Otec šokoval, když přišel s dcerou na vodítku. Nechci, aby se jí něco stalo, říká

Malá Aspen na vodítku
Foto: Facebook/Clint Edwards
Sdílej na facebooku
1. června  2017 
 08:00

Bloger Clint Edwards otevřeně píše i o věcech, o kterých ostatní rodiče moc nemluví. Odmítá se tvářit, že rodičovství a výchova dětí je jedna velká zábavná jízda, a to je na něm sympatické. Jeho nejnovější zásek? Na svůj Facebook dal fotku dcery Aspen, kterou má na vodítku. A když se strhly nenávistné komentáře, napsal jim k tomu svoje. 

Je to rodičovské pokrytectví, míní Clint Edwards, otec několika dětí. A má tím na mysli kritiku, kterou ho zahrnuli matky a otcové potom, co se přiznal, že dvouletou Aspen někdy mívá na vodítku. Samozřejmě ne na tom pro psy, ale na speciálním dětském vodítku. Vadí mu, že to všichni odsuzují, ale že úplně stejně odsoudí každého rodiče, který nedokáže své dítě uhlídat. A něco se mu pak stane. 

Lulu, Milena, Axl, River... Jaká zvláštní jména daly celebrity dětem a proč?

Lulu, Milena, Axl, River... Jaká zvláštní jména daly celebrity dětem a proč?

River, přesněji řečeno River Rocket. Nebo Řeka Raketa. Přesně takhle se jmenuje nejmladší pátý potomek kuchařské hvězdy Jamieho Olivera a jeho ženy…celý článek

"Byli jsme na zemědělském trhu a Aspen je hodně divoké dítě," vysvětlil, proč použil vodítko, ačkoli si za to vysloužil spoustu nenávistných pohledů. Podle něj se to však dá vydržet spíš než pomyšlení na to, že by se holčičce něco stalo, protože stačí mžik, aby někam utekla, vlezla, kam nemá, strčila ruku do nějakého stroje a podobně. 

Rozhodlo několik vteřin

Bloger připomněl hned několik tragických případů, kdy rodiče děti neuhlídali a kdy několik vteřin, po které je ztratili z dohledu, skončilo neštěstím. Šlo například o dvouletého Lane Gravese, kterého zabil aligátor na Floridě, pětiletého Charlie Holta, který zemřel v otáčecí restauraci v Atlantě, nebo tříletého Isaiaha Dickersona, který spadl do výběhu goril v  Cincinnati. Zřízenci kvůli tomu museli zabít samce Harambeho, aby dítě zachránili. 

Podívejte se na batole ve výběhu goril v Cincinnati:

Otec malé dívky chtěl svým příspěvkem poukázat mimo jiné na to, s jak rozdílnými názory ohledně přístupu k dětem se musí dnešní rodiče vyrovnávat. Na jedné straně slyšíme, že je musíme nechat objevovat svět a neustále je nechránit, na straně druhé platí, že jakmile se jim něco stane, stanou rodiče na pranýři. "Nedá se to vyhrát," píše. 

Připouští, že kdyby se dítě ztratilo třeba na trhu, nejspíše by se zase našlo, ale co s rizikem, že se mu mezitím něco stane?  "Aspen běhá rychleji než kdejaký olympionik," tvrdí o své dceři s tím, že vydrží odsouzení okolí – hlavně, když se jí nic nestane. 

GALERIE: Rodina se třemi dětmi

Není to první brutálně upřímný post tohoto muže. Nedávno zveřejnil fotku, na níž sedí se svou vztekající se dcerou v autě, a líčí, jak ji musel odnést z restaurace, kde byli s rodinou na večeři, protože její vztek prostě nedokázali zkrotit. Příčina? Matka jí nedovolila hodit na zem kousek masa. Clint Edwards píše o tom, že naprosto chápe lidi, kterým vadí vztekající se dítě v restauraci, ale ví, že to není tím, že by rodiče děti nevychovali. 

5 příčin, proč rodiče mají rozmazlené děti a nezvládají je

5 příčin, proč rodiče mají rozmazlené děti a nezvládají je

S tímhle článkem nemusíte souhlasit. Nebo vám jeho čtení nemusí být příjemné. Protože se v něm můžete jako rodiče poznat, a to ne zrovna v tom nejlepším…celý článek

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Vitacit, šuměnky, jesenka... 10 pochoutek, které jsme jedli jako malí. A přežili jsme!

Cukry a zase cukry! Mnoho dětí dnes sladkosti vůbec nesmí. Jejich rodiče dbají na zdravý životní styl, což je naprosto v pořádku. Nic se však nesmí…celý článek

Sdílej na facebooku
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku