli. No, uznejte sami, kdo z nás nevzpomíná na dětství a léto strávené u babičky nebo dědečka? Ovšem…celý článek



„Potřebovali jsme jí dodat sílu a připomenout jí, že ženy jsou velké bojovnice,“ říká maminka Scout Ashley Larson. A napadla je vážně skvělá věc. Nafotit malou Scout v roli silných a statečných žen. „Bylo velice uklidňující ukázat Scout, že ženy jsou velké bojovnice a že babička bude určitě v pořádku,“ dodává Ashley, která vychovává se svým manželem Georgem ještě dvě děti.

Tříletá Scout se svojí babičkou, která porazila rakovinu.
Tříletá Scout se svojí babičkou, která porazila rakovinu.
Autor: Ashley Larson

Na celém projektu pracovaly zhruba rok, v průběhu diagnózy, léčby a mastektomie. "Sestavily jsme seznam žen, které chceme fotit. O každé jsme se zároveň něco nového dozvěděly. Poté jsme vždy vybraly konkrétní fotografii a tu jsme napodobovaly," vysvětluje Ashley. Vybíraly hlavně oblíbené babiččiny osobnosti, ale i Scout přišla se svým seznamem disneyovských hrdinek. Na jedné fotce můžete vidět pohádkovou Moanu.

"Každá minuta, kterou jsme strávily přípravami, plánováním, stylingem, focením a úpravami fotek, stála za to," dodává Ashley. A výsledek je opravdu perfektní. Na všechny fotografie se můžete podívat na Instagramu malé Scout Hello.Scout. Najdete tam všechny možné známé tváře: od herečky Meryl Streep po pákistánskou bojovnici za lidská práva Malálu Júsufzajovou.

Tříletá Scout jako herečka Meryl Streep.
Tříletá Scout jako herečka Meryl Streep.
Autor: Ashley Larson

Co je ale ještě důležitější, je to, že babička Scout se nakonec uzdravila. Zákeřnou nemoc porazila. Takže i když byla stejně jako její dcera Ashley po celou dobu projektu raději za fotoaparátem, na některé fotky se přece jen dostala. Například v tričku s nápisem: "Jsem bez rakoviny, pojďte slavit."

"Jsi naše inspirace a máme veliké štěstí, že tě v životě máme. Jsi hrdina," říká pyšně Ashley. 

Podívejte se na tohle dojemné video, kdy neslyšící babička učí hluchou vnučku znakovou řeč:

Hlídání vnoučat: Je to babičkovská povinnost, nebo ne?

Hlídání vnoučat: Je to babičkovská povinnost, nebo ne?

Dnešní babičky a dědečkové už nehlídají děti tolik jako v minulosti. Mají svoje zájmy, často chodí do práce nebo jsou prostě unavení na to, aby pravidelně…celý článek

20 skutečně důležitých věcí, které by rodiče měli naučit svoje děti

20 skutečně důležitých věcí, které by rodiče měli naučit svoje děti

Jedním z hlavních a zároveň nejtěžších úkolů rodičů je naučit dítě slušnému chování. Odborníci na etiketu tvrdí, že s tréninkem by se mělo začít již…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: Gabriela Kolinová

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku